Identitate pierdută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostele glorii ale granzilor Steaua şi Dinamo deplâng decizia conducătorilor de a muta echipele de pe arenele istorice din Ghencea şi „Ştefan cel Mare”. Partidele Steaua - FCM Târgu-Mureş şi Dinamo - Victoria Brăneşti vor fi, aproape sigur, ultimele pe care cele două echipe le vor juca pe vechile stadioane.

Steaua şi Dinamo îşi vor lua adio, în această etapă, de la arenele pe care au scris istorie. Cei doi granzi intenţionează să se mute pe Naţional Arena, idee care este îmbrăţişată şi de către preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. „Militez pentru reintroducerea cuplajelor în Liga I, mai ales că Steaua şi Dinamo au spus că se vor muta pe noul stadion",  a declarat „Corleone".

Aflat într-un conflict acut cu cei din MApN, patronul Stelei a început deja demersurile legate de mutarea echipei din sezonul următor. „Eu n-am glumit când am spus că plec din Ghencea, am vorbit foarte serios. Până când va fi gata baza sportivă pe care o voi construi în Pădurea Băneasa, probabil că Steaua se va antrena la Urziceni.

Cei de la MApN au şi cerut evacuarea noastră din Ghencea, avem termen în iunie la tribunal", a declarat latifundiarul din Pipera. „Dinamo va juca, fără discuţie, pe Naţional Arena din sezonul viitor. Nu mi-e teamă că nu se va umple stadionul, suntem foarte mulţi dinamovişti. Oricum, pe vechiul «23 August» s-au obţinut marile performanţe ale clubului", a explicat şi Cristi Borcea.

„Locul Stelei e în Ghencea"

Dacă în privinţa fanilor lui Dinamo părerile sunt împărţite, suporterii roş-albaştrilor sunt total împotriva mutării echipei din Ghencea. Nici fostele glorii ale Stelei nu privesc cu ochi buni demersul lui Becali. „Dacă zic că Stadionul Steaua a fost casa mea, eu o spun cu sensul propriu, adică am locuit acolo doi ani, sub tribuna a II-a! Ştiu fiecare treaptă din tribune, fiecare petic de pe teren. Cred că Steaua se confundă cu Ghencea. Cluburile de tradiţie îşi pierd identitatea prin aceste decizii", a explicat fostul fundaş Miodrag Belodedici.

„Locul Stelei este în Ghencea, nu mă interesează ce motive ar fi ca să se mute echipa. Eu ştiu că Steaua acolo şi-a creat un palmares pe plan intern şi internaţional", a spus şi Marius Lăcătuş, care a activat în Ghencea ca jucător, antrenor şi preşedinte.

"Normal ar fi fost să investească în Stadionul Dinamo, pentru că toată istoria «câinilor roşii» e acolo."
Claudiu Vaişcovici
fost atacant Dinamo

250 de mii de euro pe an e chiria solicitată de MApN pentru închirierea întregului complex din Ghencea.

360 de mii de euro pe an este chiria solicitată de CS Dinamo, din sezonul viitor, pentru închirierea întregului complex din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite