FOTO Istoria fotbalului se rescrie într-un campus studenţesc din Iaşi: Rossi, Baressi şi Schillaci versus Prunea, Balaci şi Cămătaru UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbaliştii italieni au participat la o conferiţă de presă
Fotbaliştii italieni au participat la o conferiţă de presă

Foştii mari fotbalişti italieni au ajuns aseară la Iaşi, iar astăzi, de la ora 17.00, vor încinge o partidă de fotbal cu fostele glorii ale fotbalului românesc. Meciul este organizat în cadrul evenimentului „Seara Campionilor Mondiali" şi îşi propune o reeditare a legendarului meci România - Italia din 1983.

UPDATE Fotbaliştii italieni au participat la o conferinţă de presă organizată la Magic Sport Pub. Ei au fost însoţiţi şi de Ioan Andone şi Rodion Cămătaru, doi dintre românii care vor juca în această seară.

Mulţumesc celor care au organizat acest meci. Îmi aduc aminte de meciul din 1983 cu plăcere. Pentru noi, România a fost un obstacol dificil la vremea respectivă. Sunt sigur că va fi un meci frumos în această seară, a spus Paolo Rossi.

Îmi face deosebită plăcere să reedităm acea partidă alături de aceşti campioni mondiali. Trebuie să facem o partidă frumoasă“, a spus Rodion Cămătaru

Fotbaliştii italieni au participat la o conferiţă de presă

_______________________________________________________________

Schillaci, Rossi sau Baresi au fost întâmpinaţi la aeroport cu pâine şi sare, iar la hotelul unde sunt cazaţi au fost primiţi în acorduri de fanfară. Celor foşti 11 fotbalişti din Peninsulă li s-a alăturat şi antrenorul suedez Sven Goran Eriksson, care pe foaia de joc a organizatorilor este trecut ca tehnician al echipei italiene.

Află de aici mai multe detalii despre reeditarea meciului România - Italia din 1983

VIDEO România – Italia, 1983. Reeditarea unui meci istoric pentru naţionala noastră

Alături de jucătorii italieni au mai venit la Iaşi şi ziarişti din „Cizmă", dar şi în jur de 20 de suporteri italieni care doresc să-i vadă pe idolii lor la treabă. De altfel, organizatorii anunţă că la meciul care va reedita România - Italia din 1983 vor fi prezenţi în jur de 1.200 de persoane, multe dintre acestea venind şi din alte oraşe ale ţării. Accesul la meci este gratuit.

Primăria nu se implică în acest eveniment

Organizatorii spun că şi-ar fi dorit ca partida să se desfăşoare pe Stadionul „Emil Alexandrescu", însă autorităţile locale din Iaşi au refuzat acest lucru. Claudia Ursu, coorganizator, ne-a spus că a propus acest lucru conducerii Primăriei Iaşi, însă a fost refuzată fără a i se oferi un motiv anume.

Ne-am fi dorit ca partida să se fi desfăşurat pe stadion, însă nu am avut înţelegere din partea autorităţilor. Au fost primari din ţară care mi-au cerut ca acest meci să se desfăşoare în oraşele lor", a spus Claudia Ursu.

VIDEO Legendele sportului rege la Iaşi. Cine sunt Schillaci, Rossi sau Baresi

Aceasta a mai precizat că, după ce a fost refuzată de edili, a apelat la omul de afaceri Dan Cojocaru, proprietarul Magic Stadium, ca meciul să se desfăşoare pe arena sa.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi neagă şi spun că nimeni nu le-a cerut ca meciul să se dispute pe „Emil Alexandrescu".  „Nu este adevărat. Nu a venit nimeni să solicite acest lucru", a spus Romeo Olteanu, viceprimarul municipiului Iaşi.

Evenimentul beneficiază de mai mulţi sponsori, atât din Italia cât şi din România, iar costul total de organizare este estimat la 50.000 de euro, spun organizatorii.

Fotbaliştii italieni au venit la Iaşi pentru a reedita partida cu naţionala României din 1983, ce a contat pentru preliminariile Campionatului Mondial din 1984. Acel meci a rămas în istoria noastră pentru că a fost pentru prima dată când tricolorii i-au învins pe italieni într-un meci oficial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite