Ilie Stan: "E obligatoriu să o batem pe Dinamo. Au trecut deja patru ani!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Stelei a vorbit la Radio GSP despre lupta pentru titlu, accidentările din lot şi anunţă că va aduce un preparator fizic.

Ilie Stan despre jocul Stelei: "Nu pot să fiu deloc liniştit, chiar dacă am obţinut cîteva victorii. Mă îngrijorează faptul că avem nişte partide importante pînă la acest final de an şi îmi doresc ca jocul să se schimbe, pentru că nu este acum ceea ce îmi doresc eu".

Diferenţa dintre începutul ca antrenor la Steaua şi debutul ca jucător în Ghencea: "Eu am venit la Steaua în 1988, era echipa care cîştigase Cupa Campionilor Europeni. Doar Boloni plecase. Aveam 19 ani. Şi acum, ca şi atunci, la Steaua sînt aduşi practic cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc, şi mă refer la Prepeliţă, la Bălan sau la fraţii Costea. Ei trebuie să se schimbe şi să înţeleagă că în momentul cînd intră în vestiarul Stelei trebuie să se gîndească la campionat, la Cupă sau la meciurile de la naţională. Ei nu mai sînt la Craiova sau la Sportul, trebuie să-şi schimbe gândirea".


Nu e nici o problemă cu preparatorul. De marţi avem un preparator fizic român, ca să mai închid din gurile rele. Lucian Păun, care a lucrat foarte mult cu Bondrea, a făcut şcoala la FRF. E un om tânăr, îmi doresc să facem treabă bună împreună

Antrenorul trebuie să fie psihologul echipei, eu ştiu ce să le repet de mai multe ori. Sînt multe lucruri pe care trebuie să le discuţi cu ei atât colectiv, cât şi individual, lucruri pe care eu pot să le fac.

Despre fraţii Costea: "Nu ştiu dacă fraţii Costea ajung la linia de sosire la testele de viteză. N-am avut timp deloc să ridic capacitatea de efort a jucătorilor şi simt că trebuie să fiu foarte atent, fiindcă majoritatea se rup când fac antrenamente mai tari. Vă spun că eu am jucat mulţi ani la Steaua şi am făcut o singură ruptură musculară. Iar cît am antrenat la Brăneşti au existat doi fotbalişti cu leziuni musculare în trei ani de zile! Şi acolo nu aveam condiţiile excelente de care beneficiez la Steaua! După tur, Victoria avea cea mai bună viteză din campionat şi aşa vreau să fie şi Steaua".

"Trebuie să cîştigăm tot până la derby-ul cu Dinamo, să nu pierdem meciul direct, iar dacă la finalul anului vom fi la maximum cinci puncte de "cîini" avem şanse mari să cîştigăm campionatul"


A trecut cam mult, nu? Patru ani?! Doamne, sunt foarte mulţi! Trebuie să schimbăm asta, a venit momentul s-o batem pe Dinamo, obligatoriu!

"Şi eu îi mai ţin pe jucători prin cantonament după anumite partide. E o regulă bună, odihna de după un joc e extrem de importantă. Eu obişnuiesc, într-o zi normală, să chem echipa la 9:00 să luăm micul dejun împreună, să ne odihnim puţin şi la 11:00 ieşim pe teren. Mulţi dintre ei nu înţeleg că viaţa de fotbalist are nevoie şi de sacrificii", a spus Ilie Stan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite