Iarna schimbărilor la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Stan a avut un final de an foarte bun, calificarea în primăvara europeană fiind cea mai mare performanţă
Ilie Stan a avut un final de an foarte bun, calificarea în primăvara europeană fiind cea mai mare performanţă

Finalul bun de an a adus liniştea la gruparea roş-albastră, iar Ilie Stan poate să pregătească returul aşa cum vrea. Prima decizie a antrenorului, revenirea la cantonamentele spartane, de la munte.

Victorie cu Dinamo, egal cu CFR Cluj, calificare în primăvara europeană contra lui AEK Larnaca şi victorie cu Voinţa Sibiu. Aşa arată bilanţul finalului de sezon de toamnă pentru Ilie Stan, antrenor care era dat ca sigur afară după înfrângerea cu Ceahlăul. Totuşi, tehnicianul de 44 de ani a reuşit să întoarcă soarta împotriva sa, impresionându-l până şi pe Gigi Becali.

„N-am avut încredere în el, dar m-a convins. A readus spiritul Stelei înapoi. E incredibil ce a reuşit să facă", a punctat şi patronul stelist. Iar cifrele sunt de partea lui „Iliesta". Cu 21 de puncte câştigate în 10 partide, antrenorul roş-albaştrilor are un procentaj de 70% al punctelor obţinute, clasându-se peste Lăcătuş, Cîrţu, Olăroiu şi Levy, adică antrenorii din acest an ai Stelei. Ba, mai mult, conform acestei statistici, Ilie Stan este cel mai bun antrenor al roş-albaştrilor din ultimii cinci ani şi jumătate.

Poiana Braşov, apoi Antalya

În aceste condiţii, tehnicianul Stelei poate pregăti echipa în linişte pentru dubla cu Twente, din Liga Europa, din februarie, dar şi pentru returul de campionat, unde are de recuperat opt puncte faţă de liderul Dinamo.

Steliştii se vor reuni la 12 ianuarie şi vor pleca într-un cantonament de opt zile, la Poiana Braşov, acolo unde „Iliesta" îi va pregăti fizic. Este pentru prima oară după opt ani când jucătorii roş-albaştri vor fi nevoiţi să urce din nou pante prin zăpadă. Ultimul tehnician care a făcut acest lucru a fost Victor Piţurcă, cel care îi ducea de fiecare dată la baza de la Forban. După perioada de la munte, steliştii vor merge pe litoralul turcesc, în Antalya.

Galamaz, la „U" Cluj

Un alt amănunt inedit referitor la pregătirea returului este cel privind transferurile. Dacă până acum Gigi Becali arunca cu bani în stânga şi dreapta luând jucători cu nemiluita fără să se gândească la ce posturi are nevoie de acoperiri, în această iarnă, patronul roş-albaştrilor şi-a schimbat strategia. Vor veni doar patru jucători, maximum, dintre care Chipciu, Chiricheş şi Dănănae sunt siguri.

„Dănănae a semnat deja, gata. Ce va fi în bandă cu el şi cu Chipciu n-a mai fost niciodată. Alex e noul Lăcătuş. Dacă pleacă şi Latovlevici, pot veni Sepsi sau Maxim de la Sportul. Mai iau un număr 10, care poate juca şi atacant, şi gata! Poate îl dau pe Bicfalvi la Vaslui, plus încă un milion de euro pentru el", a dezvăluit finanţatorul stelist, cu trimitere clară către Wesley. La capitolul plecări, Galamaz s-a înţeles deja cu Universitatea Cluj.

Pentru că rezultatele au depăşit aşteptările în ultima perioadă, Gigi Becali a deschis iar buzunarele pentru jucătorii săi. Astfel, fotbaliştii vor fi răsplătiţi cu un bonus de 10.000 de euro pentru calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa. Mai mult, după vizita pe care i-au făcut-o la palat latifundiarului, elevii lui Stan se vor mai alege cu încă 10.000 de euro pentru cele şapte puncte obţinute cu Dinamo, CFR şi Voinţa Sibiu.

Amicalele Stelei din această iarnă în Antalya

Adversar                          Data
Levski Sofia              29 ianuarie
Legia Varsovia         31 ianuarie
Dinamo Minsk         2 februarie
Kuban Krasnodar    5 februarie
Debrecen                  9 februarie

Acoperişul „Arenei Naţionale" este degeaba!

Ideea de a dota „Arena Naţională" cu un acoperiş retractabil a fost apreciată la momentul respectiv. Atunci se credea că plafonul va proteja gazonul de precipitaţii abundente şi va permite organizarea unor evenimente extrasportive şi în timpul iernii. Între timp, s-a aflat că acoperişul nu poate fi folosit atunci când ninge abundent, existând riscul ca el să se prăbuşească sub greutatea stratului de zăpadă. Iar la ultimele meciuri de fotbal disputate acolo - Steaua - AEK Larnaca 3-1 şi Steaua - Sibiu 1-0 -, el a rămas neclintit deşi luni seară a plouat în Bucureşti, iar suprafaţa de joc a fost afectată.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a explicat situaţia: „La meciul din Europa League, UEFA a decis, în şedinţa tehnică, să nu se acopere suprafaţa de joc", iar la partida de luni „responsabilitatea pentru buna funcţionare a acoperişului retractabil este încă în sarcina constructorului". Cum PMB nu a primit banii de la Guvern, nu s-a putut plăti încă acoperişul! Astfel, s-a ajuns la o situaţie tipic românească: stadionul este al Primăriei, iar acoperişul - al... celui care l-a ridicat şi care, normal, nu are cum să-l mai demonteze acum!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite