Ilie Dumitrescu îl înţeapă pe Piţurcă: "Judecaţi cu cine joacă echipa mai bine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Stelei, Ilie Dumitrescu, a vorbit despre problema banderolei de căpitan la echipa din Ghencea, dar şi despre returul de joi din play-off-ul Ligii Europei, contra elveţienilor de la Grasshopper Zurich. Totodată, tehnicianul nu a ezitat să îl înţepe şi pe Victor Piţurcă, cel care a pregătit echipa înaintea sa.

"Steaua a fost şi va fi unică în fotbalul românesc. Când a făcut performanţe, a subordonat adversarul. Eu am fost curtat de foarte multe echipe din fotbalul românesc. Eu n-am acceptat nicio ofertă de la vreo rivală a Stelei, eu sunt stelist. Eu am preluat o echipă cu 14 transferuri, judecaţi şi voi cum a jucat echipa în primele meciuri şi cum joacă acum. Nu mă pot pronunţa eu. Judecaţi voi în ce sistem juca Piţurcă şi cu ce sistem joc eu. Dacă Halagian a făcut selecţia şi Emeric Ienei a condus echipa, ce înseamnă? Că a luat Halagian Cupa Campionilor? Nu. Importante e cine conduce echipa, ce sistem foloseşte"

"E important că nu am primit gol acasă cu elveţienii"

"Este foarte important în economia calificării că nu am primit gol acasă. Nu există favorit la acest joc din deplasare. Sunt fericit că la Bucureşti am avut şi puţin noroc şi nu am primit gol. Elveţienii formează o echipă foarte disciplinată tactic. Jucătorii au şansa să se reabiliteze în faţa suporterilor. Trebuie să fie foarte atenţi. Lumea aşteaptă meciul de joi, s-a uitat cel cu Vaslui. Grasshoper poate salva începutul mai slab de campionat cu o victorie."

"Surdu are un caracter deosebit!"

"Surdu a avut o evoluţie foarte bună la Vaslui. E un jucător de echipă, cu un caracter deosebit. Se pregăteşte la fel, indiferent că este titular sau nu. De multe ori îl opresc să nu se pregătească în plus după antrenamente. Nu putea să intre pe poarta acestui club dacă nu avea valoare. Îl felicit."

"Stancu poate juca la Real Madrid"

Ce-aş fi putut să fac? Să nu pun pe nimeni căpitan la acest meci? Trebuia să punem căpitan. Am avut o dilemă, pe cine să pun, Tănase sau Bogdan Stancu. Am avut tentaţia să dau banderola unui număr 10. Le-am propus să dăm cu banul sau să tragem la sorţi pe cine să alegem, dar Bogdan Stancu a sugerat să fie Tănase căpitan.

Bogdan Stancu şi Tănase joacă un fotbal total, pe ambele faze. Se sacrifică. Au făcut alunecări. L-am văzut pe Stancu muncind. E un jucător sclipitor. Cel mai bun jucător român pe poziţia lui, după Mutu. Poate să facă faţă la Real Madrid, Chelsea, Inter, oriunde. Dacă vor să facă performanţă, să ajungă titulari la naţională, le-am spus că trebuie să facă un fotbal total", a declarat Ilie Dumitrescu într-o conferinţă de presă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite