Ilie, un milion de euro pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali îl va răsplăti pe tehnician dacă Steaua va câştiga titlul cu numărul 24. Bonusul se poate dubla dacă roş-albaştrii se impun şi în Liga Europa. Ilie Dumitrescu a spus, la numire, că nu vrea să fie plătit pe perioada cât va activa în Ghencea. Finanţatorul nu este de acord şi-l ambiţionează cu prime de obiectiv.

„Nu sunt angajat, sunt doar colaboratorul Stelei, pentru că am o datorie faţă de acest club. Locul doi nu există pentru mine, Steaua trebuie să câştige şi campionatul, şi Cupa României", a ţinut să sublinieze Ilie Dumitrescu încă din prima sa zi ca tehnician al roş-albaştrilor.

Ilie a renunţat la 60.000 de dolari în 1999

Patronul Stelei i-a pregătit însă o surpriză tehnicianului, care va avea parte de un bonus generos în cazul în care va reuşi să-şi atingă obiectivele propuse. „Chiar dacă a spus că nu vrea bani, dacă va face performanţă, Ilie Dumitrescu va primi banii cu forţa. Cât va lua primă de câştigare a campionatului? Cât lua Piţurcă dacă ieşea campion, adică un milion de euro. Aceeaşi primă o va încasa şi dacă va câştiga Liga Europa", a dezvăluit Gigi Becali.

Miza acestui sezon este una foarte mare pentru latifundiarul din Pipera, în condiţiile în care a fost drastic afectat de criza financiară. Motivul? Va fi pentru ultima oară când echipa campioană are prezenţa asigurată în grupele Ligii Campionilor, de unde profitul nu poate fi mai mic de 15 milioane de euro, bani ce ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru Becali.

Ilie s-a retras de pe gazon din postura de jucător al Stelei, în ianuarie 1999, la numai cinci luni după ce revenise din Mexic. „Nici atunci
n-am vrut să profit de pe urma Stelei, am vrut să mă retrag în plină glorie. Mai aveam de primit o rată de contract în valoare de 60.000 de dolari, dar am preferat să renunţ la acei bani, deşi puteam să-mi amân retragerea pentru finalul sezonului", a povestit actualul tehnician al roş-albaştrilor. 

"Pentru mine nu există presiune, fiecare joc este un examen. Când am preluat funcţia de antrenor am ştiut la ce m-am înhămat. Fiecare joc trebuie câştigat."
Ilie Dumitrescu
manager general Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite