Ilie Stan joacă la noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentările din lot îl obligă pe antrenorul Stelei să improvizeze în meciul cu Twente Enschede. Cu nouă zile înaintea primului meci cu Twente Enschede, din „16“-imile de finală ale Ligii Europa, Ilie Stan are lotul măcinat de accidentări. 

După Alex Chipciu, un alt fotbalist ce urma să fie titular cert, Iasmin Latovlevici, s-a accidentat grav. Fundaşul a fost diagnosticat cu pubalgie şi are şanse nule să evolueze în partida de la Bucureşti. În condiţiile în care Paul Pârvulescu n-a fost trecut pe lista UEFA, iar tânărul Valeriu Lupu n-a dat randament, singura soluţie pentru postul de fundaş stânga rămâne Pablo Brandan. Ilie Stan intenţiona să-l folosească pe argentinian ca mijlocaş defensiv, având în vedere faptul că Alex Bourceanu este suspendat. Mai acuză probleme musculare şi Florin Gardoş, Ionuţ Năstăsie şi Gabi Matei, în timp ce Tibi Bălan şi Gabriel Machado n-au fost trecuţi nici ei pe lista UEFA.

Evoluţii oscilante în amicale

Steliştii au jucat cinci meciuri amicale în această iarnă, iar mâine vor juca ultima partidă dinaintea confruntării cu olandezii, contra maghiarilor de la Debrecen VSC. Până acum, roş-albaştrii au reuşit trei evoluţii foarte bune, cu Levski Sofia (2-1), Legia Varşovia (2-1) şi Kuban Krasnodar (3-0), una slabă, contra celor de la Mlada Boleslav (2-3) şi una catastrofală, contra Concordiei Chiajna (1-4). „Cei de la Twente au avut doi trimişi în Antalya, care au văzut toate partidele. Probabil că n-au înţeles mare lucru, pentru că Ilie Stan a schimbat echipa de la meci la meci", a declarat, amuzat, directorul sportiv Narcis Răducan.

Twente defilează

În mod cert, antrenorul Stelei va folosi mâine seară, cu Debrecen, echipa cu care are de gând să înceapă şi disputa cu olandezii. Printre remarcaţii Stelei din meciurile de pregătire se numără Vlad Chiricheş, Pablo Brandan, Florin Costea, Leandro Tatu şi Stefan Nikolici, în timp ce Mihai Costea, Tibi Bălan şi Ciprian Tătăruşanu au cam dezamăgit.  De partea cealaltă, cei de la Twente par a fi într-o formă de zile mari. Principalul lor atu este Luuk de Jong, care a marcat cinci goluri în ultimele două partide. De asemenea, antrenorul Steve McClaren a transferat trei jucători în această iarnă, toţi fiind trecuţi şi pe lista UEFA: portarul Daniel Fernandes şi atacanţii Wesley Verhoek şi Glynor Plet.



„Steaua nu va avea deloc o dublă uşoară cu Twente. Olandezii au o echipă foarte, foarte bună. Eu consider că e cel mai puternic adversar pe care l-am avut în cupele europene, peste Lazio Roma şi Sporting Lisabona", a avertizat fostul antrenor de la FC Vaslui, Viorel Hizo.

image



Steliştii îl atacă direct pe Piţurcă

Accidentările din lotul Stelei au iscat scandal între oficialii echipei roş-albastre şi selecţionerul Victor Piţurcă, care e acuzat că ar fi tras prea tare de jucători în cantonamentul din Antalya. La rândul său, Ilie Stan e acuzat pentru stagiul montan de la Poiana Braşov, o amplă dezbatere pe această temă fiind găzduită de „Adevărul", în ediţia tipărită de ieri.

Narcis Răducan spune că Ilie Stan n-are nicio vină şi aruncă problema în curtea echipei naţională. „Sunt ceva probleme medicale, dar nu cred că Ilie ar trebui arătat cu degetul pentru pregătirea din zăpadă. Portughezii şi brazilienii noştri n-au nicio problemă musculară. Dacă ar fi fost de vină zăpada şi pregătirea de la munte, ei ar fi fost primii care s-ar fi rupt, nu? Ei erau cei mai expuşi dacă asta ar fi fost cauza, însă au acuzat probleme musculare cam toţi cei care au revenit de la stagiul echipelor naţionale", a spus ieri Narcis Răducan.

Pompiliu Popescu: „Pregătire model"

Doctorul echipei naţionale, Pompiliu Popescu, nu a rămas dator. „Nu vreau să pară că mă iau de Ilie Stan, dar spun doar atât: în Antalya s-a făcut o pregătire model, ultramodernă, de un înalt nivel ştiinţific. Controlată şi susţinută de o medicaţie corectă, sigură, o alimentaţie şi o odihnă pe măsură. Iar la lot avem cel mai bun preparator fizic din România. Marius Dima ştie când să dea drumul la supapă, şi când să încarce. Noi nu ne facem că muncim, ca alţii", a punctat Pompiliu Popescu.

"La lot au fost 23 de jucători, nu doar cei 6 de la Steaua. Nu suntem noi de vină că s-a rupt Chipciu. Mai contează şi cum îţi petreci nopţile."
Pompiliu Popescu
medic echipa naţională

Steliştii au testat nocturna

Oficialii roş-albaştrilor au testat instalaţia de nocturnă a „Arenei Naţionale", sâmbătă seară, chiar în toiul nopţii. Argăseală şi compania au vrut să observe dacă nocturna rezistă la temperaturi scăzute, de -12 °C, care se vor înregistra probabil şi la ora partidei cu Twente Enschede, care începe la ora 22.05, în data de 16 februarie.

Tatu a fost eliminat cu Krasnodar

Nervii steliştilor s-au încins, după două săptămâni de cantonament. În minutul 80 al partidei cu ruşii de la Kuban Krasnodar, atacantul Leandro Tatu a avut o altercaţie cu internaţionalul slovac Frantisek Kubík, ambii fiind apoi trimişi la vestiare. Până atunci, sud-americanul fusese unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

Gigi face alba-neagra cu Ghencea

Becali se joacă cu declaraţiile în privinţa revenirii Stelei pe stadionul din Ghencea. „Acum, dacă am «Arena Naţională», de ce să bag eu bani, când a băgat Primăria? Joc acolo, ce? M-aţi văzut vreodată idiot?", a spus ieri-dimineaţă Becali. După ce a aflat că premierul Emil Boc şi întreg cabinetul său au demisionat, europarlamentarul a exclamat: „Steaua se întoarce în Ghencea! După ce vine noul ministru la MApN, s-a rezolvat imediat problema noastră!".

„Îl vând pe Brandan"

Reprezentanţii clubului Tianjin Teda au venit special dupa Pablo Brandan în Antalya şi au fost încântaţi de evoluţiile argentinianului, care ar putea ajunge totuşi în China. „Au venit chinezii să-l vadă pe Brandan? Să dea milionul de euro şi îl vindem după meciul tur cu Twente", a spus Becali.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite