Inspirația lui Uhrin junior!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli Timișoara a învins la Mediaș, pe Universitatea Cluj, scor 2-1 și continuă lupta pentru titlu. Bănățenii au intrat la cabine cu avantaj de două goluri, prin reușitele lui Alexa și Ignjijatijevici, iar Niculescu a redus din diferență în partea secundă

Dusan Uhrin jr. a surprins prin trimiterea în teren din primul minut a lui Rickets și Ignjijatijevici, fotbaliști care în mod normal nu fac parte din planurile sale în alcătuirea primului sunprezece, dar mișcarea s-a dovedit a fi una inspirată. Tonul ocaziilor a fost dat la cealaltă poartă însă, când șutul lui Niculescu de la 35 de metri a fost deviat în corner. Apoi, Ricketts, lansat excelent de pasa lungă a lui Ghionea, a trimis puțin peste bara lui Popa, pentru ca Luchin să-l pună din nou la încercare pe portarul gazdelor.

Același Ricketts a deviat în minutul 25 pentru Alexa, care a deschis scorul la Mediaș. Și Sepsi a “furat” o minge de la fundașii Universității, dar execuția sa a ocolit ținta. Boștină și apoi Niculescu puteau egala, dar mai întîi imprecizia căpitanului clujean, iar apoi bara s-a opus la execuția superbă a lui “Clau-gol”. În ultimul minut de joc al primei părți, Tameș l-a găsit excelent pe Ignjijatijevici, care a profitat de indecizia lui Popa, l-a driblat și a înscris fără probleme. În prelungiri, capul lui Pele a trecut milimetric pe lângă bară și timișorenii intrau cu un avantaj confortabil la cabine.

Niculescu, la al doisprezecelea gol

La reluare, gazdele au ieșit mai motivate și Niculescu și-a auzit din nou numele scandat de fanii “alb-negri”, meritul său fiind acela că a fructificat pasa lui Cojocnean și a redus din diferență, reușind golul cu numărul 12 al sezonului. Uhrin a mutat cu Zicu în locul lui Ricketts, care s-a stins, în timp ce Badea a fost nevoit să improvizeze cu Ascoli în locul accidentatului Pele. Ascoli a fost urcat în ambulanță după un contact dur cu propriul portar, Marius Popa, la o fază a lui Goga și clujenii au fost nevoiți să joace ultimele șase minute cu un om în minus, Badea epuizând deja schimbările. Pe final, gazdele nu au mai avut puterea să revină și Timișoara a plecat cu cele trei puncte.

Doliu la Universitatea

Înaintea partidei, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Dan Boeru, fost fotbalist al Universității, decedat în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de numai 48 de ani. Boeru a îmbrăcat tricoul “Șepcilor Roșii” timp de nouă ani, în perioada 1981-1990.


Caseta meciului
U Cluj- Poli Timișoara 1-2

U Cluj:
Popa- Buhuș, Abrudan, Pele (Ascoli 74), Bazzi- Cojocnean, Nasser, Boștină, Cristea (Delgado 75)- Niculescu (Tony 81), Machado
Antrenor: Ionuț Badea

Poli Timișoara:
Taborda- Luchin, Ghionea, Burcă, Sepsi– Bourceanu, Alexa, Ignjijatijevici -Tameș (Maghera 66)- Goga (Nicolici 92)- Ricketts (Zicu 69)

Antrenor: Dusan Uhrin jr.
Goluri: Niculescu 58 / Alexa 35, Ignjijatijevici 45
Stadion „Gaz Metan": 2000
Arbitru: Paul Unimătan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite