Grigoraş, sperietoarea granzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Grigoraş şi secundul său, Marian Dinu, se bucură după una dintre reuşitele gorjenilor
Petre Grigoraş şi secundul său, Marian Dinu, se bucură după una dintre reuşitele gorjenilor

Antrenorul Pandurilor a dat de pământ cu Rapidul lui Răzvan Lucescu, după ce înainte reuşise să le învingă pe Steaua şi pe CFR Cluj.

Una dintre bombele acestei etape a venit de la Târgu-Jiu, unde Pandurii au surclasat cu 3-0 pe Rapid. Iar scorul putea căpăta proporţii şi mai mari, maniera în care gorjenii au dominat fiind categorică. „Îi felicit din suflet pe jucători, mai ales că veneam după două înfrângeri consecutive şi acest meci a fost ca un prag psihologic. Dacă pierdeam, riscam să cădem în prăpastie. Oricum, eu sunt fericit că am ajuns la un nivel la care băieţii au înţeles ce le cer, mă respectă, iar eu, la rândul meu, îi respect. Mă felicit singur că am dat încredere unor tineri şi că acum am ajuns să batem Rapidul absolut meritat", a declarat Petre Grigoraş pentru „Adevărul".

Tehnicianul de 47 de ani n-a pregătit în mod special duelul cu granzii din Giuleşti. „Eu nu ţin cont de adversar. Pentru mine, toate echipele au 11 fotbalişti pe teren, pe care trebuie să încercăm să-i învingem. De altfel, eu vizionez meciurile echipei contra căreia urmează să jucăm, dar nu-i obosesc pe băieţii mei cu vizionări video. La meciul ăsta le-am dat câteva rânduri despre fiecare, să ştie cu cine au de-a face, dar cel mai mult mă interesează jocul echipei mele. Asta contează cel mai mult", a continuat Grigoraş, care în acest sezon a învins şi Steaua (2-1 în deplasare), şi CFR Cluj (2-0 acasă).

11 victorii şi 6 egaluri contra echipelor mari

Victoria contra Rapidului nu e tocmai o surpriză în cariera lui Petre Grigoraş. Ca antrenor în Liga 1, cu Farul, Oţelul, Poli Iaşi şi Pandurii, echipe la care a activat, a bătut de 11 ori granzii din Bucureşti, reuşind să obţină şi 6 remize. Cele mai importante succese ale lui Grig sunt Dinamo - Oţelul, 0-3, în 2006, şi Pandurii - Rapid, 3-0, disputat sâmbătă.  „Mereu le spun jucătorilor că în meciurile cu formaţiile mari n-avem ce pierde şi de aceea nu trebuie să aibă niciun pic de frică. Iar cu Rapid s-a văzut că au înţeles asta", a mai spus Grig.

„Nu mă interesează subiectul Steaua!"

Antrenorul gorjenilor nu vrea să audă de zvonurile privind eventuala sa plecare de la Pandurii la Steaua sau la altă echipă mare. „Eu am contract încă un an şi jumătate, iar dacă oamenii sunt mulţumiţi de mine, vreau să mi-l duc la capăt. Nu mă interesează zvonurile privind plecarea mea la Steaua, eu nu plec urechea la aşa ceva. N-am vorbit cu nimeni şi mă simt bine aici. Mă bucur că lumea ne aplaudă şi pleacă de la stadion fericită că practicăm un fotbal frumos şi eficient. Nu visez la cupe europene, obiectivul nostru e să terminăm în primele 10, chiar dacă poate meritam să fim mai sus", a conchis Petre Grigoraş.

"Puteam să pierdem şi mai rău de atât. Am fost dominaţi la toate capitolele. După jocul arătat, Pandurii a meritat victoria categoric.ţţ
Dani Coman portar Rapid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite