Ilie Dumitrescu: „Cu mine antrenor, Steaua a subordonat Vasluiul cu 3-0“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor al roş-albaştrilor, Ilie Dumitrescu, spune că prestaţia elevilor săi din tur, când s-au impus cu 3-0, a fost de neegalat în acest sezon. Actualul analist TV este totodată impresionat de jocul celor de la Poli Timişoara, care, în opinia sa, etalează cel mai bun fotbal al momentului.

Pentru Steaua, meciul cu FC Vaslui este capital în privinţa speranţelor pe care roş-albaştrii le mai nutresc pentru titlul de campioană, dar şi pentru locul al doilea, cel de pe care poţi lupta pentru un loc în grupele Ligii Campionilor.

Chiar dacă moldovenii au un ascendent moral faţă de bucureşteni prin cele patru puncte avans din clasament, steliştii au de partea lor victoria din tur, scor 0-3 (Surdu două goluri şi Bogdan Stancu), cea mai concludentă a lor din acest sezon.

Ilie Dumitrescu, antrenorul care a stat pe banca Stelei la Vaslui, spune că trupa lui Hizo este foarte puternică, dar mizează şi pe dorinţa de revanşă a foştilor săi elevi. „Mereu am spus că FC Vaslui are jucători cu personalitate, care pot face diferenţa. În tur, însă, Steaua a avut cea mai bună exprimare a ei din acest sezon, atât în partidele din deplasare, cât şi în cele de acasă. Am dominat acel meci, i-am subordonat pe vasluieni atât din punct de vedere tehnico-tactic, cât şi valoric. A fost meritul total al jucătorilor", rememorează Dumitrescu.

„Cîrţu ştie să aşeze echipa"

Fostul jucător emblematic din Ghencea a dezvăluit şi cum i-a surprins pe vasluieni, astă-toamnă: „Am fructificat perfect golul din faţa apărării. Pavlovici şi Gladstone, fotbalişti exponenţiali, n-au jucat atunci şi Caro a fost obligat să-i folosească pe Ghencev şi pe Raul Costin. Am speculat acest punct nevralgic şi am iniţiat multe acţiuni pe acolo". Actualul comentator tv recunoaşte însă că galben-verzii sunt mai puternici în 2011. „Echipa este excelent organizată şi are doi fotbalişti care oricând pot face diferenţa: Wesley şi Sânmărtean".

Evoluţia Stelei de la Buzău, cu Victoria Brăneşti, a fost lăudată de Ilie, care aşteaptă însă o confirmare în etapele următoare. „Cîrţu este un antrenor foarte bun, ştie să aşeze perfect echipa în teren şi este de lăudat şi faptul că a avut curajul să schimbe sistemul de joc în clasicul 4-4-2, cu Surdu şi Bilaşco atacanţi veritabili. Apoi, a mai făcut o mişcare interesantă când l-a scos pe Bonfim, l-a retras pe Nicoliţă pe dreapta şi l-a introdus pe Onofraş pentru a creşte forţa pe faza de atac".

Urmează partide cruciale

În opinia lui Ilie Dumitrescu, meciurile Steaua - FC Vaslui, Victoria Brăneşti - Poli Timi­şoara, din acestă etapă, şi Poli Timişoara - Steaua, din etapa viitoare, pot aduce multe lămuriri în privinţa luptei la titlu.
„Una dintre cele trei mari echipe sigur va ieşi din luptă. În acest moment, Oţelul, Timişoara şi Vaslui sunt favorite la campionat. Despre restul, să mai aşteptăm puţin", crede Dumitrescu, care a completat: „Timişoara arată foarte bine. Ca exprimare este o echipă foarte puternică, pare cea mai tare în acest moment".

Ilie a devenit şi comentator tv

„Această ipostază, cu mine la costum, mă prinde. Îmi place să analizez meciurile", spunea Ilie Dumitrescu, pentru „Adevărul", înainte de a primi oferta de a antrena Steaua. Fostul internaţional este colaborator permanent la Digi Sport, la emisiunea „Fotbal european", iar de curând a început să comenteze şi partide din campionatele tari ale Europei. Debutul şi l-a făcut la 2 martie cu partida Valencia-Barcelona (0-1). „Vreau să le ofer telespectatorilor un altfel de comentariu, unul profesional, văzut prin ochii antrenorului", a conchis Ilie.

"Meciul direct va fi momentul de cumpănă pentru ambele echipe în ceea ce priveşte lupta la titlu. Aştept un stadion arhiplin."

"Vasluiul are un program foarte greu. Oricum, acest meci de sâmbătă din Ghencea, plus Timişoara - Steaua, din etapa viitoare, pot aduce multe clarificări privind lupta pentru titlu."
Ilie Dumitrescu
fost antrenor Steaua

Latovlevici revine pe teren!

Latovlevici va evolua iniţial pentru Steaua II   Foto: Marian Vilău



Adrian Epure, Sebastian Perju

După ce a revenit la antrenamentele echipei încă din 21 februarie, la doar trei săptămâni după intervenţia chirurgicală pe care a suferit‑o la rinichi, Iasmin Latov­levici este acum apt de joc.

Fundaşul stânga de 25 de ani nu va fi însă oprit de Sorin Cîrţu în lotul pentru meciul cu FC Vaslui, el urmând să-şi facă reintrarea în partida de sâmbătă dintre Steaua II şi Dunărea Galaţi, sub comanda lui Liţă Dumitru. „El va bifa, probabil, toate cele 90 de minute în Liga a II-a, urmând ca la meciul următor de campionat, de la Timişoara, să poată juca din nou pentru Steaua", ne-a declarat un oficial stelist.

„Eu trebuie să-mi recâştig postul de titular la Steaua şi, dacă voi mai juca bine la echipa mea de club, probabil că selecţionerul îmi va da şansa de a ajunge la prima reprezentativă", mărturisea recent Latovlevici. În afara fundaşului stânga, Cîrţu va mai trimite la Steaua II încă doi fotbalişti, Cosmin Matei şi Eugen Baciu, care nu au evoluat oricum niciun minut pentru prima echipă în această primăvară.

14 meciuri a evoluat Iasmin Latovlevici în campionat pentru Steaua, fără să înscrie.

image

Info

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite