Iancu: "Mircea Sandu nu e implicat în cazul Euro dar e normală investigaţia DNA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat că deşi nu este un susţinător al preşedintelui FRF, Mircea Sandu, nu crede în implicarea acestuia în presupusul caz de corupţie legat de atribuirea organizării Euro-2012, însă consideră normală investigaţia DNA.

"Nu cred că este implicat un oficial din ţara noastră. Ar fi fost prea mult să fie aşa. Cu atât mai mult Mircea Sandu. Şi nu vă spune unul care este fan Mircea Sandu", a spus Marian Iancu la Gsp Tv.
Iancu consideră normală investigaţie DNA la adresa preşedintelui FRF Mircea Sandu. "Este obligatoriu ca parchetul, procuratura, direcţia specializată se demareze cercetări şi, dacă nu se confirmă, să închidă dosarul şi să facă dovada că nu s-a întâmplat nimic. Orice informaţie publică de genul ăsta atrage sesizarea Parchetului, din orice ţară. Tocmai pe ideea de a face lumină. E un lucru normal. Împotriva lui Mircea Sandu nu există nicio probă acum, doar informaţii, presupuneri de presă, dar era obligatoriu ca Parchetul să se sesizeze. Este legislaţie europeană. Mi s-a întâmplat şi mie. A durat aproape trei ani de zile până când s-a dat din partea Parchetului Elveţian, eu având tranzacţii în Elveţia. Au făcut public că nu a fost nimic. Dar s-au sesizat", a explicat el.
Oficialul timişorean crede că şi ceilalţi membri ai Comitetului Executiv vor fi investigaţi de autorităţile din ţările lor. "Sută la sută asemenea acţiuni vor fi şi în alte ţări. Este legislaţie europeană în special împotriva spălării banilor. Finanţarea terorismului cu bani negrii spălaţi, de acolo a început. Nu e cazul de faţă, dar sunt foarte exigenţi în tot ce înseamnă spălare de bani", a mai spus Marian Iancu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite