Ilie Balaci s-a supărat pe fanii Ştiinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Minunea Blondă“ a urmărit meciul Craiovei cu Timişoara de la Tribuna I şi a rămas cu un gust amar după ce spectatorii au scandat numele lui Victor Piţurcă. Ilie Balaci nu a dorit să comenteze evoluţia alb-albaştrilor lui Ţicleanu, însă nu a putut trece cu vederea comportamentul galeriei oltene.

Revenirea Universităţii pe Stadionul „Ion Oblemenco" nu a adus mai mult noroc echipei. „Juveţii" au remizat cu FC Timişoara (1-1), fiind egalaţi în ultimul minut al prelungirilor. Printre cei aproape 18.000 de spectatori care au luat loc în arena din Bănie s-au aflat şi doi foşti componenţi ai Craiovei Maxima, Ilie Balaci şi Nicolae Tilihoi.

Aceştia şi-au cumpărat bilete şi au urmărit partida de la Tribuna I, de deasupra tunelului de acces pe gazon.„Am stat mai mult de curiozitate, pentru că aici era locul lui tata şi am vrut să văd ce simţea el, cum urmărea el meciurile. Nu a fost pretenţios, nu-i plăcea să stea ca alţii la oficială", a explicat Balaci alegerea sa.

„Suporterii au ceea ce merită"

„Este mai frumos în mijlocul suporterilor, mai schimbi o părere, te mai vede lumea. O să venim şi cu altă ocazie. Şi alţii au strigat pentru noi, acum e şi rândul nostru", a spus şi Tilihoi. „Ce să spun de meci? Am trecut de la şansă la neşansă. Cu astfel de echipe te baţi dacă vrei să tragi la cupele europene", a adăugat fostul fundaş de fier al Ştiinţei. Nici Balaci, nici Tilihoi nu a vorbit după meci cu Aurel Ţicleanu „pentru că e de zece ori mai supărat decât noi".

De altfel, cei doi nici nu au vrut să-i dea vreun sfat fostului lor coechipier. „Ştie el mai bine ce are de făcut. Nu e antrenor de ieri, de azi", a spus Balaci, care nu a dorit să comenteze un meci în care „eşti egalat în ultima secundă".

„Prinţul" nu a putut trece însă cu vederea comportamentul galeriei, care a scandat, la un moment dat, numele lui Victor Piţurcă. „M-a deranjat faptul că se scanda numele lui Piţi, în loc de Ţicleanu, când echipa conducea. Tot respectul pentru Piţurcă, dar nu ştim să ne respectăm foştii jucători. Sunt curios dacă pe Ghencea, Dinamo sau Rapid s-ar scanda numele lui Ştefănescu, Cămătaru, Lung şi alţii", a afirmat Balaci. „Să se fi răsturnat celebra căruţă la Craiova, şi nu la Caracal? Aici e vorba de bun-simţ, dar cred că suporterii au ceea ce merită", a conchis „Minunea Blondă".

Ca în sezonul 1988 - 1989

Ştiinţa a mai avut la activ două puncte după patru etape în sezonul 1988-1989! Atunci, după trei înfrângeri (0-2 la Bihor, 1-2 acasă cu Inter Sibiu şi 0-5 la Piteşti, cu FC Argeş), antrenorul Gheorghe Constantin era înlocuit cu Sorin Cîrţu, iar oltenii aveau să învingă Rapid cu 5-0 (la victorie se dădeau două puncte).

Craiova încheia campionatul respectiv pe locul cinci, cu 36 de puncte, la egalitate cu Flacăra Moreni, podiumul fiind format din Steaua, Dinamo şi Victoria Bucureşti. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite