Iaşi: Vicepreşedintele Pavel Hodea pleacă din dealul Copoului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă ruşinea retrogradării, fotbaliştii de la Poli Iaşi au suferit ieri umilinţa de a pierde cu 5-0 la Gloria Bistriţa. Jucătorii sunt desfiinţaţi de conducerea administrativă, iar vicepreşedintele clubului şi-a anunţat intenţia de a demisiona.

Nu este prima dată când Politehnica Iaşi retrogradează din Liga 1. Trupa din Copou se poate „lăuda" chiar şi cu un sezon petrecut în Divizia C, în 2001-2002.

Însă iubitorii sportului rege din capitala Moldovei au fost umiliţi sezonul acesta de cea mai slabă echipă a Politehnicii din istorie, dovadă în acest sens fiind cele 13 meciuri consecutive fără victorie reuşite de fotbaliştii din Copou, record negativ absolut pentru Poli.

Înfrângerea ruşinoasă de ieri cu Gloria Bistriţa, scor 5-0, nu pare să fie însă şi cea din urmă. În ultima etapă, nimeni alta decât Unirea Urziceni, campioana en-titre a ţării, va dori să pună bomboana pe coliva ieşenilor pentru a-şi asigura locul doi în clasament.

În aceste condiţii, singura şansă pentru ca Poli să rămână în Liga 1 se leagă de comisia de licenţiere. Faptul că Victoria Brăneşti, echipă care este aproape de promovare anul acesta din Liga 2, nu are stadion omologat de prima divizie ar putea fi speculat de ieşeni. Verdictul în acest caz va fi anunţat pe 31 mai, dar ieşenii nu trag mare nădejde la o minune.

„Dosarul lui Poli este în regulă, dar cred că Brăneştiul va primi şi el aprobare, ştim prea bine care sunt procedeele în fotbalul românesc", a declarat Petru Radu, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Poli Iaşi, care nu a trecut cu vederea prestaţia lamentabilă a fotbaliştilor ieşeni din acest retur.

„La Iaşi au existat condiţii bune. La fel ca la toate echipele, am avut întârzieri la plata salariilor, dar nu am rămas datori niciunui jucător. Fotbaliştii să spună singuri ce le-a lipsit şi unde se află ei prin rezultatele lor care au retrogradat o echipă cum a fost Poli Iaşi", a spus Radu. Preşedintele CA a făcut referire şi la primele de mii de euro pe cap de jucător care au fost oferite degeaba de club la victorie în ultimele meciuri.

„Nu ar fi trebuit să oferim aceste prime. Ca jucător, dacă ai adus echipa în această situaţie trebuie să îţi dau primă ca să o îndrepţi? Se vede că este mai important câştigul individual decât onoarea lor şi este păcat de valorile pe care le-am consumat", a concluzionat Petru Radu, care a precizat că măsuri vor fi luate numai după meciul cu Urziceni.

Pleacă Hodea?

Până atunci însă, vicepreşedintele clubului, Pavel Hodea, şi-a anunţat intenţia de a pleca din Copou, dezamăgit de prestaţia ruşinoasă a fotbaliştilor.

„Vă spun sincer că mă bate acest gând de mai mult timp, însă am vrut să rămân lângă echipă şi să asigur condiţii pentru a evita acest dezastru. Cu toate acestea, răspunsul fotbaliştilor pe teren m-a dezamăgit profund şi acum cred că voi pleca de la Poli Iaşi", a declarat Pavel Hodea în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite