Iliev s-a înţeles cu Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul Valentin Iliev, declarat ieri liber de contract, a ajuns la un acord cu Gigi Becali. El va semna un contract valabil pe trei ani şi va câştiga 10.000 de euro pe lună. Bulgarul a fost ofertat şi de Rapid. Universitatea Craiova are un termen de cinci zile pentru a face recurs asupra deciziei LPF. Deocamdată, oltenii sunt obligaţi să le achite fotbaliştilor 220.000 de euro.

Universitatea Craiova începe să-şi piardă jucătorii. În aşteptarea deciziei de azi în privinţa lui Găman şi a lui Bărboianu, Adrian Mititelu, finanţatorul oltenilor, a primit ieri o lovitură în disputa cu jucătorii Iliev şi Gargorov. Cei doi bulgari, ambii în vârstă de 30 de ani, au devenit liberi de contract şi, potrivit Comisiei LPF, trebuie să primească 135.000 de euro, respectiv 87.000 de euro.

Iliev n-a rămas pentru mult timp fără angajament. Jucătorul a acceptat propunerea celor de la Steaua, chiar dacă Dinu Gheorghe, preşedintele Rapidului, îl aştepta, tot ieri, la negocieri. De altfel, „Vamă" a recunoscut interesul faţă de fundaş.  „Îl vreau pe Iliev, dar Universitatea Craiova are un termen pentru a face recurs. Dacă va fi anunţată decizia definitivă, atunci îl vom achiziţiona. Avem nevoie de el", ne-a spus oficialul echipei din Grant.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai bulgarilor, Eugen Trică, cel care i-a şi recomandat în vară clubului din Bănie, nu era ieri foarte sigur de transferul lui Iliev în Giuleşti, deşi toate ipotezele convergeau către această concluzie. „Ştiu că Iliev este în Bulgaria. El se antrenează cu echipa a doua a celor de la ŢSKA Sofia şi n-ar fi exclus chiar să semneze cu roş-albii. Pe de altă parte, sunt şanse considerabile ca ambii bulgari să continue tot în Liga I, dar nu vă pot spune mai multe", a spus enigmatic actualul mijlocaş al divizionarei secunde Concordia Chiajna. Pe seară însă, Iliev a ajuns la un acord cu Steaua, club care-l curtează intens de mai multe zile. Potrivit unor surse apropiate echipei din Ghencea, fundaşul va semna un contract valabil pe trei sezoane şi va câştiga 10.000 de euro pe lună. În plus, el va primi şi 150.000 de euro ca primă de instalare.

Mititelu credea că Iliev se va întoarce la Craiova

Decizia LPF l-a enervat la culme pe Mititelu. Finanţatorul „Ştiinţei" a spus, ieri la prânz, că va face contestaţie, dar şi că există posibilitatea ca atât Iliev, cât şi Gargorov să continue activitatea la clubul din Bănie! „Am primit un semnal de la jucători, prin impresar, că ar fi dispuşi să se întoarcă la Craiova. Ei au o decizie favorabilă, dar să vedem ce va spune instanţa de recurs. Oricum, Iliev câştigă 250.000 de euro pe an. Ce echipă îi mai dă banii ăştia în România?", a conchis Mititelu.

"De unde ştiţi că Iliev este liber pentru Rapid? Sunt şanse mari să rămână în campionatul românesc, însă nu pot spune mai multe. Nu cred că va ajunge la Rapid."
Eugen Trică mijlocaş Concordia Chiajna

Ameninţaţi cu neprogramarea

Rapidul  a ajuns să însumeaze datorii de circa 400.000 de euro, dintre care 250.000 de euro sunt către FC Braşov, în urma transferului lui Roman, şi 60.000 către jucătorul Ionuţ Stancu. „Avem datorii la Braşov pentru Roman, este ultima tranşă, vom plăti săptămâna aceasta. Mai avem datorii către Varga, Săpunaru şi Stancu, le vom plăti, nu se pune problema", spune Dinu Gheorghe. Totuşi, Săpunaru, Varga sau Stancu spun că nimeni de la Rapid nu i-a contactat în vederea achitării restanţelor.

Herea, omul de gol al Rapidului!

Cu golul marcat în amicalul de ieri cu Gloria Buzău, scor 0-1, Herea a ajuns la patru marcate în această iarnă, în timp ce în campionat a înscris de nouă ori. Dinu Gheorghe crede că Herea va fi golgheterul Ligii 1: „Este în creştere de formă şi va fi cel mai bun jucător din acest
sezon".

Totuşi, penalty-ul marcat de Herea şi cu care Rapid a câştigat în deplasarea de aseară de la Buzău l-a scos din sărite pe antrenorul gazdelor, Marian Ciobanu. Tehnicianul a intrat pe teren protestând: „Hai, dom'le, şi la meciuri amicale faceţi aşa?!". Antrenorul buzoienilor a fost scos de către asistent de pe teren şi a vrut să părăsească stadionul, dar poarta era închisă, aşa că a decis să rămână pe bancă.

0 - 1

Rapid (în prima repriză): Coman - Costa, Marcos Antonio, Glauber, Bozovici - M. Roman, Spadacio, N. Grigore, Cesinha - Herea, Sburlea.
Rapid (în a doua repriză): Bornescu - Costa, Glauber, Mladen, Ezequias - Grigorie, Olberdam, Lazăr, Frunză - Pancu, Cassio.
Gol: Herea 45 - penalty
Gloria Buzău(locul 9 Seria B1)
Partida s-a disputat la Buzău.

Mititelu, convins că-i pierde pe Găman şi pe Bărboianu

image

Finanţatorul oltenilor pare „secat“ de problemele Craiovei Foto: Marian Vilău

Patronul Craiovei, Adrian Mititelu, este sigur că jucătorii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, cu care este în conflict de aproape o lună, vor fi declaraţi azi liberi de contract de Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor. În plin scandal cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, patronul Craiovei, Adrian Mititelu, crede că n-are nicio şansă în faţa membrilor Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor în cazul jucătorilor Găman şi Bărboianu. „Sunt total dezamăgit de tot ce s-a întâmplat la LPF. Atât Dragomir, cât şi Vali Alexandru şi-au angajat acolo doar oamenii lor. Acum înţeleg de ce Dragomir s-a luptat atât să pună mâna pe comisii", a spus Mititelu, care a precizat că i-au fost refuzate toate dovezile: „Sunt convins că o să pierd din moment ce nu m-au lăsat să prezint actele pe care le-am adus".

Pleacă şi Lopes

Dincolo de problemele pe care le are cu cei doi „fugari", şeful Universităţii Craiova mai are una pe cap: se va despărţi şi de David Lopes, şi de Mihai Dina, pentru că ambii şi-au depus memoriu să devină liberi de contract. „Dina n-are bani de primit, nu are nicio şansă. Nu am zis că e cu banii la zi, dar nu se află în situaţia de a deveni jucător liber de contract. Probabil, influenţa vine tot dinspre Piţurcă. Cât despre David Lopes, ne-am înţeles dinainte de cantonamentul din Antalya ca el să plece la o altă formaţie", a conchis finanţatorul „juveţilor".



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite