Helder, supărat pentru că Dinamo i-a „pătat“ imaginea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul a fost ofertat de echipe din Rusia şi din Germania, dar nu s-a materializat nimic deoarece brazilianul este perceput ca un tip cu devieri de comportament. Jucătorul dă vina pe roş-albi. Helder costă 700.000 de euro. Acest aspect, dar şi slabul randament l-au scos pe jucător din echipă. „Dacă nu joacă, are probleme de caracter“, a fost reacţia cluburilor străine.

Helder nu e pe placul lui Andone. Pentru că diriguitorii roş-albilor n-au efectuat transferurile pe care şi le dorea, Andone a fost nevoit să-l folosească pe brazilian în deplasarea de la Târgu-Jiu (scor 2-2), dar fundaşul a greşit la ambele goluri marcate de Pandurii. Helder a mai primit încă o şansă cu Sportul (scor 5-3), dar nici atunci n-a impresionat.

Mai mult, sud-americanul este venit sub formă de împrumut la Dinamo de la Nancy, iar în cazul în care ar fi achiziţionat, atunci „câinii" trebuie să le plătească francezilor 700.000 de euro. „De ce să folosesc un fotbalist pe care la anul sigur nu-l cumpărăm, în loc să joc cu Homei, cu Rus, să pregătim viitorul? Cred că nicio echipă din România nu achită 700.000 de euro pe un fundaş dreapta", a explicat Andone.

Primul semnal că Helder nu va sta prea mult la Dinamo a apărut chiar la finalul cantonamentului din vară, când brazilianul le-a fost propus ruşilor de la Lokomotiv Moscova.

Vor fundaş de la Elche

Mutarea a picat, dar, în iulie, au apărut alte oferte, de data asta din Germania. Din nou refuz. Motivul? „Abia a venit la Dinamo şi nu joacă deşi nu e accidentat. Poate are probleme de comportament, e petrecăreţ?", a fost replica oficialilor străini. Degeaba au explicat agenţii săi că Helder e un tip liniştit, că reprezentanţii cluburilor au anunţat că nu mai sunt interesaţi de fundaşul dreapta.

„Mi-au stricat imaginea. Trebuie să am o discuţie cu cei de la club. Aşa nu mai pot continua. La iarnă voi pleca de la Dinamo", s-a plâns Helder apropiaţilor. Cum Helder va pleca, iar Homei, Rus şi Scarlatache nu au dat randamentul scontat, Andone s-a orientat către piaţa spaniolă. „Suntem în tratative pentru un fundaş dreapta spaniol de la Elche. E liber de contract, dar are pretenţii. Un jucător bun de Secunda Division câştigă 25.000 de euro pe lună şi nu ştiu dacă avem banii ăştia", a declarat Andone. Jucătorul monitorizat e Oscar Rubio Fauria, care va sosi zilele acestea în ţară pentru a negocia cu dinamoviştii.

Niculescu, aşteptat de galerie

„Clujeanul" Claudiu Niculescu (34 de ani) revine azi în „Ştefan cel Mare" ca adversar al câinilor, după o pauză de nouă ani. Niculescu este însă extrem de iubit de galeria „câinilor" care-i va pregăti o primire specială. „Clau-gol", căruia i se va scanda numele în permanenţă, va fi întâmpinat cu un banner prin care i se va transmite că este aşteptat înapoi la echipă. Niculescu a anunţat că peste două sezoane, când va încheia contractul cu ardelenii, va reveni la Dinamo, unde vrea să-şi înceapă cariera de tehnician, dar la o grupă a Centrului de Copii şi Juniori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite