Arbitrul Martiş a fost arestat/ Vezi ce avere are / Deţine o casă de 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie, foştii arbitri Ionică Serea şi Marius Martiş au primit mandate de arestare pentru 29 de zile pentru luare de mită, respectiv pentru complicitate. Cei doi focşăneni sunt acuzaţi că ar fi primit bani de la finanţatorul piteştenilor, Cornel Penescu, pentru meciul FC Argeş – Steaua, scor 2-2, disputat la 20 martie 2009. 

Judecătorii Tribunalului Argeş au decis, ieri, să elibereze mandate de arestare pentru 29 de zile pentru Ionică Serea şi Marius Martiş. Motivul prezentat de procurorii de la Direcţia Naţio­nală Anticorupţie (DNA), filiala Piteşti, este luarea de mită, respectiv complicitate într‑un nou dosar din cadrul cazului „Mită de la Penescu".

Citiţi şi:

Motivele pentru care Serea si Martiş au primit mandat de arestare

Piteşti: Marius Martiş: " Nu vreau să plătesc eu pentru alţii"

FOTO/VIDEO: Reportaj la castelul lui Costel Căşuneanu, "regele asfaltului" anchetat de DNA

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Piteşti. La intrarea în tribunal, Serea a spus: „Nu sunt vinovat!", în timp ce Martiş a declarat la ieşire: „Am încre­dere în Justiţie şi în Dumnezeu!". Cei doi au fost duşi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.

Ionică Serea este acuzat că la data de 18 martie 2009, după ce a fost delegat la meciul FC Argeş - Steaua (scor 2-2), a primit suma de 21.000 de dolari de la Cornel Penescu, preşedintele clubului piteştean. Mita ar fi fost dată prin intermediul arbitrului Marius Martiş, concitadin cu Serea, ambii locuind la Focşani, şi al lui Liviu Făcăleaţă, la data respectivă director general al unei firme a lui Penescu.

Bani de la Argeş, penalty pentru Steaua

Suma respectivă a fost dată pentru ca Ionică Serea să faciliteze echipei FC Argeş un rezultat favorabil în confruntarea cu Steaua, disputată la data de 20 martie. În plus, Serea avea misiunea de a nu-i sancţiona pe jucătorii gazdelor cu cartonaşe galbene şi roşii, ci doar pe cei ai Stelei.

„Adevărul" l-a contactat, ieri, pe Aron Huzu, cel care a fost observator la meciul FC Argeş - Steaua, pentru a afla dacă prestaţia lui Ionică Serea la partida respectivă i-a dat de gândit. „Sincer, am avut o premoniţie, un feeling că la meciul ăla se va întâmpla ceva. Înainte de partidă, le-am spus arbitrilor că mai important decât orice este libertatea lor. Serea a arbitrat impecabil şi i-am dat o notă foarte mare. Am stat între Cornel Penescu şi Gigi Becali şi niciunul nu a avut nimic de reproşat arbitrilor", ne-a povestit Huzu.

Culmea ironiei, deşi este acuzat că ar fi primit bani pentru a facilita victoria gazdelor la meciul FC Argeş - Steaua, la scorul de 1-1, Serea a dictat un penalty pentru roş-albaştri, ratat de Ogăraru! Oaspeţii au condus apoi cu 2-1, iar egalarea a venit în finalul partidei, la o gafă a portarului Zapata.

Judecaţii din „lotul Penescu"

Numele    Funcţia Cât a stat arestat

Gheorghe Constantin    preşedinte CCA 9 luni şi jumătate
Cornel Penescu    preşedinte FC Argeş 9 luni şi jumătate
Marcel Lică    observator 20 de zile
Sorin Corpodean    arbitru 18 zile
Marcel Savaniu    arbitru 18 zile
Aurelian Bogaciu    arbitru 14 zile

*Alţi doi arbitri, centralul Lucian Dan şi asistentul Sorin Caia, au fost şi ei anchetaţi, însă în stare de libertate.


Marius Martiş, un arbitru milionar în euro

Casa de un milion de euro a lui Martiş  Foto: Mediafax

image

Focşăneanul Marius Martiş este cunoscut ca fiind un om de afaceri prosper. Banii din arbitraj erau o sursă minimă de venit. El este proprietarul televiziunii locale Atlas TV. A deţinut două societăţi de televiziune prin cablu. Pe prima a vândut‑o în 1998 cu suma de 4,5 milioane de euro, iar pe cealaltă a înstrăinat-o în 2007 pentru trei milioane de euro.

În 2009 s-a mutat într-o vilă în Focşani, care este estimată la un milion de euro. Casa are două niveluri, cu o suprafaţă locuibilă de 280 de metri pătraţi şi o curte de 2.000 de metri pătraţi. Martiş conduce un Mercedes CL500 în valoare de 140.000 de euro, iar soţia sa un Audi A5. Familia sa deţine o fabrică de pâine şi de produse de patiserie, afacerea fiind cuprinsă în programul „Cornul şi laptele" din şcoli.

Serea a trăit din arbitraj

Spre deosebire de colegul său arestat, Ionică Serea are o situaţie materială mult mai modestă. El are un apartament de trei camere în Focşani. Sursa principală a veniturilor sale erau baremurile de meci. După ce a fost exclus din arbitraj, în 2009, Serea a antrenat o perioadă o echipă de liga a III-a din Panciu, apoi, din decembrie 2009, a câştigat prin concurs un post de agent escortă la Penitenciarul din Focşani, unde câştiga 1.500 de lei lunar.

"DNA a dedus din nişte convorbiri telefonice că Marius a fost intermediar. Mama lui Marius şi soţia sa sunt distruse!"
Ion Martiş
tatăl lui Marius

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite