IOAN ANDONE ANTRENOR: „O să mai antrenez Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Andone
Ioan Andone

„Adevărul": Domnule Andone, despărţirea de Dinamo a fost una pe cale amiabilă?

Ioan Andone: Da. M-am întâlnit cu domnii Badea şi Săvulescu, am discutat, am stabilit toate aspectele şi ne-am dat mâna.

Aţi spus că mergeţi în cantonamentul din Austria după care a fost anunţată despărţirea, în mod oficial.

Juridic eram antrenorul echipei. Şi, domnul Badea a explicat acest fapt, deci puteam să mă prezint în stagiul din Austria, care era problema? Dar, apoi am luat decizia de a pleca.

S-a vorbit despre o răcire a relaţiei pe care o aveaţi cu acţionarii. Care e situaţia?

Chiar am fost susţinut de ei, m-am simţit sprijinit şi sunt sigur că în viitor mă voi  întoarce la Dinamo.

Dar pe suporteri cum i-aţi simţit? Au existat momente când v-au cerut demisia.

Suporterii din peluza Cătălin Hîldan au fost extraordinari şi vreau să le mulţumesc. Au fost cu noi peste tot în deplasare şi cu ei alături am fost echipa care a marcat cele mai multe goluri din Liga I, formaţia cu cel mai bun atac. Problema noastră a fost că nu ne-am sincronizat în apărare. Cei care m-au contestat au fost fanii de la tribuna zero dar mulţi dintre ei habar n-au ce înseamnă Dinamo şi spiritul acestei echipe.

Ce vă reproşaţi în perioada petrecută la Dinamo?

Am vrut mai mult, dar locul în campionat şi apoi finala Cupei... Am spus că voi pleca dacă nu sunt rezultatele dorite, dacă nu ne îndeplinim obiectivele. Nu m-a dat nimeni afară, eu am vrut să plec pentru că dacă nu doream să fac asta şi acum eram pe banca echipei.

Ce spuneţi de alegerea lui Ciobotariu pe banca tehnică?

E una foarte bună, e dinamovist, a plecat în Belgia şi apoi s-a întors la echipă. A acumulat experienţă, e un băiat muncitor, l-am avut elev în 2004 când Dinamo a jucat cu Manchester United. A început munca de jos, a fost la echipa a doua, cunoaşte jucătorii şi acum totul ţine de strategia lui pentru că are un lot valoros, bine pregătit fizic. Asta trebuie la Dinamo: ori un antrenor cu 15 ani de experienţă ori unul, cum e Ciobi, care să treacă întâi, un an, doi, pe la echipa secundă, să vadă ce înseamnă spiritul dinamovist pentru că la această echipă pretenţiile sunt mari.

Ce faceţi acum, aveţi oferte?

Până în decembrie stau deoparte, fac o pauză... doar dacă apare un proiect serios mă întorc, dar acum vreau să stau cât mai mult timp alături de familie pentru că e cea mai importantă pentru un om, iar tatăl şi socrul meu au avut unele probleme de sănătate. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite