Huliganul era interzis pe stadioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
u un minut înainte de final, la scorul de 0-2, Stanca a pătruns pe gazon şi i-a dat un pumn în figură lui Constantinescu
u un minut înainte de final, la scorul de 0-2, Stanca a pătruns pe gazon şi i-a dat un pumn în figură lui Constantinescu

Dumitru Stanca, suporterul care l-a bătut pe arbitrul Eduard Constantinescu în timpul partidei Juventus Bucureşti – Săgeata Năvodari, disputat sâmbătă în Liga a II‑a, avea interdicţie pe stadioanele din România.

Împotriva lui se dictase această sancţiune la 11 noiembrie, după meciul Rapid - Steaua, din Cupa României. Atunci, Jandarmeria a fost obligată să evacueze aproximativ 300 de fani ai roş-albaştrilor, care au aruncat cu torţe şi petarde pe teren. Şi totuşi, Dumitru Stanca a intrat pe stadion la partida Juventus Bucureşti - Săgeata Năvodari! Cum a fost posibil acest lucru? „Vina este a clubului organizator care a făcut probabil un control superficial. Oricum, sistemul de monitorizare a celor cu interdicţie are multe lacune şi este foarte greu să-i identifici pe cei care nu au voie să vină la meciuri. Ar trebui procedat ca în Anglia, unde huliganii sunt duşi la secţiile de Poliţie pe durata partidelor de fotbal. Practic, nu se poate garanta că cei interzişi nu vor mai intra pe stadion!", a spus Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Ca urmare a faptului că l-a lovit pe arbitrul Eduard Constantinescu, Dumitru Stanca s-a ales cu o nouă amendă şi i-a fost mărită interdicţia de la un an la doi ani. Arbitrul se gândeşte să-l acţioneze în instanţă pe agresorul său, însă nu e prea convins că are rost să facă acest lucru: „Omul e sărac cu duhul. E posibil să merg degeaba prin tribunale". Partida din Liga a II-a a avut parte de un moment halucinant. Cu un minut înainte de final, la scorul de 0-2, Stanca a pătruns pe gazon şi i-a dat un pumn în figură lui Constantinescu, care a căzut instantaneu la pământ. Arbitrul a avut nevoie de îngrijiri medicale. După ce s-a ridicat, „centralul" a plecat direct la vestiare, fără a mai relua meciul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite