Ilie n-a rezistat nicăieri mai mult de nouă luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al roş-albaştrilor a avut o carieră agitată de antrenor. Fostul internaţional n-a reuşit să rămână un sezon întreg pe banca niciuneia dintre cele 12 echipe pregătite până acum. Ilie Dumitrescu n-a câştigat niciun trofeu ca tehnician, dar a primit titlul „Antrenorul Anului“, în Cipru, la finalul lui 2003.

„Ilie nu trebuie să se supere pe mine, eu îmi spun sincer părerea. Cred că el e un tip comod, nu-l văd să mai antreneze prea curând. El nu are CV de antrenor", spunea Gigi Becali în primăvara anului trecut.

Statisticile par să-i dea dreptate de această dată latifundiarului din Pipera. Ilie Dumitrescu şi-a început cariera de antrenor în 2001 şi, timp de nouă ani, a trecut pe la nu mai puţin de 12 echipe, fără a reveni la vreo formaţie pe care a pregătit-o înainte şi fără să stea mai mult de nouă luni. Cel mai lung mandat, de nouă luni, l-a avut pe banca grecilor de la PAOK Salonic, de unde a demisionat în octombrie 2006, deoarece formaţia sa era clasată abia pe locul nouă, la zece puncte distanţă de liderul Olympiacos Pireu.

De asemenea, fostul internaţional a rezistat timp de opt luni şi pe banca celor de la FCM Bacău, de unde a plecat cu o etapă înainte de finalul sezonului 2002-2003. „Îmi pare rău că Ilie nu a rămas până la sfârşit, însă mi-a spus că a fost înjurat de public, că unele persoane i-au lovit portierele maşinii şi că nu mai vrea să rămână", spunea la vremea respectivă finanţatorul băcăuanilor, Dumitru Sechelariu. Anul trecut, Dumitrescu a stabilit un „record" personal greu de egalat, el fiind demis de la Panthrakikos după numai un meci, 1-2 cu Iraklis Salonic.

Zapata şi Baciu ar putea fi reprimiţi în lot

Ilie Dumitrescu a mărturisit ieri că n-a mai reuşit să închidă un ochi de când a fost confirmat ca manager al Stelei. „Nu prea dorm de două nopţi, este o stare de surescitare firească. Dacă am emoţii? Şi dacă joci pe plajă, duminica, ai emoţii, darămite la un meci oficial", a declarat tehnicianul de 41 de ani.

Surse din anturajul roş-albaştrilor ne-au dezvăluit că Ilie Dumitrescu se gândeşte serios să-i reprimească la antrenamentele primei echipe şi pe „renegaţii" Robinson Zapata şi Eugen Baciu, după ce l-a readus de la Steaua II şi pe tânărul Florentin Matei. Baciu a mai lucrat cu Ilie Dumitrescu şi la FCM Bacău.

Gigi Becali: „Piţurcă mi-a dat afară un nepot. A făcut abuz de putere"

Gigi Becali l-a desfiinţat aseară pe fostul manager general. „ A făcut nişte lucruri şi mi-am dat seama că nu are rost să mă înjosesc şi să le admit. A dat afară un nepot de-al meu care era acolo, se ocupa cu aprovizionarea: «Ce dacă e nepotul lui Gigi, zboară imediat!». Am mai auzit că le-a luat maşinile lui Gheorghişor şi lui Argăseală (fiecare conducea un Audi Q7) şi le-a dat câte un Alfa Romeo. Maşinile Q7 le-a oferit lui Florin Marin şi lui Neagoe. M-a înjosit. Păi ce, dau un milion pentru asta? El făcea abuz de putere", a zis latifundiarul.

Ce echipe a mai antrenat Ilie

- Oţelul Galaţi-   ianuarie – iunie 2001
- FC Braşov -    iulie – august 2001
- Alki Larnaca (Cipru)-     ianuarie – aprilie 2002
- România U21 -    august – octombrie 2002
- FCM Bacău-     octombrie 2002 – mai 2003
- Apollon Limasol (Cipru) -    iunie 2003 – ianuarie 2004
- AEK Atena (Grecia)-     februarie – mai 2004
- Aigaleo (Grecia)-     ianuarie – mai 2005
- Akratitos (Grecia)-     iunie – octombrie 2005
- Kalithea (Grecia)-      octombrie 2005 – februarie 2006
- PAOK Salonic (Grecia)-      februarie – octombrie 2006
- Panthrakikos (Grecia)-      iunie – august 2009
- Steaua-      august 2010 – ?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite