Herea s-a dat în stambă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapidul s-a impus la Sibiu, împotriva Gazului, după o nouă reuşită a decarului său, care a câştigat duelul cu rivalul Eric. Totuşi, Herea a fost eliminat prosteşte. Rapidul lui Şumudică şi Gazul lui Pustai sunt două echipe oscilante, dar spectaculoase. Din înfruntarea celor două nu putea ieşi decât o partidă disputată cu garda jos.

Traseele matematice gândite de Cristi Pustai s-au lovit iniţial de entuziasmul creat în jurul echipei lui Marius Şumudică. Totuşi, pe lângă bătălia pentru puncte, în scenă au intrat şi „super-eroii" celor două echipe, Eric şi Herea, golgheterii Mediaşului, respectiv Rapidului.

Primul care a spart bariera fortăreţei „feroviare" a fost Aganovic, acesta ratând două şanse ideale din poziţie unu la unu cu Bornescu. Mai întâi, acesta nu a reuşit să îşi cadreze lovitura, după o intervenţie nesigură a portarului rapidist (18), iar apoi, l-a nimerit în plină figură pe goal-keeper, după o combinaţie reuşită cu „jolly-joker-ul" Eric, la marginea careului.

Herea şi sburlea lipsesc de la meciul cu CFR

Rănit în orgoliu, Herea a reacţionat rapid şi i-a pus o minge pe tavă lui Cassio, însă vârful l-a luat la ţintă pe Pleşca la primul său şut pe poartă în Liga I. Tot cele două vedete au tras cortina peste prima repriză, dar nici Herea, cu o execuţie în braţele aceluiaşi portar medieşan, şi nici Eric, care a trăznit transversala din lovitură liberă, n-au reuşit „solo-ul". Recitalul celor doi a continuat şi în al doilea mitan, deşi căldura le-a mai toropit entuziasmul.

După ce Eric a trimis razant deasupra printr-o foarfeca laterală (53), Herea a reuşit să deschidă scorul 12 minute mai târziu, în urma unui penalty acordat la un henţ al lui Kubala. Fericirea „decarului" din Giuleşti n-a durat mult, golgheterul fiind eliminat imediat după gol, pentru o intrare dură asupra lui Trtovac. Totuşi, în cele din urmă, s-a terminat 1-0, nu înainte ca şi Aganovici, pentru un fault asupra lui Rui Duarte, dar şi Sburlea, pentru cumul de cartonaşe galbene, să fie eliminaţi.

Şumudică, supărat pe jucători

Chiar dacă a reuşit prima victorie în deplasare în acest sezon, Marius Şumudică a fost extrem de nervos la finalul meciului cu Gaz Metan. Motivul: a rămas fără două vârfuri pentru meciul din etapa următoare cu CFR Cluj. „Nu am trecut încă peste eşecul cu Dinamo. Gaz Metan este surpriza campionatului, am avut parte de un meci destul de dificil. Sunt foarte supărat pe arbitraj şi pe jucătorii mei. Am pierdut ambele vârfuri pentru meciul cu CFR, Herea şi Sburlea", a declarat Şumi-gol. Cristi Pustai a felicitat echipa adversă, dar a criticat arbitrajul: „Au fost prea multe întreruperi. Arbitrii români vor mereu să iasă în evidenţă".

0 - 1

Gaz Metan: Pleşca - Trtovac, Fl. Lazăr, Akaki, Buzean (Silvăşan 76) - Hoban, Kubala (Del Campo 67) - Muntean, Eric, Pârvulescu (Dudiţă 26) - Aganovici.
Antrenor: Cristian Pustai
Rapid: Bornescu - Rui Duarte, Marcos Antonio, M. Constantin, Bozovici - Roman (Sburlea 59), C. Lazăr, N. Grigore, Herea - Spadacio (Răduţă 88) - Cassio (Glauber 72). Antrenor: Marius Şumudică
Gol: Herea 66 pen.
Eliminaţi: Aganovici 90 /
Herea 68, Sburlea 90 + 3
Stadion „Municipal" - Sibiu: 6.000
Arbitru: Ovidiu Haţegan

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite