Ilie Balaci: "Mi-au aruncat familia şi copiii în stradă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Balaci
Ilie Balaci

A fost considerat drept unul dintre cei mai talentaţi jucători români din toate timpurile, însă accidentările suferite i-au pus capăt prematur carierei de fotbalist.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai emblematici jucători ai Universităţii Craiova, a povestit cum a fost umilit de clubul din Bănie în urmă cu 26 de ani.

"Minunea Blondă", aşa cum a fost supranumit, a relatat întreaga suferinţă la care a fost supus de conducerea Ştiinţei din acea vreme. după care a fost aruncat în stradă împreună cu întreaga familie în momentul în care a acceptat să joace pentru Dinamo.

"In '84, când ne pregăteam să plecăm în Grecia, pentru meciul din UEFA cu Olympiakos, mi-au zis pe aeroport că nu am viză. Am plecat plângând acasă ... Nu ştiu dacă într-adevăr n-am avut viză sau doar au vrut să scape de mine! Bănuiesc cine a vrut să mă dea afară. Am ajuns acasă şi imediat m-a sunat preşedintele de la Scorniceşti. Mi-a propus să fiu jucător-antrenor şi-am acceptat. Vineri jucam deja pentru ei!

După ce-am jucat la Scorniceşti un sezon, am primit oferta să merg la Dinamo. Era o trădare cum e şi acum să pleci de la Craiova la Dinamo. În acel moment cei de la Craiova mi-au aruncat familia şi copiii în stradă! Asta a făcut Craiova pentru Ilie Balaci!

Şi încă un exemplu. Când am cerut foaia matricolă să-mi termin studiile, cei de la Craiova mi-au trimis-o la Bucureşti cu menţiunea 'exmatriculat'! Dacă mă întreabă cineva ce am de la Craiova, le răspund că am doar cicatrice, atât!", a declarat Balaci la Antena 3, conform prosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite