Goian vrea să plece de la Rangers

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aventura lui Goian în Scoţia se apropie de sfârşit
Aventura lui Goian în Scoţia se apropie de sfârşit

Din cauza problemelor financiare, campioana Scoţiei trebuie să micşoreze drastic cheltuielile, situaţie în care salariul românului va fi afectat.

Când s-a transferat de la Palermo la Glasgow Rangers, în vara anului 2011, Dorin Goian a crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de picior. Lăsa o echipă de mijlocul clasamentului din Italia, unde jucase 30 de meciuri în două sezoane, pentru multipla campioană a Scoţiei. Rangers are în palmares 54 de titluri naţionale, fiind, din acest punct de vedere, cea mai titrată echipă a lumii. În plus, şi salariul românului crescuse de la 400.000 de euro la 500.000 de euro.

Bunăstarea lui „Goe" s-a frânt însă la începutul acestui an, când clubul a intrat în faliment. Federaţia i-a penalizat cu 10 puncte, îndepărtând echipa definitiv de locul 1, iar gruparea din Glasgow a fost pusă sub administraţie judiciară de un tribunal din Edinburgh. Pentru a încerca să mai salveze ceva din club, conducerea a decis ieri concedierea a 10 jucători. „Nu sunt dintre titulari, ci fotbalişti care au jucat mai puţin sau dintre cei tineri care nu apucaseră să debuteze", a explicat Goian.

Conducerea e nevoită să-i taie din salariu

Românul nu s-a aflat printre cei daţi afară, „deşi nu mi-ar fi stricat acest lucru pentru că aş fi devenit liber de contract", şi a intrat în tabăra celor rămaşi la echipă. Numai că el va fi nevoit să suporte o micşorare de salariu, fapt care îl indispune total. Rangers trebuie să reducă cheltuielile cu un milion de lire sterline pe lună, şi ieri a negociat cu fiecare jucător.

„E destul de puţin probabil ca Dorin să poată pleca până la vară de la echipă. Noi vrem să ne înţelegem ca el să meargă înainte şi să recupereze pe viitor banii la care trebuie să renunţe acum", a declarat impresarul jucătorului, Florin Manea. Presa din Scoţia a scris ieri că cei care vor rămâne la Rangers sunt dispuşi să renunţe la 75 la sută din salariu, dar acest lucru nu pare a fi şi pe placul românului, care ar urma să câştige 125.000 de euro pe sezon, cam cât ia un fotbalist din Liga 1. „Nimănui nu-i convine să piardă atâţia bani", a spus procuratorul fotbalistului, care îi caută deja o altă echipă acestuia.

26 de meciuri a jucat Goian la Glasgow Rangers, pentru care n-a înscris niciun gol.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite