Ion Crăciunescu, preşedinte CCA: „Arbitrii încă iau mită!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Crăciunescu recunoaşte că există în continuare cazuri de corupţie în arbitraj
Ion Crăciunescu recunoaşte că există în continuare cazuri de corupţie în arbitraj

Şefului arbitrilor nu i se pare suspect că asistentul Nica e acontat de Astra după ce se va lăsa de arbitraj şi pasează problema „fluieraşilor“ la DNA.

Steaua a câştigat meciul cu FC Braşov dintr-un penalty acordat eronat la recomandarea tuşierului Cristian Nica, iar Marius Şumudică a explodat la finalul jocului. Antrenorul „stegarilor" a acuzat dur prestaţia brigăzii conduse de Alexandru Deaconu şi a dezvăluit un lucru incredibil despre asistentul din Ploieşti: „Nica este antrenor la copiii şi juniorii Astrei. Ce vreţi să vă spun mai mult?".

Petre Buduru, preşedintele prahovenilor, a confirmat apropierea nefirească dintre clubul Astra Ploieşti şi asistentul Nica. „El a antrenat acum doi ani o grupă de copii şi juniori la noi, dar fără salariu şi fără să fie angajat. A fost un fel de practică. Oricum, după ce se va lăsa de arbitraj, îl voi lua la Astra", a spus Buduru. Chestionat de „Adevărul", şeful arbitrilor, Ion Crăciunescu, spune că i se pare normal acest lucru şi ne recomandă să urmărim arbitrii corupţi.

„Adevărul": Se pare că ce a spus Şumudică e adevărat. Nica a antrenat o grupă de copii la Astra...

Ion Crăciunescu: Cine este Şumudică de se ia toată lumea după el? E vreun Nietzsche, vreun Cicero, şi nu ştiu eu? Ce mare chestie a dezvăluit el? Încercaţi să faceţi o bombă şi din asta acum, să mai iasă un scandal.

Totuşi, nu pare ceva minor. Petre Buduru a recunoscut că Nica a antrenat la copiii Astrei în trecut şi o va face şi după ce se va retrage din arbitraj. Vi se pare normal?

Şi unde să lucreze? Ce aţi vrea voi, să avem numai arbitrii şomeri? E cumva arbitrajul o profesie în România? Nici eu, nici UEFA nu le putem interzice arbitrilor care au IEFS-ul făcut să muncească. Ce dacă sunt angajaţi la un club? Nu există conflict de interese sau regulament care să le interzică asta. Unde să lucreze, la aeroport, la avioane?

Nu credeţi că acest lucru dă naştere la un conflict de interese şi la speculaţii, mai ales într-un moment în care imaginea arbitrajului este foarte proastă?

În România suntem bolnavi cu teoria conspiraţiei. Vă spun că Nica nu este singurul arbitru în activitate care este angajat la un club. Se întâmplă asta şi la Galaţi, şi la Bucureşti şi în toată ţara. Dacă ar fi să deleg după acest criteriu, ar trebui să dau afară 30% din arbitri. Eu judec arbitrii după prestaţii. De ce nu s-a spus nimic despre Nica înainte să greşească?

Şi atunci, cum să nu mai existe suspiciuni în arbitrajul românesc?

Domnule, lăsaţi prostiile astea. Pentru mine, astea sunt simple tâmpenii. Altele sunt problemele noastre. Faceţi anchete, aduceţi-mi arbitrii corupţi, şi atunci vă dau dreptate. Ştiţi că şi acum sunt arbitrii care iau mită şi cărora li se dau bani în plic? Ei sunt buba. Pe oameniii care muncesc lăsaţi-i să muncească! 

"Nu înţeleg de ce s-a băgat Nica la acea fază şi a semnalizat penalty. Avea dreptate Neculaie când zicea că trebuie să intervină DNA peste arbitri!''
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

"A fost furt pe faţă în meciul nostru cu Steaua! Dacă DNA vrea să urmărească pe cineva din arbitraj, atunci să-l urmărească pe asistentul Nica.''
Ioan Neculaie patron FC Braşov

"Nu le putem interzice arbitrilor să muncească. În afara lui Nica, sunt şi alţii care lucrează la cluburi.''
Ion Crăciunescu,  preşedinte CCA

Marile erori ale etapei a XV-a

Nica a dat un penalty penibil

Prima mare gafă a etapei s-a comis în minutul 43 al jocului dintre Steaua şi FC Braşov. Mihai Costea a scăpat singur spre poarta lui Felgueiras, a ajuns înaintea portarului la minge, iar portarul a sărit peste stelistul aflat în alunecare. Asistentul Cristi Nica a ridicat fanionul şi i-a sugerat centralului Deaconu să dicteze lovitură de la 11 metri. Reluările au arătat însă că portarul nici nu l-a atins pe stelist.

Radu Petrescu, gol anulat aiurea

O altă fază ridicolă s-a petrecut în meciul de ieri dintre Voinţa Sibiu şi CFR Cluj. În minutul 74, portarul Beto a ieşit la marginea careului mare, dar s-a împiedicat şi a degajat direct în picioarele sibianului Dâlbea care a înscris în poarta goală. Sesizând gafa, clujeanul a simulat că a fost faultat de un alt jucător al sibienilor, care tocmai trecuse prin spatele lui. Radu Petrescu a anulat golul şi a dictat fault pentru CFR.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite