Janos Szekely: „Mi-era dor de echipa mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szekely (nr. 7) a revenit pe teren la prima echipă a Stelei în partida de la Utrecht
Szekely (nr. 7) a revenit pe teren la prima echipă a Stelei în partida de la Utrecht

Fotbalistul a acceptat o reducere salarială de aproximativ 75.000 de euro pentru a putea juca din nou la prima formaţie a roş-albaştrilor, după un scurt exil în Liga a II-a, la Steaua II. 2010 a fost cel mai greu an din cariera lui Szekely. După accidentarea la genunchi, care l-a ţinut pe tuşă şase luni, mijlocaşul a fost forţat de Gigi Becali să-şi micşoreze contractul.

„Adevărul": S-a rezolvat situaţia contractului?

Janos Szekely: Am ajuns la un numitor comun cu conducerea şi acum pot să mă concentrez numai la fotbal. Sunt bucuros că am revenit, în sfârşit, pe teren la echipa mare. Mi-era dor de Steaua, de colegi, de un joc oficial. Am scăpat şi de problemele medicale, Nu vreau să mă mai gândesc la ce a fost. Am trecut printr-o perioadă cumplită!

S-a discutat mult despre problema banderolei. Ţi-ai dori să o porţi pe viitor?

Este o mare onoare să ajungi căpitan la Steaua. Oricine vrea acest lucru. Totuşi, cred că e prea mare tevatura creată în jurul acestui subiect. Avem căpitan, nu avem nicio problemă cu el, iar cei din exterior ar trebui să accepte acest lucru.

S-au schimbat mulţi antrenori în acest sezon, dar tu nu prea ai apucat să lucrezi cu ei. Te-a afectat lucrul acesta?

(râde) Eu nu prea i-am prins, pot spune că pentru mine a fost o oarecare stabilitate. Am pierdut pregătirea de vară, nu eram încă refăcut, însă sunt fericit că a revenit nea Marius. Ştie cum să lucreze cu noi şi, împreună, putem câştiga campionatul. Chiar dacă acum suntem în scădere de formă, ne vom reveni.

Cum crezi că puteţi readuce suporterii la stadion?

Prin jocul nostru şi rezultate. Avem un public cunoscător şi pretenţios, de aceea trebuie să practicăm un fotbal pe măsură. Dacă facem asta, sunt convins că fanii o să vină în număr cât mai mare la meciuri.

Care a fost cel mai greu moment al carierei tale?

Accidentarea la genunchi. Fără ajutorul familiei şi al apropiaţilor nu ştiu cum mi-aş fi revenit. Cei dragi m-au susţinut mereu, chiar şi când lucrurile nu mergeau bine pentru mine. M-au ajutat şi când nu jucam prea mult, iar lor le datorez totul.

Care-i cel mai mare vis al tău?

Nu concep să nu câştig un titlu cu Steaua. A fost cel mai fericit moment din viaţa mea când am semnat cu echipa din Ghencea, iar aici nu te poţi numi fotbalist dacă nu iei campionatul. De asemenea, vreau să pun umărul la calificarea echipei naţionale la Euro 2012. Sunt convins că putem să ajungem acolo.

Fosta ta echipă, Oţelul, merge excelent în Liga I. Care crezi că este secretul?

Nu e niciun secret. E o perioadă bună pentru ei, au linişte şi un colectiv puternic, care a crescut mult în ultimul timp.

"Nu concep să nu câştig un titlu cu Steaua. Aici nu te poţi numi fotbalist dacă nu iei campionatul."
Janos Szekely
mijlocaş Steaua


„Romario - idolul meu, Lahm - cel mai dificil adversar"

Romario, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii



Cum îţi petreci timpul liber?

Îmi place să pescuiesc. Ori de câte ori prind o perioadă de vacanţă mă duc să dau la peşte. Mă relaxez ascultând muzică, de orice fel, şi conducând. Maşinile reprezintă una dintre marile mele pasiuni.

Care a fost cel mai dificil adversar întaâlnit?


Philipp Lahm, de la Bayern München. E incredibil. Şi în apărare, şi în atac, evoluează la fel de bine. E greu de depăşit, dar şi de ţinut.

Ai avut vreun idol în copilărie?

Romario! Mi-a plăcut foarte, foarte mult de el. Cred că e unul dintre cei mai compleţi jucători din istorie.

Ce ţi-ai dori să faci după ce agăţi ghetele-n cui?

Vreau să rămân în domeniu, încă nu ştiu dacă antrenor, manager sau impresar.

Nu eşti genul de fotbalist care să fie surprins de paparazzi. Te ascunzi bine sau nu prea ieşi?

Ca orice fotbalist, şi orice om, până la urmă, am şi eu o viaţă privată, dincolo de teren. Sigur că mai ies cu prietenii în oraş, nu stau numai în casă, dar încerc să-mi temperez viaţa extrasportivă, astfel încât să nu-mi afecteze prestaţiile din teren. Sunt profesonist 100% şi nu fac excese atunci când mă duc în oraş.

"Sigur că mai ies cu prietenii în oraş, nu stau numai în casă, dar încerc să-mi temperez viaţa extrasportivă, astfel încât să nu-mi afecteze prestaţiile din teren."
Janos Szekely
mijlocaş Steaua

Romario, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai lumii

Janos Szekely

-Szekely (27 de ani) a debutat în 2000 la Politehnica Timişoara şi a mai evoluat la „U" Cluj şi  Oţelul Galaţi.

-În vara lui 2008 a semnat un contract pe cinci ani cu Steaua. Conform unei clauze a înţelegerii, salariul său iniţial de 175.000 de euro creştea în fiecare an cu încă 25.000 de euro. Acum ajunsese la 225.000 de euro, însă după „tăierea" impusă de Gigi Becali (foto), ia aproximativ 150.000 de euro.

-Stelistul este un mare fan al celor de la Juventus Torino, iar stadionul său preferat e „Allianz Arena" din München.

-Mătuşa lui Szekely este Terezia Popa, o fostă mare handbalistă din Timişoara.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite