Ion Crăciunescu, preşedinte CCA: „Dragomir mă urăşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful CCA explică de ce Comitetul Executiv al FRF nu poate supune votului aducerea arbitrilor străini şi spune că îl pufneşte râsul când aude că „Mitică de la Ligă“ va analiza prestaţia „fluieraşilor“.

„Adevărul": Din exterior, pare că CCA e încolţită de LPF şi de FRF...

Ion Crăciunescu: Totul mi se trage de la Dragomir, cu care nu sunt prieten. El are ceva personal cu mine şi de aceea vorbeşte urât. Mă critică în continuu pe mine şi toată activitatea mea de la CCA.

Şi care e motivul acestei dispute?

Dragomir s-a supărat rău în vară, când arbitrii mi-au cerut mie şi eu am cerut mai departe ca ei să nu mai fie judecaţi de comisiile LPF, ci de cele ale FRF. El a luat asta ca pe o jignire personală şi de atunci s-a transformat în duşmanul şi contestatarul meu numărul 1. Vrea să pozeze în marele apărător al cluburilor.

Regretaţi că v-aţi certat cu Dragomir?

Nu regret nimic. Normal e ca arbitrii să fie judecaţi de un for obiectiv. Iar comisiile subordonate Ligii, adică reprezentanta cluburilor împotriva cărora arbitrii greşesc uneori, pot fi subiective şi influenţate de ce vor cluburile.

FRF susţine că CCA îi e subordonată direct...

Am văzut şi eu pe site literele de lege pe care le invocă. Într-adevăr, CCA e subordonată FRF, dar FRF omite paragafele în care se arată că CCA e şi autonomă. Practic, Comisia Centrală a Arbitrilor e singura care îşi face strategia şi propune spre aprobarea Comitetului Executiv legile, bugetele sau activităţile pe care doreşte să le implementeze. Aici vine autoritatea FRF, care poate să le respingă sau să le aprobe.

FRF nu poate interveni, ulterior, în schimbarea acestor regulamente?

Exact aici voiam să ajung. Nu, nu poate! După ce aprobă propunerile noastre, FRF şi Comitetul Executiv trebuie să ne lase să le aplicăm şi nu mai pot schimba nimic. Cei de la federaţie nu pot veni în mijlocul sezonului şi să ceară, spre exemplu, arbitrii străini. Asta se poate face doar dacă, aşa cum v-am explicat, CCA propune, iar Comitetul Executiv aprobă. Altfel, nu.

Dumitru Dragomir...

Îmi vine să râd când aud că va face el o analiză a greşelilor după primele cinci etape. N-are nici cea mai mică competenţă pentru asta.

Mircea Sandu...

Eu n-am nimic cu dânsul. Problema mea e cu Dragomir. Nu pot să accept să fim călcaţi în picioare, să fie călcate în picioare regulile.

Pe ce se bazează Crăciunescu

După ce preşedintele CCA a spus că niciun organism nu se poate implica în influenţarea deciziilor forului pe care îl conduce, Federaţia Română de Fotbal a publicat un comunicat prin care susţine contrariul. Articolele din regulament invocate de FRF sunt contrate de Crăciunescu prin articolele 2 şi 9 din regulamentul de organizare a CCA-ului.

Primul prevede că: „CCA e organizată si funcţionează potrivit prevederilor Statutului şi Regulamentelor FRF, ca organism de specialitate autonom, autorizat să organizeze şi să conducă activitatea arbitrilor din România. CCA beneficiază de autonomie în organizarea şi desfăşurarea activităţii". Articolul 9, punctul C: „CCA elaborează Regulamentul de Organizare si Desfăsurare a Activităţii Arbitrilor de Fotbal si îl prezintă spre aprobare Comitetului Executiv al FRF".

"Tot ce e bun la CCA e datorită lui Vasile Avram, iar tot ce e prost e din cauza lui Ion Crăciunescu!"
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite