În Ghencea va începe „Apocalipsa“ financiară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al roş-albaştrilor, Mihai Stoica, pregăteşte noi reduceri salariale în rândul jucătorilor, urmând a creşte, în schimb, primele de obiectiv. Primul fotbalist care a intrat în colimatorul conducerii e fundaşul Geraldo Alves, care e remunerat cu 300.000 de euro pe sezon.

Mihai Stoica intenţionează să reducă şi mai mult bugetul de salarii al Stelei, măsură menită să-i facă pe plac patronului Gigi Becali.  Meme are de gând să reducă majoritatea contractelor mari, situate mai sus sau în jurul pragului de 120.000 de euro pe an, urmând a le oferi în schimb fotbaliştilor bonusuri de performanţă substanţiale.

„Salariile nu sunt toate justificate, unele sunt mult prea mari. Cea mai mare cheltuială a unui club este cea ocazionată de achitarea salariilor. Cât timp voi fi eu aici, jucătorii vor fi plătiţi în funcţie de performanţă. Nu se vor mai achita lefuri uriaşe, cum se întâmplă cu unii jucători acum, fără să justifice", a recunoscut managerul general al roş-albaştrilor. Astfel, un fotbalist de-al Stelei ar urma să primească maximum 100.000 de euro pe an din salariu, însă îşi va rotunji veniturile cu bonusuri ce ar putea ajunge şi la 150.000 de euro, în cazul câştigării eventului. La toate acestea s-ar adăuga şi primele obişnuite de victorie, care ar urma să se dubleze. În acest moment, o victorie pe teren propriu e răsplătită cu 1.000 de euro, iar una în deplasare, cu 2.000. Iniţiativa lui Mihai Stoica este îmbrăţişată şi de preşedintele Helmuth Duckadam. „Salariile sunt foarte mari, iar primele de obiectiv, mai mici. Eu aş fi făcut de mult asta, aş fi dat salarii decente, iar primele le-aş fi făcut mult mai mari, pentru că altfel pui osul într-un meci", a declarat fostul mare portar.

Geraldo Alves este primul vizat

„De la venirea mea nu i s-a propus niciunui jucător reducerea salariului. Este posibil însă să-i propun asta cât de curând unui fotbalist", a admis Meme. Cel vizat este fundaşul central Geraldo Alves, care şi-a negociat în vară un salariu anual de 300.000 de euro. În cazul în care Geraldo nu va accepta o micşorare consistentă, el va fi pus pe liber în vară, iar până atunci va sta mai mult în tribune, preferaţii managerului fiind oricum Gardoş şi Galamaz.

Vrea să aplice „Modelul Şahtior"

Patronul Stelei i-a trasat lui Meme sarcina de a crea un proiect asemănător celui existent la Şahtior Doneţk. „Vreau ca în doi, trei ani să fac ce a făcut Mircea Lucescu la Şahtior. Iau jucători tineri, români, pentru a ajunge acolo unde merită să fie Steaua. Noi, din punct de vedere al talentului, ne apropiem de brazilieni la fotbal. Dacă Lucescu ar fi fost în România, ce a reuşit să facă în Ucraina făcea şi în România. Mircea Lucescu e unic, e foarte inteligent. El e un geniu în fotbal şi putea să facă ce a realizat la Şahtior şi cu mai puţini bani", a spus Becali.

Top 5 salarii

JUCĂTOR    CÂT CÂŞTIGĂ
Geraldo Alves 300.000*
Mihai Răduţ         150.000
Janos Szekely     150.000
Andrei Ionescu     140.000
Bogdan Stancu     120.000
*sume exprimate în euro

Misiune imposibilă? Lăcătuş se luptă cu Oţelul, dar şi cu istoria

image

Lăcătuş speră să cucerească primul său trofeu ca antrenor Foto: P. Tănase


Roş-albaştrii se reunesc, astăzi, de la ora 11.00, la stadionul din Ghencea, urmând ca Marius Lăcătuş să conducă prima şedinţă de pregătire din 2011. „Ţinta e clară, vrem titlul. Jucători avem, acum să vedem ce poate şi antrenorul", a decretat patronul Gigi Becali. Totuşi, Steaua se află la zece puncte distanţă de liderul Oţelul, iernând pe poziţia a şaptea în campionat, una dintre cele mai slabe din ultimele decenii.

Astfel, pe lângă adversarii din teren, elevii lui Lăcătuş vor avea de înfruntat şi tradiţia în partea a doua a sezonului. Niciodată în România, echipa care a terminat pe locul şapte în tur n-a reuşit să revină şi să cucerească titlul la final! În plus, la capitolul veniri, singura noutate este Nicolae Dică, având în vedere că Gabriel Matei va rămâne până în vară la Pandurii. De partea cealaltă, au părăsit deja lotul Robinson Zapata, Octavian Abrudan, Stanislav Angelov şi Pantelis Kapetanos. Pe lângă negocierile legate de transferul unui portar, se pare că Mihai Stoica se gândeşte şi la readucerea, măcar până în vară, a lui Iulian Apostol, mijlocaş care a părăsit echipa în noiembrie, la intervenţia lui Gigi Becali. Fotbalistul de 30 de ani a fost în negocieri avansate cu cei de la Kuban Krasnodar, însă tratativele nu s-au mai concretizat. Întrucât a evoluat deja pentru Steaua şi Unirea Urziceni în acest sezon, mijlocaşul nu mai poate juca decât la una dintre aceste formaţii, ori trebuie să se orienteze către un campionat ce se desfăşoară în sistem rusesc, primăvară-toamnă. Atât în cazul portarului, cât şi în cel al lui Apostol, decizia finală îi va aparţine însă lui Gigi Becali.

Onofraş, la Unirea

Marius Onofraş se va întoarce în această iarnă la Unirea Urziceni, în contul datoriei pe care roş-albaştrii o aveau, în urma transferului lui Gardoş în Ghencea, către Concordia Chiajna, formaţie cu care ialomiţenii au fuzionat în această iarnă. Costel Orac l-ar dori la echipă şi pe Laurenţiu Marinescu, dar mijlocaşul este unul dintre preferaţii managerului Mihai Stoica.

Programul Stelei în această iarnă

10-15 ianuarie: Antrenamente la stadion
14 ianuarie: Vizita medicală
15-25 ianuarie: Primul cantonament din Antalya, Belek. Amicale cu Lokomotiv Moscova şi FC Kapfenberg
25-28 ianuarie: Liber şi antrenamente la stadion
28 ianuarie - 15 februarie: Al doilea cantonament din Antalya, Lara. Amicale cu Şerif Tiraspol, Dinamo Zagreb, Lech Poznan, FC Koper, Steaua Roşie Belgrad şi Debrecen
15 - 25 februarie: Antrenamente la stadion
26 februarie: Liga I, etapa a XIX-a, meci cu Univ. Craiova

„Dodel", scandal cu ţiganii într-o discotecă în Olteniţa

image

Tănase  (dreapta) rămâne  un jucător  indisciplinat Foto: Marian Vilău

Cum reunirea echipei a fost programată pentru astăzi, Cristi Tănase şi-a permis o ultimă escapadă nocturnă înaintea începerii antrenamentelor. Căpitanul din Ghencea s-a dus sâmbătă seară într-o discotecă din Olteniţa, alături de cea mai nouă cucerire a lui, Diana Gureşoaie, o tânără de 20 de ani cu un trecut dubios, originară din oraşul sus-menţionat.

Are numeroase antecedente

Târziu în noapte, fostul prieten al celei poreclite „Strâmba", Florin Bulae, un bărbat de etnie rromă din Călăraşi, s-a luat la harţă cu Tănase, reproşându-i acestuia că i-a furat prietena. Cum nici Cristi nu a folosit un ton prea împăciuitor, cei doi au început să-şi arunce cuvinte grele. La scurt timp, lucrurile au degenerat, iar clanul lui Bulae şi prietenii jucătorului, printre care şi fratele său, Ionuţ, au încins o bătaie ca-n filme, martorii povestind că s-au folosit inclusiv săbii şi cuţite! „Cristi nu s-a mai implicat când a văzut cum stă treaba. El e teafăr şi pregătit să reia antrenamentele", ne-a relatat un apropiat al fotbalistului de 24 de ani.

Va pierde banderola?

Pasiunea lui Tănase pentru localurile de noapte datează încă de când juca la FC Argeş, fotbalistul fiind un obişnuit al cluburilor de manele. Nici în Bucureşti „Dodel" nu s-a potolit, iar frecventele sale escapade, alături de Iulia Tăbăcaru, alias „Bomba Sexy", l-au adus la exasperare pe Gigi Becali. Steaua i-a propus mijlocaşului inclusiv să locuiască într-un apartament situat într-o zonă foarte liniştită a Bucureştiului, între stadionul Cotroceni şi Academia Militară, însă Tănase a refuzat categoric. Motivul? Le-a spus celor de la club că el vrea cât mai aproape de localurile de pe Bulevardul Decebal, acolo unde locuieşte şi Bogdan Stancu. Acest ultim incident l-ar putea lăsa pe Cristi Tănase fără banderola de căpitan, chiar dacă Marius Lăcătuş a evitat ieri să vorbească despre această posibilitate. „Credeam că Tănase e un jucător cu capul pe umeri! Trebuie să port o discuţie faţă în faţă cu el şi apoi voi decide ce voi face. Rămâne de văzut dacă îl vom sancţiona sau nu", a spus „Fiara".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite