Ioan Niculae, solicitat să cumpere Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Niculae (dreapta) este un apropiat al dinamoviştilor
Ioan Niculae (dreapta) este un apropiat al dinamoviştilor

Nicolae Badea şi Cristi Borcea l-au căutat pe patronul Astrei şi i-au propus să preia echipa, dar afacerea a căzut deoarece omul de afaceri a cerut pachetul majoritar de acţiuni. Afundată în datorii de milioane de euro către stat, bănci şi clubul sportiv, şefii „câinilor“ au vrut să scape de probleme.

Planul a fost pus la cale acum o lună: Badea şi Borcea l-au sunat pe Ioan Niculae, au stabilit o întâlnire şi i-au comunicat că vor să-i vândă echipa, aici fiind incluse palmaresul, culorile, lotul de jucători şi baza de la Săftica. Patronul Astrei, cel mai bogat din Liga I, cu o avere de peste un miliard de euro, a fost de acord, dar a comandat întâi un audit pentru a şti exact situaţia contabilă a clubului din „Ştefan cel Mare".

În urma controlului a rezultat că roş-albii au datorii de milioane de euro. Chiar şi aşa însă, Niculaie a fost dispus să preia Dinamo, dar cu o condiţie: să deţină pachetul majoritar de acţiuni. Această cerinţă nu a fost pe placul lui Badea şi Borcea, care nu l-au mai contactat, nefiind de acord să-şi piardă puterea de decizie asupra „câinilor".

„Acţionarii de la Dinamo m-au căutat, nu eu pe ei. Am vrut să am minimum 50 la sută din acţiuni, nu s-a putut, şi acum totul e istorie", a recunoscut Niculae.

„Dinamo nu e Barcelona"

Cum tranzacţia anului nu s-a concretizat, omul de afaceri speră ca angajaţii săi să scoată un rezultat bun, azi, pe stadionul din Şoseaua „Ştefan cel Mare". „Nu ne temem de Dinamo, că doar nu e FC Barcelona aşa cum nici Astra nu e Real Madrid", a spus Niculae.

Bossul de la Astra a continuat apoi ironic: „Nu o să ne bată Dinamo cu 5-0, poate o să ne «bată» cu 1-1, 2-2 sau 3-3. Nu mă tem nici de arbitraj, să vină Vasile Avram la centru, că aşa nu ne mai fură nimeni".  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite