Gruparea Pandurii cere LPF reprogramarea partidei cu Oţelul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Condescu, preşedintele echipei Pandurii Târgu Jiu
Marin Condescu, preşedintele echipei Pandurii Târgu Jiu

Conducerea clubului Pandurii a trimis o adresă LPF, prin care cere suspendarea deciziei Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor de a nu o programa la meciul cu Oţelul Galaţi, din cauza datoriei către Dinamo, şi punerea în aplicare a unei decizii a Tribunalului Gorj privind cazul Ilie Iordache.

"Subscrisa, CS Pandurii Lignitul Tg.-Jiu (numită în continuare CS Pandurii), prin reprezentant legal Marin Condescu - preşedinte, vă solicităm imperativ ca în termen de 24 de ore de la comunicarea prezentei să luaţi următoarele măsuri: să convocaţi de urgenţă organismul jurisdicţional competent să dispună suspendarea executării sancţiunilor aplicate CS Pandurii prin încheierea din data de 08/02/2011 pronunţată de Comisia pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul LPF; să luaţi toate măsurile necesare în vederea reprogramarii jocului CS Pandurii - FC Oţelul Galati contând pentru etapa a XIX-a; să luaţi toate măsurile necesare în vederea operării transferurilor care au primit data certă de la Secretariatul LPF; să luaţi toate măsurile necesare în vederea punerii în executare a Sentintei Civile nr. 44 din 11/02/2010 pronunţată de Tribunalul Gorj şi rămasă irevocabilă prin Decizia nr. 626 din 04/05/2010 a Curţii de Apel Craiova. În calitatea dumneavoastra de preşedinte al LPF aveţi obligaţia de a verifica aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare, inclusiv a hotărârilor instanţelor puterii judecătoreşti din România care funcţioneaza în conformitate cu dispozitiile Constituţiei României", se arată în adresa respectivă.

Conducerea clubului Pandurii consideră că deciziile luate de comisiile LPF în acest caz sunt ilegale. "CS Pandurii a informat în mod repetat institutia pe care dumneavoastră o conduceti asupra faptului ca Hotararea nr. 13 din 09/07/2009 a CSL si Decizia nr. 6 din 06/08/2009 a Comisiei de Recurs sunt ilegale, fiind adoptate cu încalcarea Statutelor si Regulamentelor FIFA şi FRF. În consecinţă, aceste hotărâri sunt lipsite de efecte juridice fiind pronunţate de organisme jurisdictionale care funcţionau în afara dispoziţiilor legale şi statutare în vigoare. Totodată, vă reamintim ca decizia nr. 77/CF/2009 pronuntata de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal care a stat la baza adoptarii hotărârilor sus-mentionate a fost desfiinţată de catre instantele judecatoresti din Romania, iar LPF este obligata sa recunoasca hotărarile acestor instante. Referitor la legitimarea jucătorului Iordache Ilie la clubul AEK Atena vă rugam să observaţi că aceasta s-a realizat în baza unor documente false emise de Federatia Română de Fotbal cu complicitatea Comitetului Executiv din care faceţi şi dumneavoastra parte. De altfel, aceste fapte fac obiectul unor dosare penale aflate în curs de cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie", se menţionează în adresa semnată de preşedintele Marin Condescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite