VIDEO Becali scoate gardurile! Fanii Stelei se vor simţi ca-n Anglia / Vezi cum e pe alte stadioane ale lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru o mai bună vizibilitate a meciurilor disputate de Steaua pe teren propriu, astăzi au început la stadionul din Bulevardul Ghencea lucrările de înlăturare a gardurilor suplimentare. Vro rămâne doar cele de 80 de centimetri

Montate în sezonul 2009-2010 la tribunele I şi a II-a, gardurile suplimentare vor fi anulate. Lucrările se vor finaliza săptămâna această, a informat site-ul oficial. Prin urmare, la primul meci disputat de Steaua în Ghencea, cel din etapa a doua cu Universtitatea Cluj, la tribuna I şi a II-a vor rămâne doar gardurile de 80 de centimetri înălţime, exact ca pe stadioanele din Anglia.

"Pentru o mai bună vizibilitate a meciurilor disputate de echipa noastră pe teren propriu, mâine (n.r azi) vor începe la stadionul Ghencea lucrările de înlăturare a gardurilor suplimentare montate în sezonul 2009-2010 la tribuna I şi tribuna a II-a", informează site-ul oficial al grupării roş-albastre.

În Ghencea vor fi păstrate doar gardurile de 80 de centimetri.

Gigi Becali vrea ca suporterii să se simtă pe stadionul echipei sale la fel ca pe arenele din Anglia. Acolo însă, la ca în toată Marea Britanie nu există niciun gard, iar lumea se uită la meci la fel ca la teatru.

image

În Italia, fanatismul suporterilor întrece orice măsură, astfel că gardurile sunt înalte de 3 metri. Vezi stadionul "Olimpico"

image

În schimb, spaniolii chiar dacă au şi ei ultraşi renumiţi, au renunţat la garduri

"Ce se face acum la Steaua e un pas important către normalitate. Veţi vedea că suporterii se vor reîntoarce în număr mare la stadion", Emeric Ienei, preşedinte Steaua.

Gigi ar fi vrut să pună sârmă ghimpată

Gadurile înalte au fost montate de Gigi Becali după partida de anul trecut cu Ujpest, din Europa League, în timpul căruia un suporter a intrat pe teren. "Trebuie să facem ceva în faţa nebunilor. Nu pot să pun sîrmă ghimpată pentru că rîde lumea de noi, dar gardurile vor fi de două ori mai înalte ca pînă acum!", spunea la acea vreme Becali.

La Mondialul din 1930, şanţuri pline cu apă în loc de garduri

Prima Cupă Mondială a fost câştigată de Uruguay, care a sărbătorit pe atunci o sută de ani de la independenţă. La finala cu Argentina (4-2), gazdele au înconjurat terenul de pe stadionul "Centenario" cu şanţuri pline cu apă pentru a ţine mulţimea departe de jucători.

Vezi cât de înalte sunt gardurile pe stadioanele din Argentina

image

Vezi ce garduri au turcii!

La ce nebunie este pe Velodrome din Marseille, tot nu sunt garduri

Garduri de 2 metri pe arenele din Germania

În Anglia, ultraşii recalcitranţi sunt luaţi de acasă

Pentru a preîntâmpina haosul pe stadioane, autorităţile britanice şi-au luat măsuri excepţionale. În ziua meciului, suporterul recalcitrant are accesul interzis pe stadion la meciul formaţiei favorite. El este escortat de la propria locuinţă la circa de poliţie, unde este reţinut pe toată durata partidei. Este şi motivul pentru care ultraşii englezi sunt aşa de "cuminţi" pe stadioanele din Anglia şi bineînţeles unul dintre motivele pentru care englezii nu au construit pe niciun stadion din Insulă garduri de protecţie. Şi amenzile sunt pe măsură, ele putând ajunge la 5.000 de lire sterline pentru o abatere în incinta arenei de fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite