Halagian: „Sunt cel mai bătrân dinamovist“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul tehnic al Gloriei Bistriţa încearcă astăzi să forţeze calificarea în ultimul act al Cupei României în faţa echipei sale de suflet. Florin Halagian a câştigat campionatul României cu Dinamo fără să cunoască înfrângerea, în sezonul 1991-1992.

În cei 40 de ani de antrenorat, Florin Halagian a disputat două finale de Cupa României, ambele pierdute însă în faţa Stelei: 1-2, în 1985, când se afla pe banca Universităţii Craiova, res­pectiv 2-4 în 1997, când „Armeanul" pregătea FC Naţional. Astăzi, Halagian încearcă să forţeze din nou calificarea în ultimul act al competiţiei. „Sigur că ne dorim să ajungem în finala Cupei. Vor fi însă două meciuri foarte grele în semifinale, pentru că Dinamo îşi doreşte să obţină cu orice preţ un trofeu în acest sezon, după ce şansele la titlu s-au redus considerabil. Noi ne jucăm însă şansele şi vom încerca să tranşăm calificarea de partea noastră. Personal, mi-aş dori să-mi trec şi Cupa României în palmares", a explicat Halagian.

A luat titlul cu dinamo fără înfrângere

Tehnicianul de 72 de ani are multe amintiri frumoase legate de adversara din această seară. „Armeanul" şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei de jucător în „Groapă", iar în sezonul 1991-1992 a reuşit să câştige titlul din postura de antrenor al „câinilor roşii", fără să cunoască înfrângerea: 21 de victorii şi 13 remize în cele 34 de etape.

„Eram şeful unei echipe formidabile"

„Normal, FC Argeş şi Dinamo sunt echipele mele de suflet. Mă pot lăuda chiar că sunt cel mai bătrân dinamovist în viaţă! Îmi amintesc cu mare plăcere de perioada în care am antrenat în «Ştefan cel Mare». Am stat la ei vreo trei ani, aveam o trupă formidabilă", a mărturisit Halagian, care i-a avut ca secunzi la Dinamo pe Viorel Hizo şi pe Florin Cheran, în timp ce olandezul Rinus Israel era director tehnic. „Eu eram şeful la echipă, toată viaţa mea am fost antrenor principal. Pe Rinus l-a adus Vasile Ianul ca să fie şi el pe acolo", a explicat decanul de vârstă al tehnicienilor din Liga I. Din echipa cu care Halagian a luat titlul făceau parte fotbalişti precum Prunea, Mihali, Doboş, Dorinel Munteanu, Selymeş, Moga, Cheregi, Gerstenmajer sau Demollari.

"Am venit la Gloria din prietenie pentru Jean Pădureanu, nu am niciun salariu aici. N-am luat niciun ban nici în sezonul trecut, când am stat trei luni şi jumătate la Bistriţa.''

Florin Halagian
director tehnic Gloria Bistriţa

"Nu scot Oţelul din calculele pentru titlu, aşa cum o fac alţii, dar cred eu că Vasluiul lui Viorel Hizo va câştiga campionatul în acest an.''
Florin Halagian
director tehnic Gloria Bistriţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite