Helmuth Duckadam, un preşedinte de decor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul mare portar al roş-albaştrilor a recunoscut, în premieră, că a fost readus  la club doar pentru imagine și că nu are prea multe atribuţii în Ghencea, deşi teoretic este numărul 1. Marginalizat în timpul mandatului lui Victor Piţurcă, Valeriu Argăseală este din nou cel care conduce efectiv gruparea roş-albastră.

Deşi a fost numit de mai bine de o lună în funcţia de preşedinte al Stelei, Helmuth Duckadam nu a semnat încă o înţelegere scrisă cu gruparea din Ghencea.

"Nu ştiu, în primul rând, dacă voi lua bani de la Steaua. Nu am niciun contract semnat până în acest moment", a mărturisit, ieri, Duckadam.

"Eroul de la Sevilla" a recunoscut, totodată, în premieră, că nu are prea multe atribuţii în cadrul clubului.

„Transferurile le face patronul, aşa se întâmplă la majoritatea cluburilor. Atribuţia mea principală constă în reprezentarea imaginii clubului. Rolul lui Valeriu Argăseală? El este preşedintele executiv. În fapt, el coordoneaza activitatea de la club", a explicat Helmuth Duckadam.

Practic, Gigi Becali l-a chemat pe Duckadam de la Arad în încercarea de a contrabalansa plecările lui Piţurcă şi Ienei, mai ales că fanii ceruseră insistent ca Valeriu Argăseală să nu mai fie preşedinte şi în noul sezon.

Totuşi, fostul arbitru este cel care se ocupă în continuare de destinele clubului, după o scurtă perioadă în care a fost marginalizat de către Victor Piţurcă. Acum, Argăseală lucrează din umbră întrucât Gigi Becali i-a cerut să nu mai facă nicio declaraţie în numele Stelei, pentru a nu mai inflama spiritele în relaţia cu suporterii.

Nu l-a putut ajuta pe Lucian Bălan

O dovadă în plus a faptului că Helmuth Duckadam nu are nicio putere la Steaua este şi un episod petrecut săptămâna trecută în Ghencea. Fostul său coleg din echipa care a câştigat Cupa Campionilor, Lucian Bălan, a fost pus pe liber de către Ţiţi Dumitriu şi Ispas Cojocaru, cei care conduc acum Academia de Fotbal a roş-albaştrilor.

În acel moment, Bălan i-a cerut ajutorul lui Duckadam, dar fostul portar nu a putut interveni. „L-am sunat pe Duckadam să mă ajute, dar nu a putut să facă nimic în faţa lui Argăseală", a declarat fostul mijlocaş al Stelei '86. 

"Mi-am propus să fiu preşedintele Stelei timp de patru-cinci ani. Am şi eu o vârstă, apoi doresc să mă întorc la pescuit."
Helmuth Duckadam
preşedinte Steaua

"Duckadam este un paravan. Nu-şi dă seama că e o marionetă pe care o foloseşte conducerea din Ghencea."
Ladislau Bölöni
fost selecţioner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite