Ion Crăciunescu, locul 45 în clasamentul IFFHS al arbitrilor din ultimii 25 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Crăciunescu şi Ioan Igna ocupă locurile 45, respectiv 98 în clasamentul arbitrilor în ultimii 25 de ani, dat publicităţii, miercuri, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Crăciunescu a acumulat 40 de puncte, în timp ce Igna, cu 10 puncte, se află la egalitate cu Adolf Prokop (Republica Democrată Germană), Jesús Díaz Palacio (Columbia), John Blankenstein (Olanda), Siegfried Kirschen (Republica Democrată Germană) şi Toru Kamikawa (Japonia).

Primul loc este ocupat de fostul arbitru italian Pierluigi Collina, cu 191 de puncte, urmat germanul Markus Merk, cu 184 de puncte, si de danezul Kim Milton Nielse (159 puncte).

Un alt danez, Peter Mikkelsen, cu 142 puncte, este pe locul patru, în timp ce columbianul Oscar Julián Ruiz (132 puncte) este al cincilea. Ungurul Sandor Puhl ocupă locul şase, cu 119 de puncte, urmat de elveţianul Urs Meier (102 puncte), poziţia a opta revenindu-i suedezului Anders Frisk, cu 100 de puncte.

Pe locul nouă s-a clasat italianul Pier-Luigi Pairetto (97 puncte), iar pe zece, cu 96 de puncte, au fost, la egalitate: Hellmut Krug (Germania), Lubos Michel (Slovenia) şi Jorge Luis Larrionda (Uruguay).

Clasamentul cuprinde prestaţiile arbitrilor din perioada 1987-2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite