„Ilie Oană“ e aproape gata!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul din Ploieşti va găzdui primul meci oficial peste o lună şi o zi, 350 de muncitori lucrând simultan pentru a finaliza totul la timp. După succesul reprezentat de construirea stadionului „Arena Naţională“ din Bucureşti, un alt complex sportiv se pregăteşte de inaugurare.

Cu o capacitate de 15.000 de locuri, Stadionul „Ilie Oană" din Ploieşti e aproape gata, peste o lună şi un pic fiind programată prima partidă aici. În acest moment, 350 de muncitori lucrează de la 7 dimineaţa până la 12 noaptea, iar zilele acestea urmează să vină şi gazonul, care va fi importat din Austria.

„Dacă lucrurile merg bine, jucăm cu Ceahlăul, la 10 septembrie, pe acest stadion. Va fi ceva extraordinar, deoarece tribunele sunt foarte aproape de gazon, iar acustica deosebită. Noi sperăm să creăm o atmosferă englezească. De altfel, aşa a fost conceput stadionul, ca în Anglia, unde majoritatea arenelor sunt chiar în oraş", a explicat managerul general al Petrolului, Vivi Răchită. Investiţia de 17 milioane de euro a fost făcută din luna octombrie a anului trecut, timpul de ridicare al construcţiei fiind socotit unul record pentru o operaţiune de asemenea anvergură.

Aşa va arăta cea mai modernă arenă a Ploieştiului după finalizarea lucrărilor



Chiar dacă arena nu e încă gata, Clubul Petrolul a reuşit să închirieze toate lojele stadionului. Pentru un sezon competiţional, oricare dintre cele 16 costă 10.000 de euro, acum nemaiexistând niciuna disponibilă. Şi abonamentele se vând destul de bine, fiind date deja 500, iar preţul lor, între 150 de lei (peluze) şi 720 de lei (tribuna 0) pentru un sezon întreg, îi face pe ploieşteni să creadă că numărul abonaţilor va creşte în continuare.

Poate găzdui meciuri de liga campionilor

„Rămâne ca şi echipa să se ridice la nivelul stadionului, ca să nu vină lumea să se uite doar la construcţie, ci şi la ce joacă băieţii pe gazon", a mai spus Răchită, care a precizat că Stadionul „Ilie Oană" îndeplineşte standardele necesare găzduirii partidelor de Liga Campionilor.

image

Aşa va arăta stadionul de afară



Probleme cu parcarea

Singura problemă la stadion pare a fi aceeaşi ca la „Arena Naţională". Nu există nicio parcare amenajată, ci doar un proiect de demolare a vechilor birouri, unde sunt prevăzute nişte spaţii pentru parcarea maşinilor.

Care sunt datele tehnice ale arenei

Capacitate 15.000 locuri (toate acoperite)
- Tribuna 0 - 650 locuri
- Tribuna A - 5.140 locuri
- Tribuna B1 şi B2 - 3.555 locuri x 2 = 7.110 locuri
- Tribuna C1 şi C2 - 1.050 locuri x 2 = 2.100 locuri
- Scaunele vor fi în două culori: galbene şi albastre (culorile Petrolului)
- Teren de joc cu gazon din Austria şi sistem de încălzire, dimensiuni 105 x 68 metri cu suprafaţă de gardă de minimum 3 metri pe laterale şi 5 metri în spatele porţilor, inclusiv banchete de rezervă, plasă de protecţie, sistem de drenaj şi aspersoare.
- Spaţii pentru presă şi regie.
- Instalaţie de nocturnă direct în acoperiş.
- Afişaj multimedia, sonorizare.
- Control acces cu turnicheţi.
- Camere de supraveghere.
- Birouri, spaţii comerciale, pub-uri.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite