UPDATE Jandarmeria s-a răzgândit: "Suporterii au voie cu însemnele clubului oriunde pe stadion!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar câteva ore, Jandarmeria a luat două decizii contradictorii referitoare la derby-ul Steaua - Rapid, care va avea loc azi, de la ora 20.00, pe "Arena Naţională". Iniţial, reprezentanţii forţelor de ordine au stabilit ca spectatorii care nu iau loc la peluze să n-aibă voie să poarte însemnele clubului favorit.

UPDATE 15.49 Până la urmă, Jandarmeria a decis să le permită tuturor să vină pe stadion cu însemne ale cluburilor favorite. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a revenit cu precizări pentru gsp.ro:

"Am decis altceva, până la urmă. Oamenii din zonele neutre, stelişti şi rapidişti, nu fac parte din nici o galerie, nu sunt ultraşi, sunt alt gen de suporteri şi de aceea li se va permite să poarte accesorii care să-i identifice ca susţinători ai uneia dintre grupări. Dacă un stelist şi un rapidist pot sta unul lângă altul, fiecare în echipamentul clubului său favorit? Bineînţeles!".

Jandarmeria ia o măsură în premieră la un derby, de teama incidentelor: suporterii n-au voie decît în peluze. Georgian Enache, ofiţerul de presă al Jandarmeriei, a explicat pentru gsp.ro felul în care vor fi dispuşi spectatorii pe stadion: "Rapidiştii vor ocupa Peluza Nord, unde li s-au dat 2.000 de bilete, iar steliştii vor sta în Peluza Sud. Restul zonelor din stadion sînt considerate neutre şi nu este permis accesul cu materiale care să conţină însemnele grupărilor, adică fulare, tricouri sau alte accesorii! Clubul organizator, Steaua, a agreat această măsură".

Asta înseamnă că tribuna a II-a şi tribuna I, plus sectoarele din Peluza Nord neatribuite rapidiştilor pot fi ocupate de giuleşteni şi de stelişti în egală măsură, doar că "persoanele aflate în zonele acestea n-au voie să se manifeste pentru echipa favorită", conform Jandarmeriei!

Deci echipa lui Ilie Stan va fi susţinută de o galerie numărînd în jur de 9.000 de oameni, capacitatea peluzei în care vor sta ultraşii roş-albaştri. Şi peste 40.000 de scaune sînt considerate "neutre", chiar dacă partida se dispută, teoretic, acasă la Steaua.

"Îi rugăm pe spectatori să vină la stadion din timp, adică începînd cu ora 18:00, ora de la care se face accesul, pentru a evita aglomeraţia la porţi" - Georgian Enache, ofiţer de presă al Jandarmeriei

"Suporterii care şi-au luat bilete individual, altundeva decît în zonele galeriilor, n-au voie cu accesorii care să-i identifice drept simpatizanţi ai uneia dintre echipe!" - Georgian Enache, ofiţer de presă al Jandarmer

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite