Ilie Dumitrescu: „Sunt antrenorul Stelei. Trebuie să ajut clubul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua are de azi un nou antrenor. Este vorba despre Ilie Dumitrescu (41 de ani). Fostul atacant al roş-albaştrilor, unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti care au evoluat în Ghencea în ultimii 20 de ani, a acceptat oferta lui Gigi Becali.

Starea de incertitudine de la nivelul băncii tehnice a echipei din Ghencea s-a întrerupt marţi seară. După ce a fost refuzat, pe rând, de Gică Hagi şi de Anghel Iordănescu, şi după ce Victor Piţurcă i-a mai spus pas,  încă o dată, Becali a apelat la varianta de rezervă: Ilie Dumitrescu.

Plecat marţi dimineaţă la Constanţa pentru a-l convinge pe Hagi să preia Steaua, Ilie Dumitrescu a fost la rându-i refuzat de „Rege“. Fostul internaţional a purtat aceste negocieri din postura posibilului nou manager al trupei din Ghencea. În această schemă, preşedintele clubului ar fi fost Anghel Iordănescu. Pus în faţa faptului împlinit, Dumitrescu i-a comunicat şi lui Becali că Hagi nu vrea, momentan, să revină la Steaua. Nu mică i-a fost mirarea lui Ilie, când de la celălat capăt al telefonului, latifundiarul i-a replicat: „Atunci, antrenor vei fi tu! Accepţi?“

„Am simţit că Ilie a lăcrimat când i-am propus această funcţie. M-a impresionat, mai ales că nu-l interesează banii. Mi-a spus să facem un contract formal, cu un salariu lunar de un leu“, a spus entuziasmat Becali.

„Da, sunt noul antrenor al Stelei. Trebuie să ajut acest club, care m-a format şi la care am cunoscut satisfacţii incredibile“, a spus Ilie pentru adevarul.ro. El ne-a spus şi care va fi obiectivul său: „Steaua este un club mare, care-şi propune să câştige eventul în fiecare an. Avem un lot bun, foarte valoros, şi de aceea spun că vom câştiga campionatul. Dacă nu voi reuşi, atunci voi pleca şi voi lăsa locul altcuiva“.

Chestionat în legătură cu mesajele fanilor din galeria stelistă, care-l roagă să-l refuze pe Becali, şi care-i promit că, în caz contrar, nu va fi susţinut, Ilie a replicat: „Am primit multe mesaje azi din partea suporterilor. Unele au fost «pro», altele «anti». Suporterii, dar şi lumea întreagă trebuie să înţeleagă că eu nu sunt angajatul nimănui. De aceea nici nu voiam să lucrez cu vreun contract, dar nu se poate altfel, aşa că am făcut unul formal. Vreau să ajut Steaua, nu o pot lăsa la greu şi sunt convins că, prin rezultate, fanii noştri vor fi iar mândri de echipa lor“.

Dumitrescu va fi prezentat miercuri

 După cum „Adevărul" v-a informat încă din ediţia tipărită, cât şi din cea on-line, Ilie Dumitrescu a fost varianta de rezervă a lui Gigi Becali, asta deşi a afirmat că îl doreşte pe fostul jucător într-o funcţie de conducere. Dumitrescu a acceptat să preia echipa şi va fi prezentat mâine. "Nu ştiu dacă e adevărat sau nu, rămâne să vedeţi mâine. Nu confirm şi nici nu infirm", a comentat Gigi, la gsptv.

Vezi aici prezentarea noului antrenor al Stelei, Ilie Dumitrescu

Gigi Becali: „Negociez, discut şi nu mai spun nimic“

Gigi Becali a afirmat că negocierile pentru noul antrenor vor fi păstrate în secret. „Negociez, discut şi nu mai spun nimic. Cum vă spun, stric treburile. Nu mai spun presei şi îmi fac treburile. Îmi stric treburile mele de prost. Dacă nu vi le spuneam, poate nu le mai stricam. O să fac o conferinţă de presă când o să am ceva de anunţat şi gata", a spus patronul din Ghencea.

Nu mă întorc la Steaua. Am avut mai multe discuţii cu diverse persoane. Răspunsul meu este ferm: nu mă întorc la Steaua. Am început o treabă la Academie şi vreau să o termin. Toată lumea ştie că iubesc această echipă şi că reprezintă ceva aparte pentru mine. Steaua este o provocare pentru toţi antrenorii, dar eu am un proiect cu această Academie şi vreau să-l termin", a explicat Hagi.

În aceste condiţii, lucrurile au luat o turnură şocantă în Ghencea. Luni seară, latifundiarul din Pipera i-a făcut o vizită acasă lui...Victor Piţurcă. Cu această ocazie, finanţatorul roş-albaştrilor a încercat să-l întoarcă la echipă pe tehnicianul de 54 de ani!!! Asta după ce, duminică, Becali a spus că „Piţurcă n-are caracter", iar fostul selecţioner a organizat, luni, o conferinţă în care l-a atacat violent pe patronul Stelei, catalogându-l drept un „laş"!

VEZI CE GOL A MARCAT DUMIRESCU ÎN 1994 CONTRA ARGENTINEI

Becali e disperat

Cum de a ajuns Gigi să apeleze tot la Piţi? Simplu. Latifundiarul s-a văzut refuzat de „Rege" şi variantele de rezervă (Ilie Dumitrescu, Mihai Stoichiţă şi alte nume care s-au vehiculat) nu sunt pe placul său.

Becali se teme că plecarea lui Piţurcă va însemna un nou sezon ratat pentru Steaua, care n-a mai câştigat un titlu din sezonul 2005 - 2006, de când antrenor era Cosmin Olăroiu. Mai mult, latifundiarul se teme şi de războiul cu fanii, care promit o răzbunare cruntă pentru evenimentele petrecute în ultimele zile la club.

VEZI CE GOL A REUŞIT ILIE ÎN 1989 ÎMPOTRIVA CELOR DE LA GOTEBORG


„Jur să nu mai vorbesc cu presa!"

În urma cu puţin timp, patronul roş-albaştrilor a ieşit din palatul său din Aleea Alexandru şi a făcut o declaraţie ciudată: „Piţurcă a plecat de la Steaua din cauza presei. Jur că nu o să mai vorbesc cu presa". Ruptura Becali - Piţurcă s-a produs după ce primul a început să vorbească despre jucători şi galeria după victoria cu Universitatea Craiova. A fost momentul în care tehnicianul a „luat foc", cerând garanţii de 20 de milioane de euro patronului că nu va mai avea astfel de ieşiri. Nervos, latifundiarul a refuzat, iar Piţi şi-a anunţat demisia.

Rămâi pe www.adevarul.ro pentru ultimele noutăţi despre situaţia explozivă de la Steaua!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite