HAOS în Ghencea! Oli, antrenor prin telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Olăroiu a acceptat să preia echipa pentru 20 de zile, până la finala Cupei României (25 mai), asta dacă roş-albaştrii vor reuşi să ajungă în ultimul act al competiţiei. Tehnicianul de 41 de ani va superviza antrenamentele conduse de secunzii Cătălin Necula şi  Gabriel Caramarin, dar nu va sta pe bancă la meciuri şi nici nu va conduce toate şedinţele de pregătire.

La vremuri disperate, măsuri disperate. Degringolada de la Steaua a atins cote maxime ieri. În doar câteva ore, roş-albaştrii au avut trei antrenori, iar ultimul a fost numit doar pentru o perioadă de 20 de zile. Fără acte! Miercuri, ora 23.00. După umilinţa din Ghencea cu Rapid, scor 0-1, Steaua a rămas fără antrenor, Cîrţu anunţând că va renunţa la funcţie, dar că va avea o discuţie lămuritoare cu patronul echipei în ziua imediat următoare. Joi, ora 9.00. Dimineaţa a început cu Gabriel Caramarin favorit să conducă echipa până la finalul campionatului. Gigi Becali anunţase deja că dacă Sorin Cîrţu nu va continua, „Cara" va prelua „frâiele", urmând să fie responsabil de accederea în ultimul act al Cupei României.

Joi, ora 14.00. „Sorinaccio" a trecut pe la stadion ulterior pentru a discuta cu fotbaliştii. „Nea Sorin, nu pleca, doar noi suntem vinovaţi pentru ce s-a întâmplat în ultimul timp. Rămâi măcar până la final", au sunat rugăminţile jucătorilor, iar tehnicianul de 55 de ani s-a lăsat pentru moment înduplecat. „Nu se pune problema să plece. Cu siguranţă s-a răzgândit", anunţa secundul Caramarin. „Va rămâne să câştige cupa", confirma şi directorul sportiv Narcis Răducan.

Joi, ora 14.35. Între timp, Gigi Becali discuta la palat cu patronul Astrei Ploieşti, Ioan Niculae, despre afaceri şi vânzarea lui Laurenţiu Marinescu. Neaflând de vestea că Sorin Cîrţu s-a hotărât totuşi să rămână, patronul roş-albaştrilor s-a întâlnit ulterior cu Olăroiu, pentru a-i cere o favoare.

Joi, ora 16.00. Latifundiarul a ajuns la o înţelegere cu prietenul său şi, după o convorbire cu „Sorinaccio", s-a hotărât să-l numească pe Oli antrenor până la finele sezonului. „L-am rugat să mă ajute în zilele rămase până la încheierea sezonului. Oricum, am vorbit eu cu Sorin şi mi-a zis că n-ar vrea să mai stea. Oli nu vrea niciun ban, e fratele meu.

N-are niciun obiectiv, dar toată strategia va fi făcută pentru a câştiga finala Cupei României. Eu i-am vorbit şi de viitor. I-am spus că, dacă luăm titlul la anul, avem şanse mari să mergem în Liga Campionilor, pentru că vom pica cu o echipă slabă. Dacă rămâne, promit să-i cumpăr orice jucător vrea. Indiferent dacă va costa cinci milioane, şase milioane sau trei milioane de euro, dar el nu vrea să audă acum despre ce se va întâmpla la vară", a explicat Becali.

Joi, ora 16.20. Olăroiu a confirmat pentru „Adevărul" informaţia furnizată de finanţatorul stelist, în schimb, deşi a spus „da" ofertei de 20 de zile, ne-a explicat că are alţi termeni pentru înţelegerea cu Gigi. Se va sfătui cu secunzii Gabriel Caramarin şi Cătălin Necula, readus de el în Ghencea, dar şi cu managerul Mihai Stoica, însă nu va conduce niciun meci pe bancă, iar la antrenamente va veni doar sporadic, pentru a le superviza.

Bilanţul antrenorilor din acest sezon

Antrenor           Meciuri    Victorii   Egaluri   Înfrângeri  Golaveraj   Puncte
Victor Piţurcă    3    2    1    0    5-3    6 p
Ilie Dumitrescu    5    2    2    1    7-4    6 p
Edi Iordănescu    1    0    0    1    0-1    0p
Marius Lăcătuş    11    5    2    4    14-11    15 p
Sorin Cîrţu    11    5    3    3    14-7    15 p

Cosmin Olăroiu, antrenor: „Vreau să ajut un prieten şi echipa mea de suflet"

„Adevărul": Aţi acceptat să preluaţi Steaua?

Cosmin Olăroiu
: Nu, am acceptat doar să o ajut pentru ultimele două săptămâni ale sezonului fiindcă m-a rugat un prieten, Gigi Becali. În plus, e vorba de echipa mea de suflet, care trece printr-un moment dificil şi faţă de care am şi o datorie morală.

În ce constă ajutorul despre care vorbiţi?

Îl voi trimite pe Cătălin Necula, omul cu care am colaborat peste tot, lângă Gabriel Caramarin. Ei doi vor conduce antrenamentele. Eu le voi superviza, în măsura în care o să fiu în ţară fiindcă, în perioada asta, plec foarte des. Nu o să stau pe bancă la niciun meci. Echipa o vor face Necula şi Caramarin, iar eu îi voi ajuta cu sfaturi. Rezultatele nu vor fi responsabilitatea mea.

Obiective?

Trebuie să câştig cupa şi campionatul! (râde) Nu există aşa ceva fiindcă eu dau doar o mână de ajutor. Nu iau niciun ban. Nici nu s-a pus problema aşa. Totuşi, vorbind serios, Steaua are şanse să câştige Cupa României pe acest final de sezon.

Ce şanse sunt rămâneţi la Steaua şi în continuare?

I-am zis lui Gigi să nu-şi facă iluzii în privinţa asta. Eu deja m-am înţeles cu o echipă din zona Golfului Persic, pe care urmează să o preiau din vară. Am făcut lista de achiziţii, am stabilit cantonamentele, deci nu pot rămâne la Steaua.

Echipa naţională?

N-a fost nimic concret. Nu pot să aştept şi să sper să piardă România cu Bosnia ca să-i iau locul lui Răzvan Lucescu. În orice caz, să antrenezi naţionala e o mare onoare pe care n-aş refuza-o niciodată.

"Steaua e demoralizată. Cristi Tănase e numit mare speranţă, dar nu mai are 17-18 ani. Trebuie să facă saltul la un nivel mai înalt.''
Cosmin Olăroiu antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite