Jelev şi Tudela, plombe reuşite pentru Stoichiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a  pierdut un joc-şcoală în compania lui Şahtior Doneţk, însă formaţia din Ghencea nu s-a mişcat deloc rău. Cele două noi achiziţii au avut prestaţii remarcabile contra echipei lui Mircea Lucescu. Fără Raţ, Srna, Ilsinho, Jadson şi Fernandinho, dar cu Luiz Adriano, Kravcenko sau Aghahowa, Lucescu i-a întâmpinat pe roş-albaştri cu o echipă demnă de un test serios.

Partida s-a întins pe durata a două reprize a câte 40 de minute şi a reprezentat prima şansă pentru Stoichiţă de a-i vedea la lucru pe nou-veniţii Jelev şi Tudela. Meciul s-a disputat într-o atmosferă de vacanţă, cele două echipe prezentându-se chiar pe gazon în echipamentele de antrenament. Mai mult, cei doi tehnicieni au intervenit des pe durata întâlnirii pentru a le da indicaţii jucătorilor.

Citiţi şi:

Gigi Becali: "Nu mă mai interesează Ouon şi fraţii Karamyan"
VIDEO: Steaua, învinsă de Şahtior într-un meci şcoală

Jelev - Baciu, un zid de netrecut

Dacă roş-albaştrii îşi făceau griji în privinţa compartimentului defensiv după plecările lui Ghionea şi Rada, „Lippi" are motive să răsufle liniştit. Jelev a condus fără greşeală linia de fund, în care Baciu a arătat că poate fi o soluţie serioasă pentru postul de titular.

La capitolul plusuri poate fi trecută şi revenirea lui Emeghara, care a urcat în atac, a ratat o bună ocazie, a fost precis în apărare, aducând aminte de fundaşul stânga de dinaintea şirului de accidentări. Singurul gol al meciului a venit dintr-o lovitură liberă dictată de fostul arbitru FIFA, Lubos Michel, actualmente şeful departamentului de competiţii la Şahtior.

Play-maker american

Dispus într-o linie mediană alături de Andrei Ionescu, folosit în premieră mijlocaş dreapta, Eric Bicfalvi, închizător şi Toja, aripă stânga, Josh Tudela a avut sarcina de a filtra baloanele Stelei. Americanul venit de la Los Angeles Galaxy a reprezentat una dintre surprizele plăcute ale partidei. A schimbat partea de câte ori a avut ocazia, a alergat foarte mult, a recuperat şi a jucat din cât mai puţine atingeri.

Un alt Tănase

image

Tudela (stânga) a impresionat şi ieri  Foto: shakhtar.com

Nici atacul nu s-a mişcat rău la trupa din Ghencea. Dacă în prima parte Stancu şi Surdu au combinat bine, trecându-şi în cont fiecare câte o bună ocazie, „motanul" din lovitură liberă şi „Zvârluga" printr-un şut care a lovit bara, în a doua, remarcatul s-a numit Cristi Tănase.

„Dodel", folosit în spatele lui Kapetanos a arătat o poftă de joc deosebită, irosind şi două bune şanse de gol. Prima oară, rămas singur cu Virt, a încercat o scăriţă de efect, care a ocolit puţin poarta. Apoi, a expediat o torpilă de la 30 de metri, însă din nou alături. În aşteptarea unor noi transferuri, Stoichiţă şi-a felicitat elevii la finalul întâlnirii, fiind mulţumit de modul în care s-a prezentat echipa sa după nouă zile de cantonament.

Cezar Lungu, Ionuţ Năstăsie şi Ovidiu Petre nu au evoluat niciun minut, ultimul făcând un antrenament separat alături de preparatorul fizic Horea Codorean.

0-1

Steaua: prima repriză- Zapata - Ninu, Jelev, E. Baciu, Emeghara - A. Ionescu, Tudela, Bicfalvi, Toja - B. Stancu, Surdu
A doua repriză: Tătăruşanu - Golanski (Bejan), Jelev (E. Baciu), Tudose, P. Marin - Szekely, Onicaş, Pleşan, Nicoliţă - Cr. Tănase, Kapetanos
Antrenor: Mihai Stoichiţă
Şahtior: Kudjamov - Cizov, Işcenko, Şevciuk, Gai - Polianski, Kobin - Fomin, Costa, Kravcenko - Luiz Adriano
Au mai jucat: Virt - Rakiţki, Duljaj, Lewandowski, Viţeneţ, Aghahowa, Hubschmann. Antrenor: Mircea Lucescu
A marcat: Kravcenko
Stadion: „Mardan Sport Complex"
Arbitru: Lubos Michel

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite