Ioan Andone antrenor Dinamo: „Badea mă vrea până în 2013“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fălcosul“ insistă că nu există nicio presiune asupra sa fiindcă viitorul său la Dinamo nu depinde de rezultatul din finala Cupei. Eşecul de la Timişoara, 1-4, şi clasarea pe locul şase în Liga I au readus în discuţie problema schimbării antrenorului. Ando spune însă că are sprijinul preşedintelui Nicolae Badea.

„Adevărul": Pregătiţi finala Cupei în tensiune?

Ioan Andone: Tensiune? De ce? Nu este deloc presiune asupra mea. Pentru mine, meciul cu Steaua este unul normal. Într-adevăr, este un trofeu pus în joc, al doilea ca importanţă din fotbalul românesc, pe care vrem să-l câştigăm.

Parcursul din campionat cum l-aţi caracteriza?

Nesatisfăcător. Nu are cum să mă mulţumească pe mine locul şase. Pe nimeni de la Dinamo, de la suporteri până la conducători.

Cum vi se pare Steaua de când a venit Olăroiu?

Venirea lui a fost de bun augur pentru stelişti. El este un antrenor cu experienţă, a scos echipa din pasa proastă. Am analizat jocul lor, şi mi se pare că şi-au îmbunătăţit defensiva. Înainte, Steaua lua goluri parabile.

Le ce vă aşteptaţi de la finala Cupei?

La un meci dificil. Steaua a jucat bine cu noi şi cu Lăcătuş antrenor, şi cu Cîrţu pe bancă. Steliştii, în disputele cu Dinamo, ambele din acest sezon, s-au descurcat foarte bine.

Mai sunt primele promise de şefi, importante la un asemenea derby?

Echipa are o primă de obiectiv, care este stipulată în Regulamentul de Ordine Interioară. Desigur că orgoliile sunt foarte mari în finala Cupei, iar asta este o motivaţie în sine. Domnul Badea a fost la băieţi, în vestiar, şi le-a spus că rezultatul de la Timişoara nu trebuie să-i apese, să nu se gândească la el. A purtat o discuţie civilizată, le-a explicat şi jucătorilor mai tineri ce înseamnă trofeul Cupa României pentru Dinamo. Eu, unul, nu cred că moralul nostru va fi afectat după eşecul de la Timişoara.

Se tot vorbeşte că veţi pleca de la Dinamo după finala Cupei. Cum stau lucrurile?

Eu am contract cu Dinamo şi după finala cu Steaua. Pe lângă vechiul acord, care expira în 2012, mi s-a mai propus un an de contract. Deci, domnul Badea mă vrea până în 2013. Doar dânsul decide dacă rămân la echipă şi după finala Cupei sau altceva...

Nicolae Badea a şi precizat că doreşte să continue cu dumneavoastră...

Păi, vedeţi, şi eu vreau să rămân la Dinamo.

125 de mii de euro este salariul pe care Ioan Andone îl primeşte pentru fiecare sezon la Dinamo.

Meme se teme de tuşierul Nagy

Managerul stelist are încredere în centralul finalei Cupei, Marius Avram, dar are îndoieli în privinţa unuia dintre asistenţi. „Mă tem de Mikloş Nagy. Ţin minte că, în 2006, tot într-un derby, la semnalizarea lui, Thereau a fost eliminat gratuit. Apoi, în acest sezon, ne-a arbitrat ciudat în meciurile cu Dinamo şi cu FCM Târgu-Mureş. L-am întrebat dacă are ceva cu Steaua", a declarat Mihai Stoica.

Dică are şanse să joace

Veşti bune pentru Cosmin Olăroiu. Deşi iniţial staff-ul medical al Stelei l-a anunţat că golgheterul roş-albaştrilor nu va putea juca în finală, fiind suspect de ruptură la gambă, Dică ar putea să evolueze contra „câinilor". Atacantul a efectuat, ieri, un control medical şi ar putea fi refăcut până la ora partidei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite