Ioniţă a ajuns de la Domneşti la FC Köln

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul giuleştean a început de două zile pregătirile cu formaţia germană, care a plătit Rapidului 2,5 milioane de euro în această iarnă. Înainte de a pleca spre Germania, internaţionalul nostru s-a pregătit cu CS Domneşti, echipă din Liga a treia. Vârful „ţapilor“ va purta numărul 11.

Deşi se află de o săptămână în Germania, Ioniţă şi-a făcut deja prieteni la noua sa echipă. La antrenamentului de ieri, fotbalistul român a glumit cu grecul Konstantinos Giannoulis, dorit în trecut de Rapid şi s-a pozat cu suporterii „ţapilor". Cu limba nu i-a fost deloc greu, deoarece în ultimele şase luni a luat meditaţii intensive la germană.

În ultimele zile de vacanţă, în România, fostul rapidist l-a urmărit atent pe Podolski, viitorul său coleg, la meciurile Germaniei la Cupa Mondială, şi s-a menţinut în formă, alergând alături de jucătorii lui CS Domneşti, o formaţie din Liga a 3-a.

El a obţinut şi carnetul de conducere pe ultima sută de metri. „La sală am luat la limită: 22 de puncte. La traseu, m-a plimbat poliţistul peste tot. Ceilalţi colegi îi spuneau că sunt Ioniţă, care a fost la Rapid şi s-a dus la Köln, dar se prefăcea că nu mă cunoaşte. Dar mie nu mi-a fost frică decât de sală. La traseu eram sigur că o să iau", ne-a spus jucătorul, care a primit deja un autoturism Ford Fiesta (sponsorul echipei FC Köln) din partea clubului german.

Acelaşi număr ca Vlădoiu

Dacă numărul zece îi aparţine lui Lukas Podolski, Alexandru Ioniţă va purta tricoul cu numărul 11 la FC Köln, echipament care i-a aparţiut lui Jean Vlădoiu în perioada 1996-1998, când a marcat 10 goluri.

„Sper să-i poarte noroc mai mare decât mine. Ioniţă este un jucător cu super-calităţi care nu are de ce să nu se adapteze în fotbalul german", a spus Vlădoiu. Celălalt fotbalist român care a ajucat la Köln, Dorinel Munteanu, a avut numărul 8.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite