Helmut Duckadam: „Au şters dovada!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poarta buclucaşă „se odihnea“ ieri pe margine terenului
Poarta buclucaşă „se odihnea“ ieri pe margine terenului

Preşedintele Stelei, Helmut Duckadam, spune că rapidiştii au scos intenţionat porţile, ca să ascundă faptul că n-au avut înălţimea regulamentară la derby. Pentru că Steaua n-a depus niciun memoriu, Rapid nu riscă nicio sancţiune. Totuşi, giuleştenii au dat ieri porţile jos de pe teren.

 Meciul Rapid - Steaua părea să fie lipsit de scandaluri, însă la finalul disputei, încheiate la egalitate, scor 0-0,  preşedintele roş-albaştrilor, Helmut Duckadam, a venit cu o dezvăluire şoc: porţile de pe Giueşti au fost cu zece centimetri mai mici! Cum a ajuns preşedintele Stelei la aceasă concluzie?

„Primul care a observat acest lucru a fost portarul Ciprian Tătăruşanu. Ciprian a venit la mine şi mi-a spus: «Domnule preşedinte, în Ghencea, ating barele porţii cu mâna, aşa cum e ritualul la încălzire, dar aici trec cu încheietura deasupra transversalei». Atunci, m-am uitat şi eu mai atent, am vorbit şi cu Nae, antrenorul cu portarii, şi mi-am dat seama că Cip avea dreptate. Probabil, din cauza faptului că ei au portari mai scunzi, au lăsat şi porţile mai jos", a spus, ironic, Duckadam. Boss-ul din Ghencea, însă, nu a speculat această inadvertenţă la nivel oficial.

De ce nu au depus contestaţie?

În schimb, Duckadam a rămas suprins să afle că ieri nu se mai afla nicio poartă pe arena de lângă Grant! „Nu-mi vine să cred că le-au scos. Înseamnă că i-am speriat cu declaraţiile mele. Sper însă ca măcar la meciul din Cupă barele să fie la dimensiunile normale", s-a limitat să declare preşedintele roş-albaştrilor, care a mai făcut apoi o afirmaţie surprinzătoare: „N-am vrut să facem contestaţie pentru că ieşea prea mare scandalul".

Chestionaţi în legătură cu această problemă, oficialii rapidişti au replicat prin Cristi Costache: „Porţile din Giuleşti au dimensiunile regulamentare, au fost omologate, nu e nici o problemă cu ele. Dacă cei de la Steaua erau siguri pe cele declarate, aveau toate mijloacele legale să depună o contestaţie". Apoi, tot Costache a explicat şi de ce ieri gazonul era gol: „După fiecare meci, noi scoatem porţile de pe Giuleşti".

"Înainte de startul partidei cu Rapid, i-am arătat preşedintelui Helmut Duckadam că e praf pe bară!"
Ciprian Tătăruşanu portar Steaua

Ce spune regulamentul

„Distanţa interioară dintre cei doi stâlpi va fi de 7,32 m, iar partea inferioară a barei transversale se va afla la 2,44 m, de la pământ".

„Ce să fac? Să măsor eu poarta?"

Tătăruşanu (1,98 m) îi arată lui Duckadam că poarta este mai mică Foto: captură digisport

Tătăruşanu (1,98 m) îi arată lui Duckadam că poarta este mai mică Foto: captură digisport

Preşedintele alb-vişiniilor, Dinu Gheorghe, nu se simte vinovat cu nimic. Mai mult, „Vamă" i-a ironizat pe stelişti. „Porţile au fost la înălţimea regulamentară. Eu ce să fac? Să măsor poarta? Dar, la meciul de Cupă, o să măsurăm porţile, cu toată lumea de faţă, ca să nu mai fie nici un fel de discuţie", a spus oficialul din Giuleşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite