„Iovan“ şi „Ibra“, în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au semnat ieri contractele cu Andrei Dumitraş şi Andrei Pavel, doi jucători comparaţi cu nume importante.

Gigi Becali a găsit metoda perfectă pentru a trece repede peste amărăciunea celui de al şaselea sezon fără titlu. Patronul roş-albaştrilor a demarat în forţa campania de întărire a echipei.

Bilanţul, cel puţin din puncte de vedere numeric, e impresionant. Au trecut trei zile de la ultima partidă disputată de Tănase şi compania în Liga I, iar Steaua are deja un nou antrenor, Laurenţiu Reghecampf, dar şi patru fotbalişti transferaţi.

Rocha şi Filip, „la pachet"

Brazilianul Adi Rocha, golgheterul Chiajnei în retur, şi-a pus semnătura pe un acord valabil pentru un an. Fotbalistul de 26 de ani a înscris de opt ori în 15 partide pentru Concordia şi a venit liber de contract, convins de Laurenţiu Reghecampf. Un alt fotbalist adus de la Chiajna e Lucian Filip (22 de ani), „închizătorul" al cărui împrumut la Concordia a expirat.

Dumitraş, fundaşul ofensiv

După dubla achiziţie de la Chiajna, ieri, Steaua a luat doi fotbalişti de la Ceahlăul: Andrei Dumitraş (23 de ani) şi Andrei Pavel (19 ani).

Dintre cei doi, „captura" mai importantă e cea a lui Dumitraş. Ascensiunea tânărului fundaş dreapta e impresionantă. Acesta a fost elevul lui Costel Enache la Petrotub Roman, în liga a treia.

Odată cu instalarea lui Enache la Ceahlăul, tehnicianul l-a luat după el şi pe Dumitraş. Jucătorul şi-a câştigat, treptat, locul de titular, iar după cinci, şase partide în primul „11", a preluat banderola de căpitan de la mult mai experimentatul Villadsen.

Înalt (are 1,82 de metri), puternic şi tehnic, Dumitraş e genul de fundaş care nu bubuie mingile în faţă, ci participă activ la faza de construcţie, cu şarje în ofensivă. De altfel, el l-a impresionat pe Ionuţ Angheluţă, fostul fotbalist al celor de la Timişoara.

„De la Fane Iovan n-am mai văzut un fundaş dreapta atât de bine făcut şi atât de tehnic", a afirmat actualul com entator al lui Digi Sport despre noua achiziţie a Stelei în timpul unui meci.

Pentru a se impune ca titular în Ghencea, Andrei Dumitraş va trebui să-i ia faţa lui Gabi Matei, în condiţiile în care Ovidiu Dănănae va fi pus pe liber, iar Novak Martinovici nu e fundaş dreapta de meserie.

Pavel, pentru viitor

Celălalt fotbalist adus de la Piatra Neamţ e unul pe care steliştii speră să conteze abia din iarnă sau din sezonul 2013-2014. Andrei Pavel (19 ani) e component al lotului U-19 al României şi a fost remarcat de oficialii formaţiei din Ghencea la un turneu de juniori al tricolorilor mici.

Puştiul are doar şase apariţii în Liga I pentru Ceahlăul. N-a fost titular, însă a dat un gol crucial, în victoria cu 2-1, obţinută de Ceahlăul la Sibiu, meci după care trupa pregătită de Costel Enache s-a salvat de la retrogradare.

Pavel va fi lăsat la Ceahlăul în turul viitorului campionat pentru a acumula experienţă şi pentru a putea juca mai multe minute în prima ligă.

"Mi-am îndeplinit un vis! A fost o mare onoare să vorbesc cu domnul Becali şi ne-am înţeles foarte repede. "

Andrei Dumitraş fundaş Steaua

"Pavel seamănă cu Ibrahimovici! E puternic şi, chiar dacă lasă senzaţia că nu-i pasă de ce se petrece pe teren, are explozie când atinge balonul."

Radu Lefter antrenor secund Ceahlăul

Despre ultimele achiziţii ale Stelei

- Andrei Dumitraş a costat 350.000 de euro, plus TVA şi a semnat pe cinci ani. În cazul unui viitor transfer, nemţenii vor încasa 30% din sumă.

- Andrei Pavel a evoluat pentru formaţia secundă a Ceahlăului, sub comanda lui Mihai Ionescu, iar ulterior a ajuns la prima echipă.

- Un gol în 51 de meciuri a dat Andrei Dumitraş la Ceahlăul. El a bifat 31 de partide în stagiunea recent încheiată. Poate evolua atât ca fundaş dreapta, cât şi ca fundaş stânga.

Telex

- Caută înlocuitor pentru Tătăruşanu. Roş-albaştrii sunt în tratative cu Mario Felgueiras, portarul de 26 de ani al Braşovului. În cazul în care portughezul va semna, foarte probabil, Tătăruşanu va fi vândut în această vară.

- Porumboiu l-ar da pe Wesley (foto). Golgheterul Ligii I s-a întors în Brazilia, însă impresarul său negociază cu formaţia din Ghencea. „Dacă Wesley vine cu o ofertă bună, atunci discutăm. N-am nimic împotriva să plece", a spus Adrian Porumboiu. La Vaslui, Wesley câştigă 400.000 de euro pe sezon, iar Gigi Becali a spus, în trecut, că n-ar depăşi plafonul salarial de 10.000 de euro pe lună.

- Reîncepe „telenovela"? Laurenţiu Reghecampf ar vrea să-l aducă în Ghencea pe Junior Moraes. Brazilianul, care a mai fost dorit de Steaua, a dat 16 goluri în acest sezon la ŢSKA Sofia.

- Contracte noi, bani mai puţini. Geraldo şi Iliev pot semna din nou cu Steaua, însă cum salariile care le-au fost propuse sunt mai mici decât cele pe care le-au avut, sunt puţine şanse să rămână în Ghencea.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite