Ianis Zicu, ascuns ca un şef de stat de timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zicu a jucat în cele din urmă, însă nu a făcut-o strălucit
Zicu a jucat în cele din urmă, însă nu a făcut-o strălucit

Machidonul Timişoarei a venit în Bucureşti, pentru meciul cu Dinamo, „sub acoperire”. Ianis a făcut deplasarea în secret, s-a antrenat pe furiş şi a ajuns la stadion în civil. Diversiunea bănăţenilor, născută la ordinul lui Marian Iancu, a mers până în „buza“ partidei cu roş-albii. Zicu, Alexa şi Helder, anunţaţi afară din lot, au jucat din primul minut sâmbătă seară.

Conducerea formaţiei de pe Bega se ţine de scenarii demne de filmele cu spioni. Timişorenii au născocit o poveste înaintea meciului din „Ştefan cel Mare", care se înscrie în topul inovaţiilor din războaiele psihologice. Patronul echipei antrenate de Cosmin Contra a anunţat cu o zi înainte de partidă că Zicu nu va face parte din lot din cauza ameninţărilor dinamoviştilor, cum că vor intra „la rupere" la machidon. În plus, Alexa şi Helder, şi ei foşti fotbalişti în „Groapă", ar fi urmat să stea doar pe banca de rezerve.

Diversiunea, lucrată până în cel mai mic detaliu, a demarat de vineri după-amiază. Lotul Timişoarei a plecat spre Bucureşti, iar Zicu nu s-a aflat printre jucători. Ianis a venit separat la Bucureşti, aşteptându-se de la el să-şi încurajeze colegii din tribune. Odată ajunşi în Bucureşti, lotul bănăţenilor şi internaţionalul de 27 de ani s-au cazat la acelaşi hotel. Contra a ţinut o şedinţă de antrenament la Bucureşti, la care Zicu a participat în mare secret. Pe durata şederii în Capitală, de fiecare dată când s-a afişat în public, alături de echipă, machidonul a purtat doar haine de stradă, fiind îmbrăcat casual.

Cacealmaua a continuat şi la arena dinamovistă. Ianis nu a venit la stadion în autocarul ce a transportat formaţia violetă până la vestiare, ci a fost adus cu o maşină de un prieten. Desigur, Zicu era „echipat" în aceleaşi haine de „civil", lăsând impresia că intră la cabine doar ca să-şi încurajeze colegii. Peste o oră, surpriză: fostul dinamovist a intrat la „încălzire", din acel moment fiind clar faptul că machidonul avea să joace. Ceea ce s-a întâmplat şi cu Alexa şi Helder, şi ei anunţaţi de Iancu în afara lotului. Diversiunea a ţinut şi nu prea. Nici Dinamo şi nici Timişoara nu au impresionat, sâmbătă seară.

" A fost o diversiune din partea noastră. Tactica a ţinut pentru că am scos un egal la Dinamo. Ştiam de la început că va juca şi Zicu, şi eu, şi Helder."
Dan Alexa căpitan FC Timişoara

" Şmecheria e în floare. A fost o intoxicare. Ba că-l bagă pe Zicu, ba că nu-l bagă... Oricum, eu nu le‑am zis niciodată jucătorilor mei  să intre «la rupere»."
Ioan Andone antrenor Dinamo

" Zicu a venit la stadion îmbrăcat în civil pentru că şi-a uitat echipamentul acasă. Am decis să-l bag în teren cu două ore înainte de meci. "
Cosmin Contra antrenor Timişoara

" E incredibil ce s-a întâmplat. Păi la Barcelona cu Real ar trebui ca Ronaldo să fie adus cu o navă spaţială, iar Messi să coboare din elicopter. "
Ioan Becali fost impresar FIFA

Rămân la fel de săraci

O victorie cu Timişoara ar fi însemnat pentru dinamovişti plata unei bunei părţi din restanţele financiare. Remiza de sâmbătă seară aduce o veste proastă pentru „câini": vor petrece Sărbătorile de iarnă având de recuperat la fel de mulţi bani de la şefi. Acţionarii din „Ştefan cel Mare" au adoptat pentru acest sezon strategia „strânsului curelei". Salariile au fost virate în conturi cu „picătura", iar prime de victorie s-au acordat doar la meciurile importante. O măsură de motivare pentru partida cu bănăţenii a fost anunţul că o parte importantă din restanţele salariale vor fi virate până de Sărbători. Asta în cazul unei victorii cu echipa lui Contra. Cum Dinamo nu a scos decât o remiză, şefii vor rămâne la fel de îndatoraţi către elevii lui Andone.

Salarii din transferuri

În acest moment, conturile clubului din „Groapă" sunt serios „afectate". S-a ajuns până în stadiul ca jucătorii să aştepte ca acţionarii să realizeze un transfer, pentru ca salariile să „ajungă la zi". „Trebuie să intre bani în club ca să avem de unde achita restanţele la fotbalişti", au spus roş-albii.

" Era bine dacă îi băteam pe cei de la Timişoara. Acum probabil că vor începe scandalurile, că aşa e la Dinamo. "
Ioan Andone antrenor Dinamo

Marian Iancu îi vrea pe Adrian Cristea, pe Apostol şi pe Tibi Bălan

Nu s-a terminat bine turul campionatului şi oficialii de la Timişoara au făcut deja lista de achiziţii pentru la iarnă. Principalele ţinte ale bănăţenilor sunt dinamovistul Adrian Cristea, fostul stelist Iulian Apostul şi „studentul" Tibi Bălan.

Neînvinşi în prima parte a sezonului, bănăţenii vor să aducă întăriri pentru returul campionatului, care se anunţă unul incendiar. Tocmai de aceeea, patronul Marian Iancu a stabilit jucătorii pentru care va negocia în această pauză competiţională. „Un Apostol, un Tibi Bălan, un Adrian Cristea ne-ar fi de mare ajutor. Sunt fotbalişti mare valoare", a spus omul cu banii de la Timişoara.

Şeful de pe Bega a dezvăluit că a încercat şi în vară să-l ia pe „Prinţul" lui Dinamo, însă nu s-a înţeles la bani cu cei din Şoseaua Ştefan cel Mare. „Am oferit celor de la Dinamo un milion de euro în schimbul lui Adrian Cristea, dar nu au fost de acord. Vom vedea dacă vom mări oferta", a punctat Iancu, fericit că echipa sa a terminat turul fără înfrângere, performanţă unică în istoria clubului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite