Încă nu l-a convins

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali l-a numit pe Cosmin Olăroiu drept „Ferguson din România“, lăudându-se că l-a determinat să continue în Ghencea şi din vară. Oli nu e însă, deocamdată, hotărât în privinţa viitorului său. Tehnicianul are o înţelegere verbală cu Al-Ain (Emirate) care îi oferă 2,5 milioane de euro pe an. În plus, e dorit de Mircea Sandu la echipa naţională.

Cosmin Olăroiu a evitat până acum să vorbească concret despre viitorul său în Ghencea. Totuşi, Gigi Becali este convins că prietenul său nu-l va lăsa la greu şi va accepta să conducă echipa şi din campionatul următor. „Avem antrenor. Gata! Olăroiu va rămâne. L-am convins în drum spre Cluj. De acum înainte să-i spuneţi Sir Cosmin Olăroiu. Va fi ca Alex Ferguson, o să rămână la Steaua 25 de ani", s-a lăudat patronul roş-albaştrilor. În ciuda declaraţiilor optimiste ale acestuia, Oli încă nu s-a hotărât ce va face. „Adevărul" vă prezintă principalele impedimente în privinţa rămânerii tehnicianului de 41 de ani în Ghencea.

Achiziţiile nu sunt pe placul lui

Steaua a transferat deja o sumedenie de fotbalişti care să facă parte din lotul pentru sezonul care urmează. Totuşi, mulţi dintre cei aduşi nu sunt pe placul lui Olăroiu. Practic, dintre toţi jucătorii cumpăraţi până acum, Oli îl apreciază doar pe Júnior Moraes, în timp ce pe Mihai Costea îl vede drept o „ţeapă".

Promisiunea făcută arabilor

De la plecarea sa din Ghencea, din 2007, Cosmin Olăroiu a reuşit să-şi făurească o imagine extraordinară în zona Golfului Persic, unde este cotat drept un antrenor de mare succes. Tocmai de aceea, el nu vrea să dea senzaţia unui om neserios, abandonându-i pe cei de la Al-Ain, mai ales că acolo deja a stabilit programul de pregătire al echipei, dar şi ţintele pentru perioada de transferuri.

Aşteaptă naţionala

Tehnicianul roş-albaştrilor este conştient că şansa de a antrena prima reprezentativă este una uriaşă. Cu Răzvan Lucescu pe picior de plecare, Oli poate ajunge selecţioner. „Primul candidat pentru a prelua echipa naţională este Cosmin Olăroiu", a anunţat şi Mircea Sandu, preşedintele FRF. În aceste condiţii, Olăroiu va lua o decizie privitoare la viitorul său după derby-ul cu Dinamo. Până să se hotarască în acest sens, el va lua loc pe bancă la finala Cupei României, pentru a da un imbold psihic elevilor săi.

2 trofee a câştigat Olăroiu cu Steaua: titlul şi Supercupa.

1-3

CFR Cluj: Nuno Claro (Mincă 46) - Panin, Cadu, I. Rada, Veloso - E. Kone, G. Mureşan, E. Dică, Hora - Bastos (Bud 60), S. Buş (Sare 79). Antrenor: Alin Minteuan

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Gardoş, Galamaz, Latovlevici - Nicoliţă, Bicfalvi, Brandan (Szekely 87), Surdu (Răduţ 67) - N. Dică (Cr. Tănase 46), Bilaşco. Antrenor: Cosmin Olăroiu

Goluri: S. Buş 43 / Surdu 5, Nicoliţă 18, Bilaşco 89
Eliminat: Cadu 71
Stadion „Dr. Constantin Rădulescu": 12.000
Arbitru: Sebastian Colţescu

"Gata! Olăroiu va rămâne. L-am convins în drum spre Cluj. De acum înainte să-i spuneţi Sir Cosmin Olăroiu."
Gigi Becali
finanţator Steaua

Poate decide următoarele transferuri pentru noul sezon

Unul dintre principalele argumente care dă contur ideii că Oli ar putea totuşi să rămână la Steaua este acela că Gigi Becali îi dă mână liberă în privinţa viitoarelor achiziţii. Acest fapt l-a confirmat şi impresarul Marcel Popescu, colaborator al formaţiei roş-albastre. „Nu pot să spun ce jucători sunt doriţi la echipă. DVD-urile cu fotbaliştii vizaţi sunt la Cosmin Olăroiu şi aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Deciziile vor fi luate de cei care dau banii la echipă", a punctat agentul FIFA.

Dică ratează finala Cupei

Nicolae Dică  a calificat Steaua în finala Cupei cu un gol decisiv

image

Cosmin Olăroiu are destule bătăi de cap înaintea finalei cu Dinamo de miercuri, mai mulţi fotbalişti importanţi din lotul său acuzând probleme medicale. Nicolae Dică va fi o absenţă certă din garnitura Stelei, atacantul de 31 de ani accidentându-se grav în partida de sâmbătă cu CFR Cluj. Veteranul a părăsit şchiopătând vizibil arena din Cluj şi este suspect de ruptură la gambă.

Meme speră într-un miracol

De asemenea, Florin Gardoş, Geraldo Alves, Valentin Iliev, Pablo Brandan, Romică Surdu şi Cristi Tănase au acuzat şi ei diverse probleme medicale în ultima săptămână, însă e foarte probabil ca ei să strângă din dinţi pentru a juca în meciul de miercuri. „Dică e un fotbalist important pentru Steaua. Ar fi o pierdere foarte grea pentru noi în finală", a spus Cătălin Necula, actualul antrenor secund al roş-albaştrilor.

„Din păcate, problema lui Dică este una extrem de gravă! Sper totuşi într-o minune în cazul său şi-mi mai doresc ca şi ceilalţi jucători cu probleme medicale să uite de ele şi să intre pe gazon împotriva rivalei de moarte. E o partidă absolut crucială pentru ambele formaţii", a declarat managerul general Mihai Stoica.

"Pe mine nu mă interesează trofeul, ci să merg în play-off-ul Ligii Europa. De asta vreau să batem Dinamo în finala Cupei."
Gigi Becali
patron Steaua

Steaua în finala Cupei  4-4-2

Tătăruşanu

Emeghara     Gardoş    Geraldo    Latovlevici

Nicoliţă    Bicfalvi    Brandan    Cr. Tănase

Surdu    Bilaşco

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite