Gritti, în puşcărie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul care a apărat în acest an buturile Petrolului a fost arestat în scandalul legat de meciurile trucate din fotbalul italian.

În România, Matteo Gritti a fost suspectat că a „trântit" meciurile pierdute de Petrolul cu FC Vaslui (1-2), Rapid (0-2) şi Concordia Chiajna (3-4). Italianul a ajuns însă după gratii pentru colaborarea cu mafia pariurilor din Cizmă.

Ieri-dimineaţă, fotbalul italian s-a trezit cu un nou val de arestări în cadrul anchetei „Ultimul pariu" conduse de Procuratura din Cremona. De această dată, operaţiunea a fost una impresionantă, nu mai puţin de 19 persoane fiind luate pe sus de poliţie, inclusiv nume mari precum căpitanul lui Lazio Roma, Stefano Mauri. Printre cei reţinuţi s-a aflat însă şi Matteo Gritti, personaj cu care fotbalul de la noi a avut de-a face în această primăvară. La aproape 32 de ani, anonimul portar italian s-a transferat în România, la Petrolul Ploieşti, poate şi cu scopul de a ieşi din vederile procurorilor porniţi să pună cu botul pe labe mafia pariurilor din Cizmă.

„Caracatiţă" condusă din Ungaria

Culmea, Gritti a jucat doar trei partide în poarta „lupilor", în toate fiind acuzat de lucruri murdare. Mai mult, la meciul pierdut de ploieşteni în Giuleşti (0-2 cu Rapid), Gritti a fost urmărit special de câţiva jurnalişti elveţieni, veniţi pentru a investiga cazul fotbalistului. „E o glumă?", a fost răspunsul dat de antrenorul de atunci al Petrolului, Valeriu Răchită, în momentul în care a aflat că Gritti ştia dinainte scorul cu care se va termina meciul.

Între timp, trecut pe linie moartă la Ploieşti, portarul italian a plecat în vacanţă, iar gluma s-a îngroşat. Astfel, Gritti a fost săltat ieri de poliţie chiar de pe plaja staţiunii San Benedetto şi luat la întrebări cu privire la diversele partide trucate de-a lungul timpului. „Fraudă sportivă şi asociere criminală cu scopul de a înşela", sunt capetele de acuzare emise de Procuratura din Cremona. Din câte se pare, „caracatiţa" din care făcea parte Gritti era condusă de o grupare infracţională din Ungaria, cinci cetăţeni maghiari fiind arestaţi şi ei în acest caz.

"Contractul lui cu Petrolul a expirat. Nu mai avem nicio legătură cu Gritti. ''
Valeriu Răchită manager Petrolul

Percheziţii la Conte acasă şi în cantonamentul naţionalei

Pe lângă cei 19 arestaţi, alte nume grele din fotbalul italian riscă să ajungă după gratii, fiind deocamdată doar interogate. Inclusiv antrenorul campioanei Juventus, Antonio Conte (foto), s-a trezit cu poliţia la uşă, fiind nevoit să dea explicaţii privind meciuri disputate în perioada în care era tehnician la Siena. De asemenea, cantonamentul naţionalei Italiei de la Coverciano a fost „deranjat" ieri- dimineaţă, ţinta fiind internaţionalul Domenico Criscito, fost şi el la Juventus. Jucătorul ruşilor de la Zenit a pierdut astfel şansa de a evolua la Euro 2012, federalii italieni anunţând imediat excluderea lui Criscito din lotul Squadrei Azzurra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite