Grigore: „Nu există explicaţii logice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Surdu şi Grigore au declanşat revenirea Rapidului din repriza secundă
Surdu şi Grigore au declanşat revenirea Rapidului din repriza secundă

Mijlocaşul de 29 de ani şi-a condus colegii spre o victorie, 3-2 cu CFR Cluj, pentru care nici el nu găseşte o justificare în condiţiile în care echipa sa a evoluat în zece mai bine de o oră, fiind şi condusă la pauză cu 2-0.

Conduşi la pauză cu 2-0 de către CFR Cluj, în condiţiile în care jucau deja în inferioritate numerică din minutul 28, după eliminarea lui Oros, giuleştenii au reuşit o revenire spectaculoasă în mitanul secund.

Ilijoski a redus din diferenţă imediat după reluare, dar repriza i-a aparţinut lui Nicolae Grigore, care a adus victoria echipei sale printr-o „dublă" de senzaţie.

I-a născut soţia săptămâna trecută

Mijlocaşul giuleş-tean, care este finul patronului George Copos, a dedicat ambele goluri primului său copil, un băiat, născut săptămâna trecută. „Pot spune că am trăit cea mai fericită zi din viaţa mea. Am reuşit şi prima «dublă» din carieră. Dar nu avem prea mult timp să ne bucurăm, urmează o deplasare grea, la Târgu-Jiu. Mergem să câştigăm, să ne luăm revanşa dupa acel 0-3 de anul trecut. Mi-ar fi greu să găsesc explicaţii logice pentru această revenire de senzaţie. Pur şi simplu am crezut în noi. Ştiam că putem câştiga, deşi nimeni nu ne mai dădea vreo şansă", a declarat mijlocaşul.

Născut la Buftea, Grigore este un produs 100% al Rapidului, el aflându-se permanent în lotul primei echipe a giuleştenilor încă din vara anului 2000, cu două întreruperi: returul sezonului 2003-2004, respectiv ediţia de campionat 2009-2010, în ambele rânduri el fiind împrumutat la FC Braşov.

A fost implicat într-un scandal de dopaj

„Grig" a debutat în tricoul Rapidului chiar într-un derby cu Steaua, scor 1-1, la 16 mai 2001. În 2004, Nicolae Grigore a fost depistat pozitiv cu norandrosteron la un control antidoping efectuat după un joc cu Dinamo. A fost suspendat şase luni şi amendat cu 3.000 de euro, iar ulterior pedeapsa i-a fost redusă la trei luni. 

„Ăsta e farmecul Rapidului din 1923"

Antrenorul secund al Rapidului, Marian Rada, şi-a reamintit că a trăit şi el un astfel de meci, pe vremea când evolua în tricoul alb-vişiniu. „A fost un meci aşa cum au mai fost şi altele pe Giuleşti. Prin '84-'85, într-un meci cu FC Olt, eram conduşi la pauză tot cu 2-0. În repriza a doua am întors de la 0-2 la 3-2, ne-au egalat la 3-3, iar pe final am câştigat cu 4-3. Aşa că am mai trecut prin meciuri ca acesta. E de apreciat caracterul jucătorilor, că nu s-au lăsat călcaţi în picioare în Giuleşti. Ăsta este farmecul Rapidului din 1923, «farmecul vieţii» la Rapid e din '92-'93 (n.r. - sezonul în care George Copos a devenit patronul clubului", a povestit Rada.



Felicitat de Mihăiţă Neşu

Fostul jucător stelist Mihăiţă Neşu a comentat pe Twitter partida şi a ţinut să îl felicite pe Nicolae Grigore, fostul său coleg din naţionala de tineret. „Bravo, Grigore. Eşti prea piesă. Unul din jucătorii pe care i-am admirat mereu, chiar dacă joacă la o rivală", a scris Neşu.

Suporterii: „Nu ne cerem scuze pentru protest"

În minutul 37 al partidei de sâmbătă, moment în care scorul era 2-0 pentru CFR Cluj, galeria giuleşteană a început să le reproşeze jucătorilor jocul slab, precum şi greşelile individuale, scandând: „Ruşine, ruşine să vă fie!" sau „Suntem mereu cu voi, voi vă bateţi joc de noi".

Ulterior, fanii i-au cerut demisia antrenorului Ioan Ovidiu Sabău, scandând în schimb numele lui Marius Şumudică.

Sabău, între demisie şi inspiraţie

În repriza secundă, galeria echipei Rapid a părăsit locul obişnuit, eliberând scaunele din centru şi retrăgându-se către marginile peluzei a doua. După ce giuleştenii au revenit în joc, fanii şi-au reluat locurile. „Fanii au procedat normal. Când, de-a lungul timpului, când echipa era condusă, nu s-a strigat aşa?! Chiar am vorbit cu Neluţu, nu era supărat deloc. Nu avea cum să fie aplaudat, din moment ce echipa nu juca nimic. Nu vrea să plece şi nici nu e speriat, el cunoaşte bine Giuleştiul", a comentat Marian Rada. „Am vorbit cu băieţii, cred că fanii ar trebui să ne ceară scuze acum", a spus şi căpitanul Daniel Pancu.

„Nu ne cerem scuze jucătorilor. Trebuia să protestăm în acest mod mai de mult. Ar trebui să-şi dea seama şi ei că este posibil să nu se mai audă nimic din peluză, dacă vor juca aşa în continuare!", a răspuns Valentin Marincea, liderul galeriei Rapidului.

Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite