Jardel: „Lucescu şi Bölöni sunt antrenori norocoşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost elev al celor doi tehnicieni români, brazilianul de 36 de ani nu a uitat cum ambii i-au influenţat cariera. Jucătorul cu şapte selecţii în naţionala cariocas şi-a mai adus aminte de Hagi, Popescu şi Marius Niculae. Mario Jardel a rămas în memoria românilor de pe vremea în care evolua alături de Hagi şi Gică Popescu la Galatasaray, sub comanda lui Mircea Lucescu.

Jardel s-a mai intersectat şi cu Loţi Bölöni şi Marius Niculae la Sporting Lisabona. Peste brazilian au mai trecut 10 ani şi tot atâtea kilograme. Oricum, asta nu l-a împiedicat să prindă un contract în Bulgaria, la Cerno More Varna. Sosit în ţara noastră pentru amicalul cu Brăneşti, Jardel a lăudat talentul românilor la fotbal, dar nu a uitat să transmită că suntem şi un popor de norocoşi.

„Adevărul": Cum ţi se pare în România?

Jardel: Nu am apucat să văd foarte mult, am stat prin hotel, dar oamenii sunt drăguţi şi de treabă. Bine, ştiam cum sunt românii de acum zece ani, de când m-am tot întâlnit cu ei.

De care român îţi aminteşti în mod special?

De toţi: Mircea Lucescu, Bölöni, Niculae, Popescu şi, normal, de Hagi. Am câştigat trofee alături de români, voi sunteţi fraţii mei.

Ştii cuvinte în româneşte?

Câteva, nu prea îmi mai aduc aminte. Când eram la Galata, mai ştiam. „Haide", „bene" (n.r. - bine) e tot ce-mi amintesc.

Cum te motivau Lucescu şi Bölöni?

Nu aveau metode speciale, determinarea îmi venea din interior. Eu mă motivam singur. Sunt antrenori foarte buni, dar şi norocoşi. Bine, cel mai norocos sunt eu.

De jucătorii români ce spui?

Sunt foarte talentaţi, dar ca Hagi n-am mai văzut. La Galata îmi punea mingea pe cap şi eu o dădeam în poartă. Popescu era şi el bun în apărare. Am vorbit cu amândoi la telefon. M-au sunat imediat după ce au auzit că sunt în România....

image

Ştii că Marius Niculae joacă aici, la Bucureşti?

Da, da, am auzit. E un jucător foarte bun şi un băiat de treabă, dar a avut probleme cu accidentările. Pe vremea în care jucam amândoi la Sporting chiar i-am dedicat un gol. El se accidentase şi mi-am scris pe sub tricoul de joc „Să fie pentru Niculae". Mi-a părut rău că s-a lovit aşa rău.

Tu câtă vreme o să mai joci?

Cât mă mai ţin picioarele. De ce mă întrebaţi, sunt bătrân (râde)? Poate vin şi prin România să joc.

Ai auzit că şi în naţionala României evoluează un „Jardel"?

Serios? Cine? Nu, nu ştiu...

De fapt, asta e porecla lui. El se numeşte Bănel, joacă la Steaua...

A, Bănel-Jardel, acum înţeleg. Mulţumesc!

image

Nu a atins mingea la Brăneşti

Din cauză că este în urmă cu pregătirea şi are şi mai multe kilograme peste greutatea normală, Mario nu evoluat decât 20 de minute în meciul Victoria Brăneşti - Cerno More Varna 2-2. A intrat pe teren când temperatura mai scăzuse. Câţiva jucători de la Victoria i-au făcut semne spre burta pe care o are brazilianul, iar acesta a râs.

În puţinul timp care a evoluat nu a atins de prea multe ori mingea, întrucât nu a fost jucat de coechipierii săi. A făcut câteva sprinturi şi a venit să stea în zid la o lovitură liberă din preajma careului propriu. A fost surprins de câteva ori în ofsaid, deoarece stătea mereu în spatele apărătorilor adverşi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite