Hattrick provincial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua oară în istorie, podiumul Ligii I e alcătuit din trei echipe din afara Capitalei. În sezonul 1971-1972, primele trei clasate ale campionatului au fost FC Argeş, UTA şi Universitatea Cluj. Acum, CFR Cluj, Unirea Urziceni şi FC Vaslui au ocupat locurile 1-3.

Etapa a 34-a a clarificat şi lupta pentru poziţia a treia de pe podium, bătălia fiind tranşată de FC Vaslui, care devine prima echipă din Moldova ce reuşeşte o asemenea performanţă. FC Timişoara a ieşit repede din cursă, după ce a încasat două goluri de la braşoveni în minutele 10 şi 16. Steliştii au visat cu ochii deschişi după ce au marcat în minutul 20 al meciului de la Piteşti.

Dar, golul lui Wesley din minutul 38 al meciului FC Vaslui - Dinamo a rezolvat lupta în favoarea echipei lui Lăcătuş. Formaţia din Ghencea a prins însă un loc în play-offul pentru grupele Ligii Europa, întrucât FC Vaslui era deja calificată în această fază a competiţiei graţie statutului de finalistă a Cupei României.

Becali: „Renunţăm la Academie şi la muzeu"Rămâne de văzut însă pe ce arenă vor juca roş-albaştrii în viitorul sezon, în condiţiile în care Gigi Becali susţine că n-a renunţat încă la ideea de a muta echipa la Buzău.

„Voi plăti acolo 5.000 de euro pe lună pentru prestări servicii, nu chirie, că aşa a ar trebui să plătesc şi impozit. Economiile Stelei vor fi astfel de un milion şi jumătate de euro. Vor dispărea Academia Steaua şi muzeul din Ghencea. Nu duc muzeul în Pipera, dar am dat ordin să se închidă acele spaţii, pentru că altfel s-ar specula că fac activitate economică. Am închis magazin, muzeu, tot...", a explicat Becali.

În cazul în care va pleca din Ghencea, Steaua va juca în Liga Europa pe stadionul din Piatra Neamţ, întrucât arena „Gloria" din Buzău nu este omologată la standarde UEFA. Deşi Mihai Stoichiţă a declarat că va părăsi banca Stelei, iar Gigi Becali e sigur de venirea lui Piţurcă, preşedintele Argăseală consideră că „Lippi" ar putea rămâne totuşi în Ghencea: „Eu ştiu că vrea să stea la Steaua".

După eşecul contra braşovenilor, FC Timişoara s-a ales doar cu locul cinci, urmând a juca în turul trei preliminar al Ligii Europa. „Jucătorii mei s-au gândit la vacanţă! Ceea ce se va întâmpla în viitor vom discuta duminică (n.r. - azi), după ce mă voi întâlni cu domnul Marian Iancu. Mi-aş dori foarte mult să rămân la Timişoara, însă este nevoie ca anumite condiţii să fie îndeplinite", a spus antrenorul Ioan Ovidiu Sabău.

Dinamo tremură cu gândul la TAS

Trupa din „Ştefan cel Mare", care ocupă poziţia a şasea, va juca în turul doi preliminar al Ligii Europa, dar numai în cazul în care Rapid va pierde procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, referitor la dreptul de joc al fotbaliştilor Varga şi Bălan. „Dacă se dă dreptate Rapidului, toţi cei din conducerea LPF trebuie să-şi dea demisia", a comentat Cornel Ţălnar.

2 - 0

FC Vaslui: Hăisan - Milanov
(Delgado 88), Gladstone, Papp, D.
Sânmărtean - Ad. Gheorghiu, R. Costin,
Pavlovici (Genchev 82), L. Sânmărtean (Milisavljevici 46) - Wesley, Burdujan. Antrenor: Marius Lăcătuş
Dinamo: Cr. Munteanu - Scarlatache, Moţi, D. Grigore, Pulhac - Ad. Cristea,
Mărgăritescu (V. Ştefan 87), L. Rus, Zicu (Fl. Bratu 46) - An. Cristea (Stănescu 76), Cl. Niculescu. Antrenor: Cornel Ţălnar
Goluri: Wesley 38 - penalty, R. Costin 64
Stadionul „Municipal": 5.000
Arbitru: Sebastian Colţescu

0 - 2

Internaţional C. de Argeş: Arcaba - G. Matei, Viera, Chiricheş,
Frăsineanu - Căt. Lazăr (Neagu 68),
Voiculeţ, Fl. Popa, Răduţ - Apostu (Stoianof 57), D. Stan (Antohi 61).
Antrenor: Ionuţ Badea
Steaua: Tătăruşanu - Emeghara,
Parpas, Jelev (Bicfalvi 18), P. Marin - Cr. Tănase (Fl. Matei 85), E. Baciu,
Toja, Arm. Karamyan (L. Filip 75) - Surdu,
B. Stancu. Antrenor: Mihai Stoichiţă
Goluri: B. Stancu 20, Surdu 50
Stadionul „Nicolae Dobrin": 4.000
Arbitru: Mugurel Drăgănescu

1 - 2

FC Timişoara: Taborda - Bourceanu, Luchin, Brezinsky, Maxim -
Curtean, Alexa, Magera, Sepsi (Chiacu 46) -
Cociş, D. Goga (Mejia 75). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău
FC Braşov: Mincă (Kajcsa 88) -
St. Stancu, Abrudan, N. Grigore, Cr. Ionescu - M. Cristescu, Nene, Ct. Munteanu,
Tavares - Savici (Hadnagy 84), Sburlea. Antrenor: Viorel Moldovan
Goluri: Chiacu 61 / Savici 10,
M. Cristescu 16
Stadionul „Dan Păltinişanu": 3.000
Arbitru: Ovidiu Haţegan

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite