INTERVIU Ionuţ Rada: „Îi mulţumesc lui Mandorlini că m-a trecut pe lista UEFA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neglijat complet în „epoca Mandorlini“, Ionuţ Rada a renăscut pur şi simplu odată cu preluarea echipei de Sorin Cîrţu. Este golgeterul echipei în Champions League, cu două reuşite, iar pentru asta îi este recunoscător şi lui Mandorlini, care l-a trecut pe lista UEFA

-Ionuţ, cum e să marchezi pe „Olimpico“?
-Nici nu am putut să mă bucur la fel ca la reuşita din meciul cu Basel. Era 2-0 pentru ei şi simţeam că mai avem timpul şi tăria necesare să scoatem cel puţin un egal. La 0-0 am avut foarte multe şanse şi chiar am jucat tot meciul cu sentimentul că putem pleca neînvinşi de acolo. Abia după meci am realizat ce înseamnă de fapt să marchezi la Roma, în Champions League. E o bucurie foarte mare.

-Te-ai fi aşteptat să fi golgeterul echipei în ligă după două meciuri?
- Vă daţi seama că după primele şapte meciuri ale CFR-ului, în care nu am jucat deloc, nu îmi făceam speranţe că o s-o fac tocmai în cupele europene, dar e perfect că a ieşit aşa. Nu mă aşteptam să prind nici lista UEFA.

-Apropo, crezi că a avut Mandorlini ceva cu tine personal?
-Acum două luni eram în tribună, dar a fost important că am avut tot timpul încredere că îmi va veni şi mie rândul. Orice jucător se pregăteşte ca să joace fotbal, nu să stea prin tribună. Eu nu am ce să-i reproşez lui Mandorlini, nu cred că a avut vreun motiv să mă ţină departe de echipă, ci aşa a considerat el că e mai bine. Oricum, dintre toate relele, să zic aşa, eu îi mulţumesc că m-a trecut pe listă şi am această şansă uriaşă de a juca în ligă.

-Cum ai reacţionat la aflarea veştii că vei fi antrenat de Sorin Cîrţu?

-Mă gândeam că şi pentru mine va fi mai bine, voi avea mai multe posibilităţi să joc. Sincer, nu mă aşteptat să fiu titular, dar îi mulţumesc lui nea’ Sorin că mi-a dat această şansă. La Craiova am debutat cu Ilie Balaci, apoi a venit Emil Săndoi, dar un antrenor precum Sorin Cîrţu este foarte important pentru un jucător la 19-20 de ani. El tot timpul a promovat tinerii şi la fel s-a întâmplat şi atunci cu mine, Pleşan sau Ionuţ Stancu.

-Ai simţit o reticenţă din partea cuiva când ai venit la CFR?

-Nu, chiar am fost primit bine, dar din păcate nu jucam. Pentru echipele din provincie, şi nu e neapărat cazul CFR-ului aici, există avantajul că nu cumpără jucători mulţi de afară şi le dau şansă celor autohtoni. Din păcate la alte echipe nu există răbdare, toţi marşează pe transferuri din afară.

-Ce s-a schimbat în jocul echipei de când a venit Cîrţu?

-Asta se vede mult mai bine prin ochii presei sau a altor persoane din fenomen. Ştim cu toţii că rezultatele nu au fost cele aşteptate, dar este clar sesizabilă o schimbare în bine. Încet-încet, vor apărea şi rezultatele.

-Unde îţi place mai mult să joci, în centru sau pe stânga?

-Se ştie că postul meu este de fundaş central, dar am jucat foarte mult pe partea stângă în sistem cu trei fundaşi. E o poziţie care solicită fizic mult mai mult jucătorul, pentru că este nevoit să participe des la faza ofensivă. Primele două meciuri mi-a fost foarte greu să fac faţă ritmului, dar acum am o disponibilitate mare la efort, jucând din trei în trei zile.

-Câte goluri ţi-ai propus pentru acest sezon?

-Îmi doresc în primul rând să-mi ajut cât mai mult echipa. Dacă dau şi goluri, bucuria va fi şi mai mare. Vom vedea la finalul campionatului câte se vor aduna. Un fundaş are un mare avantaj dacă marchează des.

Cîrţu: „Rada este copilul meu“

Sorin Cîrţu nu s-a ascuns niciodată de faptul că are o relaţie specială cu Ionuţ Rada. L-a avut sub comandă şi la Universitatea Craiova şi l-a admirat mereu pentru calităţile sale: „Rada este unul dintre copiii mei, un fotbalist în care am mare încredere. Probabil că şi Mandorlini l-ar fi folosit în cele din urmă şi în Liga Campionilor. Eu nu am avut nicio emoţie să-l bag titular, ştiam exact cât poate şi care sunt calităţile sale. E un profesionist adevărat“, şi-a lăudat acesta elevul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite