Hagi şi Poli Timişoara atacă promovarea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend vor pleca la drum şi formaţiile din „B“. Viitorul Constanţa, trupa „Regelui“, şi Timişoara sunt echipele creditate ca favorite la accederea în primul eşalon. Divizia a doua propune din etapa inaugurală un derby, Poli Timişoara – FC Bihor, echipe ce s-ar fi putut duela în primul eşalon.

Fotbalul mare se trage din cel mic. Care nu este neînsemnat, având în vedere că nume importante se vor regăsi, în sezonul 2011-2012, în liga secundă. Dacă în seria B1 este de aşteptat ca Dobrogea să facă legea, prin două echipe (Viitorul Constanţa şi Delta Tulcea), în B2, s-au strâns echipe cu palmares deloc de neglijat: Poli Timişoara, Gloria Bistriţa, UTA şi FC Argeş.      
 
După ce a antrenat Steaua şi Timişoara în prima divizie din România, Gică Hagi ar putea reveni pe prima scenă, dacă nu va accepta o altă ofertă ca tehnician, în postura de patron, în vara lui 2012. "Regele" a construit o echipă puternică la Viitorul, cu care, în acest sezon, doreşte să atace promovarea.  Rămâne de văzut dacă, în cazul accederii în „A", Hagi se va autoinstala ca antrenor sau va prefera scaunul de finanţator. Şi Iaşiul este un oraş care speră să se întoarcă în elită.

Război în Banat

Soarta a făcut ca Timişoara şi Aradul să se dueleze din nou. Poli a retrogradat în urma scandalului cu dosarul de licenţiere, iar UTA, până la noi ordine de la comisia lui Duru, speră şi ea la prima divizie. Aici, avantaj pentru "violeţi". Deşi au plecat jucători importanţi de la echipa lui Iancu, Poli mai are totuşi în curte fotbalişti cu experienţă la nivel înalt, precum Sepsi, Curtean, Goga şi Axente.

Gloria Bistriţa i-a păstrat pe antrenorul Nea Manea, dar şi majoritatea jucătorilor care au reuşit să-i ţină pe ardeleni în „A". La fel ca Timişoara, şi clubul lui Jean Pădureanu a avut problema cu licenţa, de aici şi retrogradarea. Trebuie băgată în seamă şi FC Bihor, o echipă care, la finalul sezonului trecut, a promovat, însă nu a luat „undă verde" de la Duru.

Gică Popescu, la Chindia

Clubul din Târgovişte şi-a creat o echipă puternică. Cel puţin la nivelul conducerii. Gică Popescu s-a implicat financiar, alături de oficialităţile locale, la Chindia. Preşedintele echipei este fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu. „De când sunt în fotbalul mare, nu mi-am dorit altceva decât să fiu primul. La Târgovişte am luat oameni care să aibă mentalitatea de învingător", a declarat Popescu.

Retrogradează zece echipe

Din sezonul 2012-2013, FRF a decis ca Liga II-a să aibă în componenţă numai 14 echipe, în fiecare serie. Asta înseamnă că în acest campionat vor retrograda, din ambele serii, în total, zece echipe! Deci, locurile 12 şi 16 vor fi sortite Ligii a III-a. În ceea ce priveşte promovarea, la momentul startului competiţiei, toată lumea are voie să spere că va urca în elită, în afara lui Dinamo II şi Astra II Giurgiu, care sunt „sateliţii" suratelor din Liga I. Numai că Duru de la Comisia de Licenţiere va judeca aspru toate dosarele echipelor interesate să urce în „A". Primele două poziţii din fiecare serie duc pe prima scenă.

Scandal şi aici pe drepturile TV

După ce televiziunile şi-au pierdut interesul pentru negocierea colectivă a  Ligii a II-a, Mircea Sandu le-a permis cluburilor să discute individual vânzarea partidelor. Nu toată lumea a fost de acord, pentru că, astfel, staţiile TV şi-au îndreptat atenţia doar asupra echipelor cu nume. DigiSport a pus deja ochii pe Timişoara (ofertă de 100.000 de euro pentru tot sezonul) şi mai negociază şi cu Bihor şi UTA. GSP TV se va concentra pe partidele celor de la Dinamo II. Sezonul trecut, Dolce Sport a avut drepturile pentru ambele serii contra sumei de 250.000 de euro. Ca şi Dumitru Dragomir în Liga I, Cornel Şfaiţer, preşedinte la Botoşani, a propus înfiinţarea unei televiziuni care să transmită meciurile din a doua divizie, însă proiectul nu s-a finalizat.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite