Înfrângerea şmecheriilor ne trimite în afara Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a fost învinsă de Manchester United din două penalty-uri, provocate prosteşte de către Sergiu Costin şi Liviu Antal, iar şansele de a ajunge în primăvara europeană sunt infime.

După o primă repriză foarte bună, în care a avut mai multe ocazii şi a reuşit să nu primească gol, Oţelul Galaţi le-a oferit pe tavă victoria celor de la Manchester United în partea a doua a întâlnirii găzduite  de „Arena Naţională". Concluzia a fost trasă de către antrenorul Dorinel Munteanu. „Am pierdut în urma unor naivităţi, a unor şmecherii fotbalistice, doar ele au făcut diferenţa! Lipsa de experienţă şi naivitatea jucătorilor mei au provocat un rezultat mult prea drastic faţă de realitatea din teren", a explicat fostul internaţional.

„N-am sperat foarte mult înainte de joc, dar desfăşurarea ulterioară ne-a dat speranţe. Se confirmă însă că o echipă mare câştigă şi când joacă mai modest. Jucătorii au muncit, s-au ridicat la nivelul adversarilor, iar cu puţin noroc, care văd că ne-a părăsit, puteam obţine mai mult. La penalty-uri a fost vorba de lipsă de experienţă. Iar fără să marchezi e greu să iei puncte", a comentat şi directorul general Marius Stan.

Adio liga europa

După trei înfrângeri în primele trei etape, şansele Oţelului de a prinde cel puţin locul trei (calificant în 16-imile Ligii Europa) sunt minime. Cum FC Basel a strâns deja patru puncte, înseamnă că echipa lui Dorinel Munteanu are nevoie neapărată de victorie (cu 1-0 sau la două goluri diferenţă) în revanşa cu elveţienii plus încă un punct adus din deplasările de foc de la Manchester sau de la Lisabona. Bineînţeles, aceste calcule sunt valabile doar dacă cei de la FC Basel vor pierde pe linie până la finalul grupei.

"Nu se pune problema demiterii lui Dorinel. El e la noi, are contract, iar Oţelul nu poate emite mari pretenţii în disputa cu o forţă mare precum Manchester United.''
Marius Stan director general Oţelul Galaţi

"În prima repriză ei s-au apărat cu mulţi jucători în spatele mingii, nu ne-au lăsat spaţii şi nu ne-am creat ocazii. Oţelul are un grup fantastic, care joacă bine împreună.''
Nani mijlocaş Manchester United

20 de tone de gunoaie strânse după meci

Ieri-dimineaţă, la prima oră, 60 de gunoieri au intrat pe „Arena Naţională" şi au început acţiunea de curăţare a stadionului. Au început cu lojele şi restaurantul arenei, după care au trecut la exterior. „Am pierdut meciul cu ei la fotbal, dar l-am câştigat la civilizaţie. Trebuia să vedeţi ce au lăsat pe mese. Cel mai murdar loc din stadion este acum tribuna unde a stat majoritatea suporterilor englezi, iar acolo o să facem curat la sfârşit", a declarat Costel Voinea, şeful echipei de măturători.

Minutul 90+2. Acelaşi Rooney l-a păcălit pe Antal, care l-a faultat pe careu. Arbitrul a dictat din nou penalty, iar  englezul a reuşit să marcheze încă o dată. „A fost o seară tristă pentru mine, deoarece echipa a pierdut pe greşelile mele“, a declarat Liviu Antal . Fotografii: răzvan păsărică



În timp ce în zonele din tribune unde au stat românii cu greu găseai o hârtie sau un muc de ţigară, pe partea engleză se pare că nimeni nu a respectat regula de a nu se fuma pe stadion. Peste tot, printre rânduri şi chiar pe scaune, zăceau aruncate pahare de suc sau bere şi pungi goale de snacksuri. „N-am văzut în viaţa mea aşa ceva", a mai spus cel care, la finalul operaţiunii a precizat că, în total, de pe arenă şi din jurul ei, s-au strâns 20 de tone de gunoaie. O veste bună pentru administratorii stadionului este că, pentru prima oară de la inaugurarea stadionului, niciun scaun n-a fost rupt. 

Cifrele ruşinii pentru Oţelul

- Gălăţenii nu au obţinut niciun punct în primele trei runde ale Ligii, egalând recordul negativ deţinut de Steaua din sezonul 2007-2008. Echipa patronată de Gigi Becali a terminat sezonul respectiv pe ultimul loc într-o grupă cu Arsenal, FC Sevilla şi Slavia Praga, dar a reuşit să obţină un punct până la final, după o remiză obţinută acasă cu echipa cehă (1-1).
- Dorinel Munteanu e singurul antrenor român din Ligă fără niciun punct după şase meciuri (trei pe banca Oţelului şi trei la Steaua).
- Gălăţenii au avut în toate cele trei meciuri din Liga Campionilor o posesie a mingii de sub 40%. Astfel, cu o medie de 36 de procente, Oţelul este ultima echipă la acest capitol dintre toate cele 32 ale Ligii.
- În trei partide, echipa lui Dorinel Munteanu a beneficiat de doar şase cornere. Cu o medie de un corner pe repriză, gălăţenii se află şi aici la coada clasamentului Ligii Campionilor.
- Moldovenii au încercat să-şi oprească adversarii cu orice preţ, în special prin faulturi (57). Până la meciurile de aseară, doar Bayern avea mai multe (59).
- Cu 12 intervenţii neregulamentare, Liviu Antal candidează la titlul neoficial de „durul Ligii Campionilor".
- 3 driblinguri au făcut jucătorii lui Dorinel Munteanu în două meciuri: cele cu Benfica şi Manchester.

Presa engleză a lăudat-o pe Oţelul

image

Containerele au dat pe afară 

Jurnaliştii englezi au evidenţiat prestaţia elevilor lui Dorinel Munteanu şi au pus-o la zid pe Manchester. „United a fost ţinută în şah mai bine de o repriză de o echipă încăpăţânată şi cinică pe alocuri. Ferguson avea nevoie de ceva special pentru a obţine prima victorie, după două remize, iar salvarea a venit de la Rooney", a notat „Daily Mail".

image

Ziariştii de la „The Sun" au scris şi ei că Oţelul Galaţi a fost unadversar redutabil: „Rooney a adus prima victorie pentru «diavoli» în această campanie a Ligii Campionilor, dar United a luptat din greu pentru un succes cu Oţelul". Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a notat şi el, într-o postare pe blogs.fco.gov.uk, sub titlul „David versus Goliat", că jucătorii români l-au impresionat: „Contrar aşteptărilor, partida nu a fost o simplă plimbare. Oţelul poate nu are faima şi bugetul grupării Manchester United, însă, sub îndrumarea unui antrenor inspirat - Dorinel Munteanu -, ei au preluat frâiele jocului şi au impresionat cu adevărat prin determinarea lor şi prin dorinţa de a ataca".

Rooney, cel mai bun marcator englez din Ligă

După cele două goluri marcate marţi, Wayne Rooney a devenit cel mai bun marcator englez din Liga Campionilor, cu 26 de reuşite. Într-un articol intitulat „Roomania" (joc de cuvinte între Romania şi Rooney), „The Sun" menţionează că Rooney l-a depăşit astfel pe Paul Scholes, care avea 24 de goluri.  Pe următoarele locuri se clasează Frank Lampard (Chelsea, 20 de goluri) şi Steven Gerrard (Liverpool, 19 goluri). Atacantul spaniol Raul conduce în clasamentul celor mai buni marcatori din Liga Campionilor, cu 71 de goluri.

Oţelul Galaţi 0
Grahovac - Râpă, Costin, Perendija, Sălăgeanu - Filip, Giurgiu - Antal, Neagu (Pena 72), Frunză (S. Ilie 83) - Punosevac (Viglianti 85). ­Antrenor: Dorinel Munteanu
Manchester United 2
Lindegaard - Fabio (Jones 76), Vidici, Smalling, Evra - Anderson, Carrick, Nani - Valencia (Evans 71) - Rooney, Chicharito Hernandez. Antrenor: Alex Ferguson
Goluri: Rooney 64 (pen), 90+2 (pen)
Eliminaţi: Perendija 89 / Vidici 66
Stadion „Arena Naţională": 28.000
Arbitru: Felix Brych (Germania)

GRUPA C

Oţelul Galaţi - Man. United 0-2
Rooney 64 (pen), 90+2 (pen)
Basel - Benfica 0-2
B. Cesar 20, Cardozo 75
Clasament:
1.Benfica    3    2    1    0    4-1    7
2. Man.United    3    1    2    0    6-4    5
3. Basel    3    1    1    1    5-6    4
4. Oţelul    3    0    0    3    1-5    0

Etapa viitoare (2 noiembrie): Manchester United - Oţelul,
Benfica - Basel

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite